Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,728,510 Members 55,194 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

My Z2 just died. HELP.

Tip us?
 
shazad123
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 14
Join Date: Aug 2008
Default My Z2 just died. HELP.

So I've been using my phone as per normal, and it suddenly switches itself off and wont turn on.

If I plug it in to charge (the batter was at 40%) I just get a blinking RED LED.

Any help / ideas guys?!
 
Fenix
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 21
Posts: 131
Join Date: May 2005
Try to press volume up and power in the same time. If it vibrates 3 times it should start normally...

Sent from my D6503 using Tapatalk
 
shazad123
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 14
Join Date: Aug 2008
Quote:
Originally Posted by Fenix View Post
Try to press volume up and power in the same time. If it vibrates 3 times it should start normally...

Sent from my D6503 using Tapatalk
Hi Fenix

Have tried that with and without a charging lead connected and no joy. The red LED just continues to blink.

Have also tried, again with and without charge, to press the red button next the sim card slot and no luck.
 
Fenix
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 21
Posts: 131
Join Date: May 2005
How about volume down and power?

Sent from my D6503 using Tapatalk
The Following User Says Thank You to Fenix For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
shazad123
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 14
Join Date: Aug 2008
Quote:
Originally Posted by Fenix View Post
How about volume down and power?

Sent from my D6503 using Tapatalk
Same result.

Planning to leave the phone OFF charge all night and see if that helps, and then maybe do the opposite and keep it ON charge for a few hours maybe.

Any other advice?
 
Envious_Data
Old
#6  
Envious_Data's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 662
Posts: 1,618
Join Date: Oct 2012
Location: Yaizu
Have you tried a system reset

(you can use sony PC companion to do this)
(repair device)
Devices:
Sony Xperia Z2

Roms:
Envi-Rom Z2/S
 
dutchtrance
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 16
Join Date: Jun 2007
I have this same problem.
I have reset and re installed the rom via pc companion and same problem.
Basically the phone will not charge via the magnetic connector at all.
if you switch off the phone it will not stay off, it keeps turning its self back on again and boot looping: displaying the sony logo, then off, then sony logo again.
If you hold the power button down for 20 seconds whilst on a Sony logo, the phone boots to the experia logo and boots normally.
Problem is the phone will NOT switch off and half the time it wont come back on. Its basically a lottery on whether the phone will come back at all.
 
shazad123
Old
#8  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 14
Join Date: Aug 2008
Update - managed to get the phone switched on after leaving it on charge all night. Had to hold the power button down for 30 secs to get to my home screen as otherwise it was just looping to the Sony logo.

However, now, the phone is not charging - it detects that a charger is connected but the battery level is not going up and the LED is constant orange.

What to do?
 
Fenix
Old
#9  
Senior Member
Thanks Meter 21
Posts: 131
Join Date: May 2005
I would flash a.2.69 firmware if you don't have it already.

Sent from my D6503 using Tapatalk
 
shazad123
Old
#10  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 14
Join Date: Aug 2008
Quote:
Originally Posted by Fenix View Post
I would flash a.2.69 firmware if you don't have it already.

Sent from my D6503 using Tapatalk
I'm a newb with these things - is there link for how to flash?

Not sure if it makes a difference but this phone is from Vodafone and I believe they've locked the bootloader or something similar?

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes