Post Reply

Cannot obtain s-off after accepting 1.54.651.8 software update

OP koolcat7

2nd May 2014, 10:09 AM   |  #1  
koolcat7's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 2
 
81 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
Im rooted but cannot get s-off using firewater. It gives that error saying im out of luck or something.... What can i do?
2nd May 2014, 11:54 AM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 178
 
961 posts
Join Date:Joined: May 2011
Donate to Me
might be your hardware, i am soff with 651.8

Sent from my 831C using XDA Free mobile app
2nd May 2014, 01:22 PM   |  #3  
Member
Thanks Meter: 25
 
97 posts
Join Date:Joined: Jun 2007
More
Quote:
Originally Posted by koolcat7

Im rooted but cannot get s-off using firewater. It gives that error saying im out of luck or something.... What can i do?

You could try it multiple times. Reboot the phone, computer, change USB ports, etc.. Who knows, maybe it'll work.

I know the M8 I got S-Off on took the 1.54.651.8 OTA before I even bothered to actually mess with it (unlock bootloader, root, and S-Off) and it was perfectly able to do all of those things.
2nd May 2014, 02:39 PM   |  #4  
Captain_Throwback's Avatar
Retired Moderator / Recognized Contributor
Flag Bensalem, PA
Thanks Meter: 9,987
 
10
11,264 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by koolcat7

Im rooted but cannot get s-off using firewater. It gives that error saying im out of luck or something.... What can i do?

If Firewater says it won't work on your device, then you can't get S-OFF for the time being. There's nothing you can do about that.
2nd May 2014, 03:38 PM   |  #5  
mjhuffer's Avatar
Senior Member
Flag Indianapolis
Thanks Meter: 91
 
517 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
More
Don't flash anything above 1.54.651.8 without being S-Off
Quote:
Originally Posted by koolcat7

Im rooted but cannot get s-off using firewater. It gives that error saying im out of luck or something.... What can i do?

I'm running into the same problem and I need it badly.

If you do flash .13 without S-off you basically will have no way to flash the firmware and could be without audio from the stock music app.

Wow it's been a long night. This is a learning process for me. I've never come to a new phone so quickly so I'm getting used to the fact that development takes time and I need to be patient. I pretty much soft bricked my phone last night. Ended up deleting my system partition and had to pull some tricks to even get back into a bootable rom. I took one of the TWRP stock restores and reverted all the way back to 1.12.651.17. Then I fastboot flashed the stock recovery from 1.54.651.8 and took the OTA update so now I am completely back to stock....FEW...avoided a trip to the sprint store. I now understand that since I don't have S-OFF yet, I should flash any software versions over .8. In order to have a fully working .13, I'm sure the firmware is required as well (most likely the reason why my audio wasn't working for some of the ROMs). However, I'm still stuck with the issue in the picture below. I need to get S-OFF so I can flash the firmware 1.54.651.8, including the Hboot, Is it possible to flash an Hboot.img without being S-OFF?

#firewater is the IRC channel for the S-OFF by the way.

Also why is my radio and open dsp showing invalid-ver-info?

Anybody please help?

And something is really messed up because now my vibration won't work. No idea what is going on I just badly need s-off.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2014-05-02.jpg
Views:	319
Size:	243.2 KB
ID:	2721469  
Last edited by mjhuffer; 2nd May 2014 at 03:52 PM.
2nd May 2014, 03:53 PM   |  #6  
Captain_Throwback's Avatar
Retired Moderator / Recognized Contributor
Flag Bensalem, PA
Thanks Meter: 9,987
 
10
11,264 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
Donate to Me
More
@mhuffer

So what is your current issue? It sounds like you have a working 1.54.651.8 setup, which, without S-OFF, is the most up-to-date. You might not be able to run the Harman Kardon ROM, as that may require the HK firmware, but besides that is everything working (outside of the invalid entries showing in HBOOT)?
2nd May 2014, 04:06 PM   |  #7  
mjhuffer's Avatar
Senior Member
Flag Indianapolis
Thanks Meter: 91
 
517 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
More
Quote:
Originally Posted by Captain_Throwback

@mhuffer

So what is your current issue? It sounds like you have a working 1.54.651.8 setup, which, without S-OFF, is the most up-to-date. You might not be able to run the Harman Kardon ROM, as that may require the HK firmware, but besides that is everything working (outside of the invalid entries showing in HBOOT)?

Well it seems like my Hboot isn't recognizing my radios and somthing tells me the firmware is borked somehow because my vibration feedback isn't working. I am currently on 1.54.651.8, rooted, dev unlocked, fully stock. You can see from the picture my Hboot doesn't look right. My vibration was working fine yesterday but i cannot pin point when it stopped working. I'm guessing when I accidentally deleted the system partition through TWRP 2.7.0.7. I am currently running your version of TWRP (2.7.0.7). I'm also in the firewater IRC asking for help. I think my best bet would be to get s-off somehow and hboot the framework from 1.54.651.8 with unmodified hboot so I can get back to stock (if this is possible). At some point in all my confusion last night I did change my CID version to 11111111 and try to run the RUU for the HK version (.13) this might be where it all went wrong. I have my phone up and running and everything is working except for vibration and the Hboot looks out of whack.
2nd May 2014, 04:12 PM   |  #8  
Captain_Throwback's Avatar
Retired Moderator / Recognized Contributor
Flag Bensalem, PA
Thanks Meter: 9,987
 
10
11,264 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by mjhuffer

Well it seems like my Hboot isn't recognizing my radios and somthing tells me the firmware is borked somehow because my vibration feedback isn't working. I am currently on 1.54.651.8, rooted, dev unlocked, fully stock. You can see from the picture my Hboot doesn't look right. My vibration was working fine yesterday but i cannot pin point when it stopped working. I'm guessing when I accidentally deleted the system partition through TWRP 2.7.0.7. I am currently running your version of TWRP (2.7.0.7). I'm also in the firewater IRC asking for help. I think my best bet would be to get s-off somehow and hboot the framework from 1.54.651.8 with unmodified hboot so I can get back to stock (if this is possible). At some point in all my confusion last night I did change my CID version to 11111111 and try to run the RUU for the HK version (.13) this might be where it all went wrong. I have my phone up and running and everything is working except for vibration and the Hboot looks out of whack.

Well if you're not S-OFF, you couldn't have changed your CID. And if you ran the OTA to get where you are now, then you're firmware is already stock.

You can try flashing the stock firmware from the 1.54.651.8 OTA again and see if that normalizes your device.
2nd May 2014, 05:56 PM   |  #9  
mjhuffer's Avatar
Senior Member
Flag Indianapolis
Thanks Meter: 91
 
517 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
More
Quote:
Originally Posted by Captain_Throwback

Well if you're not S-OFF, you couldn't have changed your CID. And if you ran the OTA to get where you are now, then you're firmware is already stock.

You can try flashing the stock firmware from the 1.54.651.8 OTA again and see if that normalizes your device.

How do I flash it without being S-off? Can I run it with S-On? I think I really just need a way to revert my Hboot to stock. I was hoping somebody had an RUU available that would just wipe everything and start from scratch.

---------- Post added at 12:56 PM ---------- Previous post was at 12:51 PM ----------

Quote:
Originally Posted by Captain_Throwback

Well if you're not S-OFF, you couldn't have changed your CID. And if you ran the OTA to get where you are now, then you're firmware is already stock.

You can try flashing the stock firmware from the 1.54.651.8 OTA again and see if that normalizes your device.

I need someway to revert my Hboot while being S-ON. I was hoping somebody that had some knowledge could make and RUU with the proper CID to revert EVERYTHING back to stock. I mean I want to start from the bottom up. I don't know if this is possible without HTC releasing anything.
2nd May 2014, 06:11 PM   |  #10  
Konfuzion's Avatar
Senior Member
Flag Santa Clarita
Thanks Meter: 224
 
631 posts
Join Date:Joined: Oct 2008
More
Quote:
Originally Posted by mjhuffer

How do I flash it without being S-off? Can I run it with S-On? I think I really just need a way to revert my Hboot to stock. I was hoping somebody had an RUU available that would just wipe everything and start from scratch.

---------- Post added at 12:56 PM ---------- Previous post was at 12:51 PM ----------



I need someway to revert my Hboot while being S-ON. I was hoping somebody that had some knowledge could make and RUU with the proper CID to revert EVERYTHING back to stock. I mean I want to start from the bottom up. I don't know if this is possible without HTC releasing anything.

No one can make a RUU it has to be leaked from HTC.

Sent from my 831C using Tapatalk

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes