Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,738,692 Members 40,700 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Wifi sometimes doesn't turn on

Tip us?
 
BanziBaby
Old
#1  
BanziBaby's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 65
Posts: 292
Join Date: Oct 2010
Default [Q] Wifi sometimes doesn't turn on

Hi folks,

I have had this issue a few times now, basically when I try to tun wifi on using the quick settings tile it doesn't come on, if I then go into settings-wifi & try to turn it on using the toggle the toggle moves but doesn't change to the blue colour or say it is on, it just goes a light blue colour, if I then back out of settings & try again the toggle is back to off. I then basically have to turn the phone off & then back on (the quick boot feature in developer settings doesn't do anything) & when it boots up wifi is on.

Anybody else had this issue? The phone is getting replaced in a few days due to gap issues, over heating & camera lens not being centred anyway but just though I would check.

Cheers.
 
BanziBaby
Old
#2  
BanziBaby's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 65
Posts: 292
Join Date: Oct 2010
No one else have this issue?
 
Jackos
Old
#3  
Jackos's Avatar
Recognized Developer
Thanks Meter 449
Posts: 3,465
Join Date: Feb 2008
Location: Wrocław/Breslau
Quote:
Originally Posted by BanziBaby View Post
No one else have this issue?
I had this issue on .55 firmware. Haven't noticed it on .69 yet.
Read my reviews and editorials at ION!
"From my experience - it looks like the most popular ROMs have the worst memory management " - ultrashot

Primary: Sony Xperia Z2 D6503

Sold: Samsung Galaxy S III I9300, HTC Sensation Z710e, HTC Touch Pro2 T7373 (Sold to Skrobel)

Haswell RIG: MSI Z87 MPOWER; Intel Core i7-4770K; Corsair Vengeance Pro 2133Mhz CL11 16GB; 2x EVGA GeForce GTX 760 SC ACX w/ backplate SLI; Intel SSD 530 180GB; 2x WDC Black 3TB RAID0; 3x WDC Black 1TB RAID5; CHIEFTEC BPS-750C2; Fractal Design Define R3 w/ USB3; Logitech Performance Mouse MX + Wireless Illuminated Keyboard K800; Samsung PX2370; Windows 8.1 RTM Genuine

 
BanziBaby
Old
#4  
BanziBaby's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 65
Posts: 292
Join Date: Oct 2010
Cheers for the reply Jackos.

I had it both on the .55 firmware as well as the .69 firmware, have done factory reset etc but it still happens every few days, really stumped by it.
 
Jackos
Old
#5  
Jackos's Avatar
Recognized Developer
Thanks Meter 449
Posts: 3,465
Join Date: Feb 2008
Location: Wrocław/Breslau
Quote:
Originally Posted by BanziBaby View Post
Cheers for the reply Jackos.

I had it both on the .55 firmware as well as the .69 firmware, have done factory reset etc but it still happens every few days, really stumped by it.
I think I saw someone posting this issue at Sony Support Forums, let's hope they fix this in the next firmware revisions.


I'll keep you posted if this happens to me again on .69.
Read my reviews and editorials at ION!
"From my experience - it looks like the most popular ROMs have the worst memory management " - ultrashot

Primary: Sony Xperia Z2 D6503

Sold: Samsung Galaxy S III I9300, HTC Sensation Z710e, HTC Touch Pro2 T7373 (Sold to Skrobel)

Haswell RIG: MSI Z87 MPOWER; Intel Core i7-4770K; Corsair Vengeance Pro 2133Mhz CL11 16GB; 2x EVGA GeForce GTX 760 SC ACX w/ backplate SLI; Intel SSD 530 180GB; 2x WDC Black 3TB RAID0; 3x WDC Black 1TB RAID5; CHIEFTEC BPS-750C2; Fractal Design Define R3 w/ USB3; Logitech Performance Mouse MX + Wireless Illuminated Keyboard K800; Samsung PX2370; Windows 8.1 RTM Genuine

 
pohsze
Old
#6  
Member
Thanks Meter 33
Posts: 93
Join Date: Jun 2011
Location: Kuala Lumpur
I have this happening to me, on .69 fw. Normally a restart will do.

Sent from my D6503 using XDA Premium 4 mobile app
 
BanziBaby
Old
#7  
BanziBaby's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 65
Posts: 292
Join Date: Oct 2010
@Jackos Cheers for keeping us posted mate

@pohsze Yeah mate, only way I have found so far to resolve it is to power off then back on, strange thing is wifi is on when phone finishes booting lol.
 
Xernoxis
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 21
Posts: 152
Join Date: Jun 2012
Location: Akershus
I have the exact same problem and I am on .55.
Sometimes I can't even turn Wifi off so I have to reboot. It is really weird because I don't know what triggers the bug.
I almost decided to return the phone but it is hard to recreate the error, and a reboot fixes it so I don't know if my phone company will accept the bug.
Since others have the same problem I hope they fix it in the new updates. Will come back when the .69 is released here.
 
gaoithe
Old
#9  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: May 2014
Default I have same problem - switching in & out of AIrport mode cleared it.

I have the same problem.
First time I encountered it this morning.
Not sure from when wifi was not working for me.

In wifi settings no networks were shown.
Turning on wifi button would go light blue . . . but nothing would happen.

I selected Airport mode. Waited a moment. Then exited Airport mode . . . and wifi started working.
I'm on firmware .55

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes