FORUMS

T-Mobile Steps Up The War Against Verizon

T-Mobile has today launched a new attack on Verizon under the tagline of “Never Settle … more

Multi DPI Apps for Galaxy Note 4

Samsung stock apps do not scale to non-stock DPIs, which can prove annoying to those that want to … more

Google #StepInsideAdWords Event Livestream

Ahead of the annual I/O conference scheduled to take place later this month, the Google … more

How Much Do You Pay for Your Wireless Bill?

With so many different carriers and options to choose from, it can sometimes be quite a task … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

Wifi chip on sensation? Can you change it?

29th October 2011, 03:03 AM |#1  
dladz's Avatar
OP Senior Member
Flag Liverpool
Thanks Meter: 855
 
Donate to Me
More
Anyone know how to change the wifi chip on a sensation??

Mine has died, just will not turn on at all, always delivers an error, i'm looking for where it is? So if anyone knows, first hand then let me know please

Thanks.
 
 
29th October 2011, 11:25 PM |#2  
Senior Member
Flag Taichung
Thanks Meter: 40
 
More
I don't think you can "change" the wifi chip...

it is integrated into the board/chipset. I think your only choice to replace the whole board.
29th October 2011, 11:39 PM |#3  
Senior Member
Flag Caerphilly
Thanks Meter: 16
 
More
Reflash the kernel

Sent from my HTC Sensation Z710e using XDA App
29th October 2011, 11:54 PM |#4  
dladz's Avatar
OP Senior Member
Flag Liverpool
Thanks Meter: 855
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by atomfix

Reflash the kernel

Sent from my HTC Sensation Z710e using XDA App

Software is not the issue m8, believe me i've exhausted every option available, it can only be a hardware issue.

Changing the board would be a pain, how much do you think a new board would be??
30th October 2011, 02:29 AM |#5  
ste1164's Avatar
Senior Member
Flag Darlington
Thanks Meter: 312
 
More
Put it back to stock then send it to Htc for a replacement.
30th October 2011, 09:33 PM |#6  
dladz's Avatar
OP Senior Member
Flag Liverpool
Thanks Meter: 855
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by ste1164

Put it back to stock then send it to Htc for a replacement.

Yea i think that's the only way, problem is i got it for free from HTC haha, so it kinda doesn't have a warranty as it was given to me, so i guess we'll just see what they say.

Thanks anyway.
9th January 2013, 01:39 PM |#7  
matpil's Avatar
Member
Thanks Meter: 4
 
More
Quote:
Originally Posted by dladz

Yea i think that's the only way, problem is i got it for free from HTC haha, so it kinda doesn't have a warranty as it was given to me, so i guess we'll just see what they say.

Thanks anyway.

Do you solve this problem?
I've an HTC Sensation with the same issue...
(in settings, wifi mac address is "not available") :S

regards
25th January 2013, 08:29 PM |#8  
charliert's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 12
 
More
Quote:
Originally Posted by matpil

Do you solve this problem?
I've an HTC Sensation with the same issue...
(in settings, wifi mac address is "not available") :S

regards

Iīve been reading about the wifi problem,
I have an Sensation 4G , that has a serious wifi problem, it only connects for a cuple of minutes then disconnected.
and other times, the phone restart..
I saw a post , that could be the broadcom chip, that its located in the flex near of the hearphones socket.
that chip, itīs an integrated that has internally , the WIFI, Bluetooth, and FM radio.
So , a few guys told that it can be heated and it works again.
So thatīs what Iīm gonna do..
25th January 2013, 09:01 PM |#9  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Re: Wifi chip on sensation? Can you change it?
Quote:
Originally Posted by charliert

Iīve been reading about the wifi problem,
I have an Sensation 4G , that has a serious wifi problem, it only connects for a cuple of minutes then disconnected.
and other times, the phone restart..
I saw a post , that could be the broadcom chip, that its located in the flex near of the hearphones socket.
that chip, itīs an integrated that has internally , the WIFI, Bluetooth, and FM radio.
So , a few guys told that it can be heated and it works again.
So thatīs what Iīm gonna do..

If U do that tell us if it worked or not. . Tnx

Sent from my HTC Sensation Z710e using xda app-developers app
25th January 2013, 09:48 PM |#10  
Member
Thanks Meter: 7
 
More
Quote:
Originally Posted by dladz

Anyone know how to change the wifi chip on a sensation??

Mine has died, just will not turn on at all, always delivers an error, i'm looking for where it is? So if anyone knows, first hand then let me know please

Thanks.

Are you sure that it is not a problem with the wifi antenna? Maybe the contacts are not being made to the antenna on the back cover.
If it is the chip itself then you are really out of luck.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes