Post Reply

[Q] Problem with my internet connections or....

OP ynotna87

23rd May 2014, 04:08 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: May 2014
Hello,

I want to ask something about my new Z1 Compact.
Pretty impressive out of the box, but then i found some problems...

Notice : i've upgrade to 4.4.2 with wi-fi right after i bought it.

the problem is :
1. i can't connect properly to google play
2. i can't connect to social media apps (path, twitter, facebook, etc) via mobile network (wi fi is ok)
3. i can't connect to internet with google chrome (pretty sad that's the only way to surf the web since no android browser)

what bothering me is, if i'm using it as USB Tether with my laptop, everything's goes find, i can surf with ease.

Is it the phone ?
If it is, what's causing it ? (hardware or software)

oh yeah, i've tried to repair it via PC Companion software from my office's PC.

Please share with me if anyone have the same problem

Thank you
23rd May 2014, 01:22 PM   |  #2  
Senior Member
Flag Kolkata
Thanks Meter: 202
 
854 posts
Join Date:Joined: Oct 2009
More
Quote:
Originally Posted by ynotna87

Hello,

I want to ask something about my new Z1 Compact.
Pretty impressive out of the box, but then i found some problems...

Notice : i've upgrade to 4.4.2 with wi-fi right after i bought it.

the problem is :
1. i can't connect properly to google play
2. i can't connect to social media apps (path, twitter, facebook, etc) via mobile network (wi fi is ok)
3. i can't connect to internet with google chrome (pretty sad that's the only way to surf the web since no android browser)

what bothering me is, if i'm using it as USB Tether with my laptop, everything's goes find, i can surf with ease.

Is it the phone ?
If it is, what's causing it ? (hardware or software)

oh yeah, i've tried to repair it via PC Companion software from my office's PC.

Please share with me if anyone have the same problem

Thank you

I have some issues with internet over 2g network.. Sometimes downloads get stucked and I have to reconnect net connection though my net connection was ok and i was able to browse.. With this same sim card i have tested on my samsung device and in samsung it was ok.. So I think there is something wrong though my problem is different than you..

Sent from my Xperia Z1 Compact (D5503)
The Following User Says Thank You to coolkoushik07 For This Useful Post: [ View ]
23rd May 2014, 01:28 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: May 2014
Quote:
Originally Posted by coolkoushik07

I have some issues with internet over 2g network.. Sometimes downloads get stucked and I have to reconnect net connection though my net connection was ok and i was able to browse.. With this same sim card i have tested on my samsung device and in samsung it was ok.. So I think there is something wrong though my problem is different than you..

Sent from my Xperia Z1 Compact (D5503)

Hi There,

I've found the solution for my problem, at last !
Maybe you can do it too on your device.
The problem is with the APN, my provider instructed to use just the APN name and let all the rest blank.
And the default setting on the device, everything filled up (proxy, dns, username, etc).
I just enter the right apn and let anything else blank, Voila, the connection speeds up again.

I hope you find your solution soon, mate.

Cheers
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Xperia Z1 Compact Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank