Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,740,298 Members 43,009 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[How to] [Root] Qmobile i9

Tip us?
 
Mustafa Chaudhry
Old
(Last edited by Mustafa Chaudhry; 24th June 2014 at 08:26 PM.)
#1  
Mustafa Chaudhry's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 57
Posts: 85
Join Date: Nov 2012
Location: Lahore
Default [How to] [Root] Qmobile i9

Rooting Guide (Without PC)

you have at least 80% battery and take a backup of your phone.

  1. Firstly Download Framaroot.apk from this link.
  2. Now install framaroot in your device.
  3. Next Open Framaroot app from your app drawer
  4. Now Select “Install SU” from the drop down list.
  5. After that you will see three options “Boromir/Faramir/Barahir“, click on all of them one by one until you get a message of successful root.
  6. After successful root you will see “SuperSU” app in you app drawer, that’s the app for managing root permissions on your phone.


Enjoy You Have Rooted your phone

Hit Thnx If it works
Attached Files
File Type: apk Framaroot-1.9.1.apk - [Click for QR Code] (1.03 MB, 59 views)
The Following 3 Users Say Thank You to Mustafa Chaudhry For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Mustafa Chaudhry
Old
(Last edited by Mustafa Chaudhry; 6th July 2014 at 10:36 PM.) Reason: Methods added
#2  
Mustafa Chaudhry's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 57
Posts: 85
Join Date: Nov 2012
Location: Lahore
Talking [Recovery] CWM Qmobile i9

Easy Method To Flash CWM Orignal Recovery WITHOUT PC

Method to Install CWM in i9

  1. First Download recovery.img and Flashy from GooglePlay
  2. Place the downloaded recovery.img to external sd card
  3. Open Flashy and tap on Recovery Img
  4. Tap on "Choose a file"
  5. Tap on "File explorer"
  6. locate the recovery.img that you have placed into your sd card and flash it.
  7. Wait for a while and reboot your phone


Enjoy You have CMW Now

Or install it via Post No: 28 (Sptool Method)

Or Install Stock Recovery (Post no#31)


Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-06-11-09-49-12.png
Views:	36
Size:	49.1 KB
ID:	2791992   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-06-11-09-52-00.png
Views:	35
Size:	61.1 KB
ID:	2791993   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-06-11-09-52-42.png
Views:	30
Size:	66.7 KB
ID:	2791994   Click image for larger version

Name:	IMG_20140611_111437.jpg
Views:	38
Size:	226.8 KB
ID:	2791995  
Attached Files
File Type: img recovery.img - [Click for QR Code] (6.00 MB, 14 views)
The Following 2 Users Say Thank You to Mustafa Chaudhry For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
devilzeye793
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 11
Posts: 152
Join Date: Jan 2011
Location: Lahore
Quote:
Originally Posted by Mustafa Chaudhry View Post
Easy Method To Flash CWM Orignal Recovery WITHOUT PC

Method to Install CWM in i9

  1. First Download recovery.img and Flashy from GooglePlay
  2. Place the downloaded recovery.img to external sd card
  3. Open Flashy and tap on Recovery Img
  4. Tap on "Choose a file"
  5. Tap on "File explorer"
  6. locate the recovery.img that you have placed into your sd card and flash it.
  7. Wait for a while and reboot your phone


Enjoy You have CMW Now




I heard Google Play Store stops working after the root access. That didn't really make sense to me but can you plz confirm if thats actually the case?
 
Mustafa Chaudhry
Old
#4  
Mustafa Chaudhry's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 57
Posts: 85
Join Date: Nov 2012
Location: Lahore
Quote:
Originally Posted by devilzeye793 View Post
I heard Google Play Store stops working after the root access. That didn't really make sense to me but can you plz confirm if thats actually the case?
Its working fine nothing is worry about
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-06-15-14-14-15.png
Views:	27
Size:	119.5 KB
ID:	2799280  
The Following 2 Users Say Thank You to Mustafa Chaudhry For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
devilzeye793
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 11
Posts: 152
Join Date: Jan 2011
Location: Lahore
Quote:
Originally Posted by Mustafa Chaudhry View Post
Its working fine nothing is worry about
Good to know that. I'm gonna buy this phone soon as I recently broke my htc evo 3d. This phone seems like best value for money @ Rs.16,500. Koi aur phone is range mein iske kareeb bhi nai aata. Btw have you tried any custom Roms for i9 so far? or there's no development in Rom department at all?
The Following User Says Thank You to devilzeye793 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Mustafa Chaudhry
Old
#6  
Mustafa Chaudhry's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 57
Posts: 85
Join Date: Nov 2012
Location: Lahore
Quote:
Originally Posted by devilzeye793 View Post
Good to know that. I'm gonna buy this phone soon as I recently broke my htc evo 3d. This phone seems like best value for money @ Rs.16,500. Koi aur phone is range mein iske kareeb bhi nai aata. Btw have you tried any custom Roms for i9 so far? or there's no development in Rom department at all?

Nai mujhe customs roms pasand nai hain khas ker INC Pak ki aur me gravity box use kerta hun wo sab ker deta hai jo doari roms me features hote hain so ap b yai try ker k dekh lena
Ager ap logon me se kisi ko kisi type ka masla ho to ap log poch sakte hain

Sent from my QMobile i9 using XDA Premium 4 mobile app
The Following 2 Users Say Thank You to Mustafa Chaudhry For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Mustafa Chaudhry
Old
(Last edited by Mustafa Chaudhry; 27th June 2014 at 10:54 AM.)
#7  
Mustafa Chaudhry's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 57
Posts: 85
Join Date: Nov 2012
Location: Lahore
Default Gps Test results

Gps Test results of Qmobile i9

Excellent GPS
FTF (First time fix) =5 seconds maximun

Accuracy around 3 feet :beer:

Sent from my QMobile i9 using XDA Premium 4 mobile app
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1402991850097.jpg
Views:	14
Size:	120.5 KB
ID:	2802964   Click image for larger version

Name:	1402991868595.jpg
Views:	11
Size:	60.9 KB
ID:	2802965  
The Following User Says Thank You to Mustafa Chaudhry For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
devilzeye793
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 11
Posts: 152
Join Date: Jan 2011
Location: Lahore
Quote:
Originally Posted by Mustafa Chaudhry View Post
Gps Test results of Qmobile i9

Excellent GPS
FTF (First time fix) =5 seconds maximun

Accuracy around 3 feet :beer:

Sent from my QMobile i9 using XDA Premium 4 mobile app


Great & what about Wifi performance & range ? have you noticed any Wifi issues so far?
my friend had A10 and his phone had very bad & slow wifi connectivity.
 
Mustafa Chaudhry
Old
#9  
Mustafa Chaudhry's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 57
Posts: 85
Join Date: Nov 2012
Location: Lahore
Quote:
Originally Posted by devilzeye793 View Post
Great & what about Wifi performance & range ? have you noticed any Wifi issues so far?
my friend had A10 and his phone had very bad & slow wifi connectivity.
No wifi problem its works best and no issue in this set.

Sent from my QMobile i9 using XDA Premium 4 mobile app
The Following User Says Thank You to Mustafa Chaudhry For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Mustafa Chaudhry
Old
(Last edited by Mustafa Chaudhry; 19th July 2014 at 10:15 AM.)
#10  
Mustafa Chaudhry's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 57
Posts: 85
Join Date: Nov 2012
Location: Lahore
Talking Qmobile i9 Logo.bin

Here i'm to give some important update logo.bin

Many users of Qmobile i9 Loss there logo.bin because of installing incPak modified roms these replaces your orignal logo file... so i think orignal logo file can't be takeout but i made my self logo.bin which is nearly good and almost orignal
I am attaching some pics of logo files check out.....



And if you want to apply this logo than
  • Download attached logo_stock_i9
  • Place in your Sd card
  • Flash it with your recovery


Have Fun


Hit "Thanx" if i helped You
Attached Files
File Type: zip logo_stock_i9.zip - [Click for QR Code] (813.0 KB, 9 views)

The Following User Says Thank You to Mustafa Chaudhry For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Tags
how to install cwm recovery in qmobile i9, how to root qmobile i9, qmobile i9, qmobile i9 root, root qmobile i9
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes