FORUMS

What Do You Think About Fingerprint Scanners?

More and more phones are featuring fingerprint scanners, and with many promising … more

What’s Next for Samsung and Its Flagships?

If we were to say that the Galaxy S6 was a leap of faith made by Samsung, we … more

The Ultimate Showcase of dBrand Skins

In the search for ways to protect, accessorize, and personalize; a user has many options. One … more

Huawei’s Rapid Rise to Third Place in the Smartphone Race

Huawei has quickly grown to become one of the world’s biggest … more

Strange Bluetooth issue

293 posts
Thanks Meter: 46
 
By smalltownbird, Senior Member on 31st May 2014, 02:43 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Since I got my phone on release day and I haven't been able to use it to make calls in my 2012 mazdaspeed3. My other phones have worked fine so I thought I needed a software update on my radio. Well everything is up to date and that didn't fix it.
The problem is when I make or receive a phone call the Bluetooth will connect and disconnect every 5-10 seconds. This makes it impossible to talk on the phone.
So I have tried stock roms, sense based roms, and all the CM based roms and they all did the same thing. Yesterday I was trying to figure it out so I sat in my car in the garage and the phone was in a constant connect disconnect loop. During this time I was disabling apps and services hoping to stop it when all of a sudden I turned off WiFi and it stopped. I then called my wife and had a 10 min conversation with no problems. So I now run a tasker profile that when Bluetooth connects it turns off WiFi so I can make calls. The problem is I have a nexus 7 dash mounted and I use the WiFi hotspot to run apps.
So after all that, does this sound like a hardware issue or a software issue? Should I return my phone for an exchange? Thanks for the help

Sent from my HTC6525LVW using Tapatalk
 
 
31st May 2014, 04:44 PM |#2  
85gallon's Avatar
Senior Member
Flag BFE
Thanks Meter: 679
 
More
Quote:
Originally Posted by smalltownbird

Since I got my phone on release day and I haven't been able to use it to make calls in my 2012 mazdaspeed3. My other phones have worked fine so I thought I needed a software update on my radio. Well everything is up to date and that didn't fix it.
The problem is when I make or receive a phone call the Bluetooth will connect and disconnect every 5-10 seconds. This makes it impossible to talk on the phone.
So I have tried stock roms, sense based roms, and all the CM based roms and they all did the same thing. Yesterday I was trying to figure it out so I sat in my car in the garage and the phone was in a constant connect disconnect loop. During this time I was disabling apps and services hoping to stop it when all of a sudden I turned off WiFi and it stopped. I then called my wife and had a 10 min conversation with no problems. So I now run a tasker profile that when Bluetooth connects it turns off WiFi so I can make calls. The problem is I have a nexus 7 dash mounted and I use the WiFi hotspot to run apps.
So after all that, does this sound like a hardware issue or a software issue? Should I return my phone for an exchange? Thanks for the help

Sent from my HTC6525LVW using Tapatalk

Borrow the ole ball and chain's phone and see if it acts the same way.
31st May 2014, 05:01 PM |#3  
smalltownbird's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 46
 
More
Tried it. It works fine in my car, she has an S4. My phone also does the same in her car...

Sent from my HTC6525LVW using Tapatalk
31st May 2014, 08:43 PM |#4  
deeznuts's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 248
 
More
Sounds like u need to swap it out for a replacement. Never had an issue unless using custom kernals.
31st May 2014, 11:15 PM |#5  
85gallon's Avatar
Senior Member
Flag BFE
Thanks Meter: 679
 
More
Quote:
Originally Posted by deeznuts

Sounds like u need to swap it out for a replacement.

^ ^ What he said^ ^
2nd June 2014, 02:53 PM |#6  
Member
Chicago
Thanks Meter: 8
 
More
Weird...

My M8 should be here today and I have a 2010 Mazdaspeed3. I hope this isn't an issue with all of them. Although, my MS3 has a long history of it's bluetooth not getting along with HTC phones.
4th June 2014, 03:42 AM |#7  
smalltownbird's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 46
 
More
Did you have any issues?

Sent from my HTC6525LVW using Tapatalk
4th June 2014, 03:00 PM |#8  
Member
Chicago
Thanks Meter: 8
 
More
Quote:
Originally Posted by smalltownbird

Did you have any issues?

Sent from my HTC6525LVW using Tapatalk

So far, no. It took me like 20 minutes to get the phone to pair but once that was done it hasn't disconnected at all. I have music constantly streaming through Bluetooth to the car and I've taken a couple calls with no issue.
5th June 2014, 09:27 PM |#9  
Senior Member
Flag Winchester
Thanks Meter: 78
 
More
having the same issue here. My vehicle is a 2013 Ford F150 with Sync.

Worked up until about a day ago .. Now i can't get stock or aosp roms to lock in bluetooth
7th June 2014, 04:10 AM |#10  
Member
Thanks Meter: 19
 
More
Quote:
Originally Posted by jdebutts

having the same issue here. My vehicle is a 2013 Ford F150 with Sync.

Worked up until about a day ago .. Now i can't get stock or aosp roms to lock in bluetooth

Have you tried clearing data and cache in settings?

the Red Viper ROM
12th June 2014, 06:42 PM |#11  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
I am having the same issue.

It is connecting and disconnecting repeatedly, and it is SUPER annoying because it essentially renders my pebble watch useless.

For a while i was using the Automatic Link (car link) and was getting 'bluetooth share has stopped' errors, but found that when I stopped using the Automatic app it helped a little bit (stopped giving me the 'share has stopped' error), but it still connects and disconnects repeatedly.

The weirdest thing about this is that when I first got this phone I wasn't having this problem, everything was working fine for the first month or so, but it seems to keep getting worse.

I have tried wiping cache, dalvik, fixing permissions, etc. and have not had any luck, but I don't want to do a complete wipe of all my data and lose my text messages, etc. unless ABSOLUTELY NECESSARY, since there are images and things in there that I continually refer to for work, and I have not found that titanium backup restores them very reliably.

Has anybody had any luck with this issue? Could it be a defective device? It seems to me like it should be a software problem because it is not something I was having problems with from the start...

I am very frustrated with this, even more so because I love this phone so much. I have never had a phone that I liked as much as this one, usually the first thing I do is install an AOSP rom, but I even like Sense 6 in some ways. With Nova Launcher's 'OK Google' hotword support this phone is a dream come true... if only the bluetooth worked.

Read More
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes