Document the Story of Your Social Life with 8tory

The different forms of social media are growing every day. It’s hard to imagine a day … more

Make Calling Your Loved Ones Easier and Cheaper this Diwali

Diwali, or Deepawali as some Indians call it, is the pride and joy of Indian … more

Big Android BBQ 5.0 Recap – XDA TV

This fifth annual Big Android BBQ has come and gone. The speakers have spoke, the sponsors have … more

Microsoft to Counter “OK Google” with Bing Torque

When Microsoft is making apps for Android, users should be aware that something … more
Post Reply

[FIX] Z Ultra GPE 4.4.2 SDCard Write Fix

OP graffixnyc

18th December 2013, 05:59 AM   |  #1  
graffixnyc's Avatar
OP Forum Moderator / Recognized Developer
Flag New York City
Thanks Meter: 4,774
 
5,558 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Donate to Me
More
TO DO THIS YOU MUST BE ROOTED


If you guys haven't noticed you can't copy a file from internal sd to external sd (confirmed by me and others) Well I figured it out.

I remember something about OTG not being able to read from external on apps like Tibu with other devices. I did something similar to get it to work on the ZU GPE.

If you are rooted you can copy this file to /etc/permissions/

I tested copying a file from internal to external and it worked fine after this change.

I did make a couple changes to the file, I'm not sure which did it but one of them did. I am attaching the file

Just rename from platform.xml.zip to platform.xml, back up existing file(the attached file is NOT a zip.. it's a XML file just remove .zip from the end of the filename), copy new file and change permissions to match the old file
Attached Files
File Type: zip platform.xml.zip - [Click for QR Code] (6.0 KB, 639 views)
Last edited by graffixnyc; 18th December 2013 at 06:27 AM.
The Following 8 Users Say Thank You to graffixnyc For This Useful Post: [ View ]
18th December 2013, 06:23 AM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 197
 
383 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
The zip file is corrupted.
18th December 2013, 06:26 AM   |  #3  
graffixnyc's Avatar
OP Forum Moderator / Recognized Developer
Flag New York City
Thanks Meter: 4,774
 
5,558 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by ChillyChan

The zip file is corrupted.

read the OP again...

"Just rename from platform.xml.zip to platform.xml"
18th December 2013, 06:27 AM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 197
 
383 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Quote:
Originally Posted by graffixnyc

read the OP again...

"Just rename from platform.xml.zip to platform.xml"

lol sorry I missed that. Thanks.
21st December 2013, 11:52 PM   |  #5  
BLOWNCO's Avatar
Recognized Contributor
Flag NOR CAL
Thanks Meter: 1,566
 
1,806 posts
Join Date:Joined: May 2007
Donate to Me
More
works great thanks
The Following User Says Thank You to BLOWNCO For This Useful Post: [ View ]
14th January 2014, 04:53 AM   |  #6  
big's Avatar
Senior Member
Flag HaNoi
Thanks Meter: 11
 
421 posts
Join Date:Joined: Sep 2005
More
works great
thanks you
14th January 2014, 06:35 AM   |  #7  
Senior Member
Flag Manhattan
Thanks Meter: 11
 
251 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
i don't know how it's working for everyone, but it is causing issues force closes everywhere and i lost data and pc doesnt recognize my phone. what are the permissions supposed to be set at if any???
14th January 2014, 07:42 AM   |  #8  
abuihsan's Avatar
Senior Member
Flag Banten
Thanks Meter: 48
 
192 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
More
Quote:
Originally Posted by velvetmxo

i don't know how it's working for everyone, but it is causing issues force closes everywhere and i lost data and pc doesnt recognize my phone. what are the permissions supposed to be set at if any???

Same with me before.. I got messed copying this.. Had to reflash ROM. The permission is rw-r--r--

Clear steps:
Download file
Copy to etc/permissions folder
Find the old platform.xml and renamed it with platform.xml.bak (as a backup)
Rename the platform.xml.zip to platform.xml
Set the permission as same as old file (rw-r--r--)
Reboot.. And done
Last edited by abuihsan; 14th January 2014 at 07:58 AM.
The Following User Says Thank You to abuihsan For This Useful Post: [ View ]
14th January 2014, 10:11 AM   |  #9  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
It is possible paste to External SD card Root but can not paste to External SD card Folder
Anybody?
16th January 2014, 03:53 AM   |  #10  
Mi|enko's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 113
 
1,435 posts
Join Date:Joined: Jul 2006
More
Quote:
Originally Posted by wook01

It is possible paste to External SD card Root but can not paste to External SD card Folder
Anybody?

I have this experience as well.

Sent from my C6806_GPe using XDA Premium HD app

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Xperia Z Ultra General by ThreadRank