Post Reply

HTC One India RUU

OP ssrij

28th September 2013, 06:17 PM   |  #1  
ssrij's Avatar
OP Senior Member
Flag Oxford
Thanks Meter: 1,180
 
1,132 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
Donate to Me
More
Hello,

I cannot find the download link for HTC One India RUU.

CID: cid_38

I downloaded RUU_M7_UL_JB_50_hTC_Asia_WWE_1.29.707.3_R_Radio_4A .14.3250.13_10.33.1150.01_release_311678_signed.ex e from somewhere but it throws 130 - Model ID Error.

Can anyone give me the download link of HTC One Asia India RUU?
Last edited by ssrij; 28th September 2013 at 06:33 PM.
29th October 2013, 02:49 PM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
7 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
HTC one ruu for CID_038
Quote:
Originally Posted by ssrij

Hello,

I cannot find the download link for HTC One India RUU.

CID: cid_38

I downloaded RUU_M7_UL_JB_50_hTC_Asia_WWE_1.29.707.3_R_Radio_4A .14.3250.13_10.33.1150.01_release_311678_signed.ex e from somewhere but it throws 130 - Model ID Error.

Can anyone give me the download link of HTC One Asia India RUU?

I am in a similar situation.. did you find the RUU for your phone? Please help.
29th October 2013, 03:03 PM   |  #3  
n1234d's Avatar
Senior Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 197
 
689 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
More
Quote:
Originally Posted by Harvey Spectre

I am in a similar situation.. did you find the RUU for your phone? Please help.

Are you s-off? Then you can flash any RUU you want.


Sent from my iPod touch using Tapatalk
The Following User Says Thank You to n1234d For This Useful Post: [ View ]
29th October 2013, 04:12 PM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
7 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
Quote:
Originally Posted by n1234d

Are you s-off? Then you can flash any RUU you want.


Sent from my iPod touch using Tapatalk

Appreciate the quick response

Don't I need to match my CID and MID with the RUU file? Is there an easy way to turn S-OFF?
29th October 2013, 05:07 PM   |  #5  
n1234d's Avatar
Senior Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 197
 
689 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
More
Quote:
Originally Posted by Harvey Spectre

Appreciate the quick response

Don't I need to match my CID and MID with the RUU file? Is there an easy way to turn S-OFF?

Yep, get superCID, Use rumrunner for s-off (rumrunner.us)

Always use the thanks button
The Following User Says Thank You to n1234d For This Useful Post: [ View ]
29th October 2013, 05:19 PM   |  #6  
EddyOS's Avatar
Recognized Contributor
Flag Liverpool, Merseyside
Thanks Meter: 3,108
 
13,371 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
More
Quote:
Originally Posted by ssrij

Hello,

I cannot find the download link for HTC One India RUU.

CID: cid_38

I downloaded RUU_M7_UL_JB_50_hTC_Asia_WWE_1.29.707.3_R_Radio_4A .14.3250.13_10.33.1150.01_release_311678_signed.ex e from somewhere but it throws 130 - Model ID Error.

Can anyone give me the download link of HTC One Asia India RUU?

1. CID_38 isn't a valid CID, it'll start with HTC or with the initials of your carrier so please post your proper, FULL CID, e.g HTC__001
2. There isn't an 'India' RUU - it'll be the Asian model or the EU one
3. Run the command 'fastboot getvar all' and post the results (but remove your IMEI and serial number). We can then see what you actually need
The Following User Says Thank You to EddyOS For This Useful Post: [ View ]
29th October 2013, 05:24 PM   |  #7  
ssrij's Avatar
OP Senior Member
Flag Oxford
Thanks Meter: 1,180
 
1,132 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Harvey Spectre

I am in a similar situation.. did you find the RUU for your phone? Please help.

Not yet, I SOFF'd so I can now load any RUU
The Following User Says Thank You to ssrij For This Useful Post: [ View ]
29th October 2013, 05:40 PM   |  #8  
n1234d's Avatar
Senior Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 197
 
689 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
More
Quote:
Originally Posted by EddyOS

1. CID_38 isn't a valid CID, it'll start with HTC or with the initials of your carrier so please post your proper, FULL CID, e.g HTC__001
2. There isn't an 'India' RUU - it'll be the Asian model or the EU one
3. Run the command 'fastboot getvar all' and post the results (but remove your IMEI and serial number). We can then see what you actually need

It's actually HTC__038
Yeah, it's actually got to be the Asian WWE, and I think it's also the same for the Singapore variant (India is supposed to be x.xx.720.x, but we have x.xx.707.x, the dual-sim variant has a x.xx.720.x)

---------- Post added at 10:10 PM ---------- Previous post was at 09:56 PM ----------

Quote:
Originally Posted by ssrij

Not yet, I SOFF'd so I can now load any RUU

You need

RUU Zip M7_UL_JB_50_hTC_Asia_WWE_1.29.707.3_R_Radio_4A.14. 3250.13_10.33.1150.01_release_311678_signed.zip

Google it. Now that you're s-off, you can restore an older RUU, and then you can take all the OTA's you get, all the way till 4.2.2, and 4.3 when it is released in India.
The Following User Says Thank You to n1234d For This Useful Post: [ View ]
29th October 2013, 07:04 PM   |  #9  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
7 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
Quote:
Originally Posted by n1234d

It's actually HTC__038
Yeah, it's actually got to be the Asian WWE, and I think it's also the same for the Singapore variant (India is supposed to be x.xx.720.x, but we have x.xx.707.x, the dual-sim variant has a x.xx.720.x)

---------- Post added at 10:10 PM ---------- Previous post was at 09:56 PM ----------



You need

RUU Zip M7_UL_JB_50_hTC_Asia_WWE_1.29.707.3_R_Radio_4A.14. 3250.13_10.33.1150.01_release_311678_signed.zip

Google it. Now that you're s-off, you can restore an older RUU, and then you can take all the OTA's you get, all the way till 4.2.2, and 4.3 when it is released in India.

Here are my phone details:

version: 0.5
version-bootloader: 1.44.0000
version-baseband: 4A.14.3250.13
version-cpld: None
version-microp: None
version-main: 1.29.707.4
version-misc: PVT SHIP S-ON
serialno:
imei:
meid: 00000000000000
product: m7_u
platform: HBOOT-8064
modelid: PN0711000
cidnum: HTC__038
battery-status: good
battery-voltage: 4197mV
partition-layout: Generic
security: on
build-mode: SHIP
boot-mode: FASTBOOT

Problem is I tried the steps below and now the phones almost close to being bricked:
- Relocked the phone
- The phone does not have an OS at the moment, but I am able to boot into bootloader and get to fastboot
- Installing the RUU you mentioned has not worked for me somehow. I keep getting an error

Do you think I should root it again and install Clockworkmod? Then somehow install the OS?
29th October 2013, 07:11 PM   |  #10  
n1234d's Avatar
Senior Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 197
 
689 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
More
Quote:
Originally Posted by Harvey Spectre

Here are my phone details:

version: 0.5
version-bootloader: 1.44.0000
version-baseband: 4A.14.3250.13
version-cpld: None
version-microp: None
version-main: 1.29.707.4
version-misc: PVT SHIP S-ON
serialno:
imei:
meid: 00000000000000
product: m7_u
platform: HBOOT-8064
modelid: PN0711000
cidnum: HTC__038
battery-status: good
battery-voltage: 4197mV
partition-layout: Generic
security: on
build-mode: SHIP
boot-mode: FASTBOOT

Problem is I tried the steps below and now the phones almost close to being bricked:
- Relocked the phone
- The phone does not have an OS at the moment, but I am able to boot into bootloader and get to fastboot
- Installing the RUU you mentioned has not worked for me somehow. I keep getting an error

Do you think I should root it again and install Clockworkmod? Then somehow install the OS?

Crap, you're yet s-on. Ok, sure, now that RUU won't work.
Go to fastboot mode and flash twrp recovery from your pc
Use an otg USB cable and flash a rom from your USB drive or side load a rom with twrp.
Post back once you're done.


Sent from my iPod touch using Tapatalk

The Following User Says Thank You to n1234d For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
htc one asia, htc one india, htc one ruu, india
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes