FORUMS

Red Triangle Stock Sense 6 update

632 posts
Thanks Meter: 28
 
By mfpreach, Senior Member on 20th May 2014, 06:48 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Just received the stock update to Sense 6. I am in Canada, on Telus, fully stock.
When the phone boots into the recovery to flash the update, I am getting a red triangle and the error is unexpected contents in settings.apk

Any suggestions on how to get this update working other than hard resetting before the update?
Thanks.
 
 
20th May 2014, 08:18 PM |#2  
Senior Member
Thanks Meter: 477
 
More
Can you reboot normally? Just select the Reboot system option? Also, if it insists on going to update, hold power button to forcefully restart and keep pressing the volume down button to get into bootloader mode.

Try restart from there.

As you are FULLY stock (no root, should say LOCKED on that bootloader screen) you can either consider going through the warranty OR trying it yourself to fix by unlocking bootloader OR take it to someone locally.

Unfortunately all options will lead to data loss.
20th May 2014, 08:27 PM |#3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 28
 
More
Quote:
Originally Posted by SaHiLzZ

Can you reboot normally? Just select the Reboot system option? Also, if it insists on going to update, hold power button to forcefully restart and keep pressing the volume down button to get into bootloader mode.

Try restart from there.

As you are FULLY stock (no root, should say LOCKED on that bootloader screen) you can either consider going through the warranty OR trying it yourself to fix by unlocking bootloader OR take it to someone locally.

Unfortunately all options will lead to data loss.

Yes it reboots and yes I have a locked bootloader. I would hard reset before sending it out for servicing.

Any other people having this issue?
20th May 2014, 09:47 PM |#4  
Senior Member
Thanks Meter: 477
 
More
Quote:
Originally Posted by mfpreach

Yes it reboots and yes I have a locked bootloader. I would hard reset before sending it out for servicing.

Any other people having this issue?

Not heard of a problem while updating. You are special.
28th May 2014, 04:40 AM |#5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 28
 
More
What are your guys thoughts on flashing a stock ruu and then trying to ota to sense 6?
28th May 2014, 05:22 AM |#6  
Senior Member
Thanks Meter: 477
 
More
Quote:
Originally Posted by mfpreach

What are your guys thoughts on flashing a stock ruu and then trying to ota to sense 6?

Great idea!
28th May 2014, 10:33 AM |#7  
Junior Member
Port Klang
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by mfpreach

What are your guys thoughts on flashing a stock ruu and then trying to ota to sense 6?

Did your problem solved?
29th May 2014, 02:04 AM |#8  
OP Senior Member
Thanks Meter: 28
 
More
Haha I haven't been able to try, on my 8.1 box I get an error 170 when trying to connect the phone in ruu. On my win7 box the ruu just auto closes....
29th May 2014, 02:15 AM |#9  
alray's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 2,191
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by mfpreach

Haha I haven't been able to try, on my 8.1 box I get an error 170 when trying to connect the phone in ruu. On my win7 box the ruu just auto closes....

well error 170 is either because your drivers aren't installed correctly or because you have a bad usb cable/port
29th May 2014, 07:41 AM |#10  
OP Senior Member
Thanks Meter: 28
 
More
Quote:
Originally Posted by alray

well error 170 is either because your drivers aren't installed correctly or because you have a bad usb cable/port

Thanks,I will look into it tomorrow.
Are there even good drivers for 8.1 yet bearing in mind I don't have a USB 3 port?
29th May 2014, 10:48 AM |#11  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by mfpreach

Thanks,I will look into it tomorrow.
Are there even good drivers for 8.1 yet bearing in mind I don't have a USB 3 port?

hi, we have similar issues although mine is the soundhound_freemium.apk instead of settings.apk, I hope that you will get your issue settled and also update me and the rest of us who are having the issues here. good luck and thanks! (do check out my thread which I've just posted like 5 minutes back!)

Read More
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes