Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,812,209 Members 36,628 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] What recovery image will work here

Tip us?
 
jta
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 91
Join Date: Aug 2003
Location: Birmingham, Alabama
Default [Q] What recovery image will work here

I cannot seem to flash anything on my bricked phone.
I feel that IF I can get the correct recovery image, I may be able to get this phone to work again.
Here is the current bootloader information and GetVar all output.
I am also having trouble unlocking (re-unlocking) I think that the splash screen it needs is missing. I don't know where it lives, maybe in HBOOT? Hmm, maybe I need an HBOOT image as well?
NOTE: I DID post previously about this, but I am simplifying my request... in the hopes that someone can help.

Code:
(bootloader) version: 0.5
(bootloader) version-bootloader: 1.54.0000
(bootloader) version-baseband: 4T.21.3218.21
(bootloader) version-cpld: None
(bootloader) version-microp: None
(bootloader) version-main: 3.58.1700.5
(bootloader) version-misc: PVT SHIP S-ON
(bootloader) serialno: HT**********
(bootloader) imei: ***************
(bootloader) meid: 00000000000000
(bootloader) product: m7_ul
(bootloader) platform: HBOOT-8064
(bootloader) modelid: PN0712000
(bootloader) cidnum: CWS__001
(bootloader) battery-status: good
(bootloader) battery-voltage: 4253mV
(bootloader) partition-layout: Generic
(bootloader) security: on
(bootloader) build-mode: SHIP
(bootloader) boot-mode: FASTBOOT
(bootloader) commitno-bootloader: dirty-5d4c562c
(bootloader) hbootpreupdate: 11
(bootloader) gencheckpt: 0
all: Done!
Any guidance will be greatly appreciated.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	HTC_One_M7_fastboot_resize.jpg
Views:	126
Size:	112.0 KB
ID:	2764156  
 
clsA
Old
(Last edited by clsA; 26th May 2014 at 04:37 PM.)
#2  
clsA's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 983
Posts: 3,685
Join Date: Aug 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by jta View Post
I cannot seem to flash anything on my bricked phone.
I feel that IF I can get the correct recovery image, I may be able to get this phone to work again.
Here is the current bootloader information and GetVar all output.
I am also having trouble unlocking (re-unlocking) I think that the splash screen it needs is missing. I don't know where it lives, maybe in HBOOT? Hmm, maybe I need an HBOOT image as well?
NOTE: I DID post previously about this, but I am simplifying my request... in the hopes that someone can help.

Code:
(bootloader) version: 0.5
(bootloader) version-bootloader: 1.54.0000
(bootloader) version-baseband: 4T.21.3218.21
(bootloader) version-cpld: None
(bootloader) version-microp: None
(bootloader) version-main: 3.58.1700.5
(bootloader) version-misc: PVT SHIP S-ON
(bootloader) serialno: HT**********
(bootloader) imei: ***************
(bootloader) meid: 00000000000000
(bootloader) product: m7_ul
(bootloader) platform: HBOOT-8064
(bootloader) modelid: PN0712000
(bootloader) cidnum: CWS__001
(bootloader) battery-status: good
(bootloader) battery-voltage: 4253mV
(bootloader) partition-layout: Generic
(bootloader) security: on
(bootloader) build-mode: SHIP
(bootloader) boot-mode: FASTBOOT
(bootloader) commitno-bootloader: dirty-5d4c562c
(bootloader) hbootpreupdate: 11
(bootloader) gencheckpt: 0
all: Done!
Any guidance will be greatly appreciated.
You can't flash anything till you unlock the bootloader at htcdev.com

After you get it unlocked use TWRP 2.6.3.3 from here

fastboot flash recovery openrecovery-twrp-2.6.3.3-m7.img
fastboot erase cache
fastboot reboot-bootloader

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
HTC One 32 GB AT&T

 
jta
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 91
Join Date: Aug 2003
Location: Birmingham, Alabama
Quote:
Originally Posted by clsA View Post
You can't flash anything till you unlock the bootloader at htcdev.com

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
I have previously unlocked this phone from htcDev.com. I re-locked it (fastboot oem lock) in my attempt to return to stock.
Now, when I attempt to unlock, via fastboot flash unlocktoken unlock_code.bin, the flash seems to work, but I do not get the expected prompt on the phone, and when i reboot to bootloader, it remains locked.

If I can solve that problem, re unlocking, I will be happy.
Trying to unlock gives me this:
Code:
C:\htc>fastboot oem unlock
...
(bootloader) [PG_ERROR] htc_pg_part_traverse(839):
(bootloader)  invalid traverse range
(bootloader) [PG_ERROR] htc_pg_part_read(1029):
(bootloader)  htc_pg_part_traverse failed
(bootloader) [DISPLAY_ERR] sp_custom partition: unlock_disp_buf.img_buf r
(bootloader) ead error!
(bootloader) [DISPLAY_ERR] Can not load custom splash!
(bootloader) Loading custom splash failed!
OKAY [  0.493s]
finished. total time: 0.493s

C:\htc>
 
clsA
Old
#4  
clsA's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 983
Posts: 3,685
Join Date: Aug 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by jta View Post
I have previously unlocked this phone from htcDev.com. I re-locked it (fastboot oem lock) in my attempt to return to stock.
Now, when I attempt to unlock, via fastboot flash unlocktoken unlock_code.bin, the flash seems to work, but I do not get the expected prompt on the phone, and when i reboot to bootloader, it remains locked.

If I can solve that problem, re unlocking, I will be happy.
Trying to unlock gives me this:
Code:
C:\htc>fastboot oem unlock
...
(bootloader) [PG_ERROR] htc_pg_part_traverse(839):
(bootloader)  invalid traverse range
(bootloader) [PG_ERROR] htc_pg_part_read(1029):
(bootloader)  htc_pg_part_traverse failed
(bootloader) [DISPLAY_ERR] sp_custom partition: unlock_disp_buf.img_buf r
(bootloader) ead error!
(bootloader) [DISPLAY_ERR] Can not load custom splash!
(bootloader) Loading custom splash failed!
OKAY [  0.493s]
finished. total time: 0.493s

C:\htc>
Did you get a new unlock token ?
HTC One 32 GB AT&T

 
jta
Old
#5  
Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 91
Join Date: Aug 2003
Location: Birmingham, Alabama
Quote:
Originally Posted by clsA View Post
Did you get a new unlock token ?
I did request another token just now, flashed it. Nothing pops up on the screen, and after a reboot, I get the same thing...still locked.

also, fastboot oem unlock shows same output as above.

It feels like there are files missing, or a corrupt partition where it stores these files, so it doesn't load the ui for the unlock prompt.
Signa-what?
 
clsA
Old
(Last edited by clsA; 26th May 2014 at 05:15 PM.)
#6  
clsA's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 983
Posts: 3,685
Join Date: Aug 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by jta View Post
I did request another token just now, flashed it. Nothing pops up on the screen, and after a reboot, I get the same thing...still locked.

also, fastboot oem unlock shows same output as above.

It feels like there are files missing, or a corrupt partition where it stores these files, so it doesn't load the ui for the unlock prompt.
yeah it's the Google edition bootloader thats the problem
why did you go s-on with a different bootloader installed ?

Have you tried an AT&T RUU ?
HTC One 32 GB AT&T

 
jta
Old
#7  
Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 91
Join Date: Aug 2003
Location: Birmingham, Alabama
Quote:
Originally Posted by clsA View Post
yeah it's the Google edition bootloader thats the problem
why did you go s-on with a different bootloader installed ?
probably because It has been months since I flashed the google edition, and wasn't thinking, or forgot.
Blindly following a guide to return to stock.

Is there any way out of this mess?
Signa-what?
 
clsA
Old
#8  
clsA's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 983
Posts: 3,685
Join Date: Aug 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by jta View Post
probably because It has been months since I flashed the google edition, and wasn't thinking, or forgot.
Blindly following a guide to return to stock.

Is there any way out of this mess?
you can try this
http://www.androidruu.com/getdownloa...5_signed_2.exe
HTC One 32 GB AT&T

 
jta
Old
#9  
Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 91
Join Date: Aug 2003
Location: Birmingham, Alabama
Quote:
Originally Posted by clsA View Post
That didn't work. I guess I need to see if there is an HTC signed RUU for GPe, maybe that would work? I hear, though, that they have been promising one, but have not release it.

jta
Signa-what?
 
clsA
Old
#10  
clsA's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 983
Posts: 3,685
Join Date: Aug 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by jta View Post
That didn't work. I guess I need to see if there is an HTC signed RUU for GPe, maybe that would work? I hear, though, that they have been promising one, but have not release it.

jta
here you go
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2547894
HTC One 32 GB AT&T


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes