Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,733,098 Members 46,026 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Galaxy Tab 2 10.1 P5100 problem, bootloop no recovery

Tip us?
 
Pero155
Old
#1  
Pero155's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 23
Join Date: Nov 2013
Location: Siena
Plug Galaxy Tab 2 10.1 P5100 problem, bootloop no recovery

hello to all,
I need your help, I have a galaxy tab P5100 completely original, with stock andorid 4.0.3, yesterday after turning it off, the power back up and goes into bootloop, the screen appears only 2 SAMSUNG GALAXY TAB 10.1 and restarts.

goes into download mode but does not go into recovery mode.
if I put it in recovery mode appears a few seconds the green robot and then restarts.

I attach it to the power supply and I do recharge to 100%, but nothing.

I put it in download mode and flash the stock firmware but nothing.

if I put it in recovery mode, the green robot takes a few seconds longer with a blue bar below and then restarts.

What do you think can this be? or what can I try?

look forward to your advice!

thank you very much!
 
sharingan
Old
#2  
sharingan's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 589
Posts: 2,060
Join Date: May 2013
Location: Hidden Leaf village

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Pero155 View Post
hello to all,
I need your help, I have a galaxy tab P5100 completely original, with stock andorid 4.0.3, yesterday after turning it off, the power back up and goes into bootloop, the screen appears only 2 SAMSUNG GALAXY TAB 10.1 and restarts.

goes into download mode but does not go into recovery mode.
if I put it in recovery mode appears a few seconds the green robot and then restarts.

I attach it to the power supply and I do recharge to 100%, but nothing.

I put it in download mode and flash the stock firmware but nothing.

if I put it in recovery mode, the green robot takes a few seconds longer with a blue bar below and then restarts.

What do you think can this be? or what can I try?

look forward to your advice!

thank you very much!
As you are able to boot into download mode so first flash a custom recovery like cwm and then.wipe cache partition ,factory reset and dalvik cache and then try flashing stock rom i think this will work


HIT THANKS IF I HELPED YOU
The Following User Says Thank You to sharingan For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Pero155
Old
#3  
Pero155's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 23
Join Date: Nov 2013
Location: Siena
Quote:
Originally Posted by aditya rathee View Post
As you are able to boot into download mode so first flash a custom recovery like cwm and then.wipe cache partition ,factory reset and dalvik cache and then try flashing stock rom i think this will work
Hello! thanks for the reply!
a curiosity, do you think it is not a hardware problem?
I had thought of this option, but as a last option, because if I put the custom recovery and keeps rebooting lose the warranty right? and I can not restore it right?
try, and I will keep you informed! I hope to solve!

thank you!
 
sharingan
Old
#4  
sharingan's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 589
Posts: 2,060
Join Date: May 2013
Location: Hidden Leaf village

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Pero155 View Post
Hello! thanks for the reply!
a curiosity, do you think it is not a hardware problem?
I had thought of this option, but as a last option, because if I put the custom recovery and keeps rebooting lose the warranty right? and I can not restore it right?
try, and I will keep you informed! I hope to solve!

thank you!
I dont think that there is a hardware problem


HIT THANKS IF I HELPED YOU
 
Pero155
Old
(Last edited by Pero155; 13th November 2013 at 12:51 PM.)
#5  
Pero155's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 23
Join Date: Nov 2013
Location: Siena
Quote:
Originally Posted by aditya rathee View Post
I dont think that there is a hardware problem
are not so confident, because having already flashed the stock fw also the recovery would have to return to work ...
tonight i'll try anyway!

but the recovery which partition is it? different from download mode? and from the system?
 
Pero155
Old
#6  
Pero155's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 23
Join Date: Nov 2013
Location: Siena
Quote:
Originally Posted by Pero155 View Post
are not so confident, because having already flashed the stock fw also the recovery would have to return to work ...
tonight i'll try anyway!

but the recovery which partition is it? different from download mode? and from the system?
nothing....i have flash the recovery PHILZS but nothing...start only the download mode...the recovery restart.....

another idea?
 
sharingan
Old
#7  
sharingan's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 589
Posts: 2,060
Join Date: May 2013
Location: Hidden Leaf village

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Pero155 View Post
nothing....i have flash the recovery PHILZS but nothing...start only the download mode...the recovery restart.....

another idea?
I think now you should go for customer care service


HIT THANKS IF I HELPED YOU
 
Pero155
Old
#8  
Pero155's Avatar
Junior Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 23
Join Date: Nov 2013
Location: Siena
Quote:
Originally Posted by aditya rathee View Post
I think now you should go for customer care service
I also think! I'll find out if it is repairable

Yesterday I tried to flash the pit file, but nothing.

I think I've tried everything now, thanks anyway for the advice!
 
sharingan
Old
#9  
sharingan's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 589
Posts: 2,060
Join Date: May 2013
Location: Hidden Leaf village

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Pero155 View Post
I also think! I'll find out if it is repairable

Yesterday I tried to flash the pit file, but nothing.

I think I've tried everything now, thanks anyway for the advice!
Yeah i can understand
but instead of thanking in a post you can also hit thanks if you like
good luck
i hope your tab gets functional again


HIT THANKS IF I HELPED YOU
The Following User Says Thank You to sharingan For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
ehsanx
Old
#10  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Jun 2014
What did you do with your device finally?
I have exactly same problem as you. Is there a way to get it to work?

Thanks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Benchmark Your CPU Performance with Mini CPU Integer Script

When it comes to device testing, there are two types of people on XDA. The first … more

Rid Yourself of Charging Annoyances with No Wake on Charge Xposed Module

Almost every OEM has skinned and otherwise modifiedAndroid to suit … more