Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Tablet Wifi issues on CM11 and Omnirom

OP LcK

13th February 2014, 01:58 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
37 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
Hi all!
Yesterday I have flashed the CM11 rom and the Grimlock kernel on my TF300T tablet (JB 4.2 bootloader 10.6.1.27.5).
Soon after flashing the CM11 rom I've been experiencing problems with my wifi. The connection is really slow and often doesn't work! I have the same problem on the original OmniROM too.
On the previous rom, cromi-x, the wifi connection worked fine .
I would try kitakat but I need a wifi connection that works properly.
How can i fix the wifi issue?
Thanks in advance,

LcK.
13th February 2014, 02:50 PM   |  #2  
lj50036's Avatar
Recognized Contributor
Flag Muti-Verse
Thanks Meter: 1,738
 
2,169 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by LcK

Hi all!
Yesterday I have flashed the CM11 rom and the Grimlock kernel on my TF300T tablet (JB 4.2 bootloader 10.6.1.27.5).
Soon after flashing the CM11 rom I've been experiencing problems with my wifi. The connection is really slow and often doesn't work! I have the same problem on the original OmniROM too.
On the previous rom, cromi-x, the wifi connection worked fine .
I would try kitakat but I need a wifi connection that works properly.
How can i fix the wifi issue?
Thanks in advance,

LcK.

Ok.. Go to settings/wifi/advanced.... Once there make sure you uncheck, network notification, scanning always available, wi-fi optimization, and in wifi region code make sure its set to your region... After making these changes do a reboot so to refresh everything.. See if that makes a difference... Thx lj
The Following 2 Users Say Thank You to lj50036 For This Useful Post: [ View ]
13th February 2014, 04:35 PM   |  #3  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
37 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
Thanks! Now the wifi connection works fine
14th February 2014, 10:46 AM   |  #4  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
37 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
Unfortunately the wifi issue was shown again. I set my country region (europe) and i have unchecked network notification, scanning always available and wi-fi optimization.
I can apply another fix?
Thanks in advance,

LcK
14th February 2014, 10:51 AM   |  #5  
Senior Member
Flag Munich
Thanks Meter: 408
 
511 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
Quote:
Originally Posted by LcK

Unfortunately the wifi issue was shown again. I set my country region (europe) and i have unchecked network notification, scanning always available and wi-fi optimization.
I can apply another fix?

Have you done a factory reset (wiping data) before flashing CM? If not, give that a try.
No worries, your internal sdcard contents will not be wiped.

EDIT: Use recovery, don't use the wipe option on the bootloader screen. The latter seems to be a sure way to a brick.

Sent from my TF300T using Tapatalk
Last edited by f69m; 14th February 2014 at 10:53 AM.
14th February 2014, 12:27 PM   |  #6  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
37 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
Quote:
Originally Posted by f69m

Have you done a factory reset (wiping data) before flashing CM? If not, give that a try.
No worries, your internal sdcard contents will not be wiped.

EDIT: Use recovery, don't use the wipe option on the bootloader screen. The latter seems to be a sure way to a brick.

Sent from my TF300T using Tapatalk

Of course, i have made a factory reset before flashing the rom. Also i have wiped dalvik and cache but nothing has changed.
14th February 2014, 12:32 PM   |  #7  
lj50036's Avatar
Recognized Contributor
Flag Muti-Verse
Thanks Meter: 1,738
 
2,169 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
Donate to Me
More
Feedback
Quote:
Originally Posted by LcK

Of course, i have made a factory reset before flashing the rom. Also i have wiped dalvik and cache but nothing has changed.


Try this rom if you would like to have a comparison.. It is the rom I dev for and I do not have any issues with wifi...

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2596284

Let me know if you have any questions.. Thx lj
30th May 2014, 07:54 AM   |  #8  
redgrass83's Avatar
Senior Member
Flag Timmins,Ontario
Thanks Meter: 265
 
569 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Quote:
Originally Posted by lj50036

Ok.. Go to settings/wifi/advanced.... Once there make sure you uncheck, network notification, scanning always available, wi-fi optimization, and in wifi region code make sure its set to your region... After making these changes do a reboot so to refresh everything.. See if that makes a difference... Thx lj

Now this little tidbit is soooo important, it should almost be like part of the filename. Or better yet , the toggles set to the PROPER toggle settings for correct WiFi performance .... I suspect these settings, once applied, will correct a multitude of installs all over. Tks man.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes