Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,772,000 Members 38,493 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Phone wont let me select screen security locks after 4.4 upgrade

Tip us?
 
carzaddict
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 42
Join Date: Mar 2009
Default Phone wont let me select screen security locks after 4.4 upgrade

I just did the update to 4.4 by doing the Safestrap method that keeps root. Everything seems to be working fine with the acception of the screen locking.

When I go to the screen lock options, the default is Swype my only 2 selectable options are Pin or Password....when I select either of them....it reverts back to the Swype default.

Anyone have any suggestions on how to fix this?
 
joshm.1219
Old
#2  
joshm.1219's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1249
Posts: 2,943
Join Date: May 2013
Location: Philadelphia
http://www.androidfilehost.com/?fid=23487008491966307

Flash that in safestrap and you should be good, its a patch from the upgrade thread someone made for the lock screen issue
Sent from my HTC6600LVW using Xparent Skyblue Tapatalk 2
http://farm3.staticflickr.com/2848/11738368925_6e7dbef510_o.png
  • CARRIER: Verizon
  • PHONE: Samsung S4
  • CASE: Otterbox Defender modded to fit Anker 7800mah battery
  • BOOTLOADER: MDK, loki bypass
  • RECOVERY: TWRP 2.7.x
  • KERNEL: Ktoonsez with Project Icarus profile and Hydra script
  • ROM: Eclipse TW 4.4
  • LAUNCHER & MODS: Google Now launcher with XGEL settings, GravityBox, Heads Up notifications, & Android L navbar
 
glomerulus
Old
#3  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Jun 2014
Post Tried but didn't work

Quote:
Originally Posted by joshm.1219 View Post

Flash that in safestrap and you should be good, its a patch from the upgrade thread someone made for the lock screen issue
Sent from my HTC6600LVW using Xparent Skyblue Tapatalk 2


I had the same problem as mentioned above and I tried installing the NC5-patch1 multiple times using safestrap 3.72 but it doesn't work even though it says Successful at the install..
Anyone has any idea why this might be happening.. my phone is rooted and upgraded to 4.4.2
 
tech_head
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 278
Posts: 962
Join Date: Nov 2007
Location: California
Quote:
Originally Posted by glomerulus View Post
I had the same problem as mentioned above and I tried installing the NC5-patch1 multiple times using safestrap 3.72 but it doesn't work even though it says Successful at the install..
Anyone has any idea why this might be happening.. my phone is rooted and upgraded to 4.4.2
Did you wipe Cache and Dalvik?
 
glomerulus
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Jun 2014
Quote:
Originally Posted by tech_head View Post
Did you wipe Cache and Dalvik?
No. Should I?
 
tech_head
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 278
Posts: 962
Join Date: Nov 2007
Location: California
Whenever you see issues that is a first step. Use advanced wipe and only the cache and Dalvik. Anything else and you will need to reinstall or lose data.

Sent from my SCH-I545, KNOX Crippled Version.
 
glomerulus
Old
(Last edited by glomerulus; 10th June 2014 at 04:37 AM.) Reason: added
#7  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Jun 2014
Quote:
Originally Posted by tech_head View Post
Whenever you see issues that is a first step. Use advanced wipe and only the cache and Dalvik. Anything else and you will need to reinstall or lose data.

Sent from my SCH-I545, KNOX Crippled Version.
So the sequence should be first wipe cache and Dalvik (in advance wipe) and then install the patch? Correct? Because I just did that and nothing happened.. still only one option for screen lock (Password)
 
tech_head
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 278
Posts: 962
Join Date: Nov 2007
Location: California
You should not need to reinstall the patch, but you can. So yes, that is the correct sequence.

Sent from my SCH-I545, KNOX Crippled Version.
 
glomerulus
Old
#9  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Jun 2014
Quote:
Originally Posted by tech_head View Post
You should not need to reinstall the patch, but you can. So yes, that is the correct sequence.

Sent from my SCH-I545, KNOX Crippled Version.
Because I just did that and nothing happened.. still only one option for screen lock (Password)
 
tech_head
Old
#10  
Senior Member
Thanks Meter 278
Posts: 962
Join Date: Nov 2007
Location: California
Quote:
Originally Posted by glomerulus View Post
Because I just did that and nothing happened.. still only one option for screen lock (Password)
Then you will need to manually edit your build.prop.
See this post:
http://forum.xda-developers.com/show...postcount=1127

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes