Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Cannot change baseband

OP arknailed7754

14th June 2014, 08:49 PM   |  #1  
arknailed7754's Avatar
OP Senior Member
Flag The Matrix
Thanks Meter: 399
 
2,516 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
okay..got an s4 on o2. Used the unlock method, to get into the utms menu, i updated the baseband with a certain version,now it just wont change it via the odin flash? Any ideas. The handset is unlocked but for some reason, whenever i lock the phone and turn back on,the network drops. If i keep the screen on,the network remains. Ive tried a few roms and tried changing the baseband on all of them

but for some reason it wont stick...any ideas?
14th June 2014, 11:26 PM   |  #2  
Repulsa's Avatar
Recognized Contributor
Your Mom's crib
Thanks Meter: 2,133
 
1,885 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by arknailed7754

okay..got an s4 on o2. Used the unlock method, to get into the utms menu, i updated the baseband with a certain version,now it just wont change it via the odin flash? Any ideas. The handset is unlocked but for some reason, whenever i lock the phone and turn back on,the network drops. If i keep the screen on,the network remains. Ive tried a few roms and tried changing the baseband on all of them

but for some reason it wont stick...any ideas?

Try this one mate

Turn off your device
Boot into downloadmode
Open Odin / Select Phone/CP
Untick Autoreboot
Flash modem
Reboot once again into Download Mode using (Power+Vol down)
Flash Modem once more
Once done,unplug then reboot device manually.
If this doesn't work, try repeating the flash process again while rebooting manually and with auto-reboot option turned off.
The Following User Says Thank You to Repulsa For This Useful Post: [ View ]
15th June 2014, 11:00 AM   |  #3  
arknailed7754's Avatar
OP Senior Member
Flag The Matrix
Thanks Meter: 399
 
2,516 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
That worked spot on. Phones still unlocked. Not network drops at all.

Thank you mate

Sent from my GT-I9505G using XDA Free mobile app
23rd June 2014, 11:55 PM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
Hi,



I have a questions on iphone unlocking... I'm not sure if this is the correct forum for this.



I have an iphone4g japan release. I have checked the imei number 012425004224049 online.. Showed that it's not blacklisted on softbank but is blacklisted on verizon.



1. How was it possible to be blacklisted with verizon and it was a japan release iphone?



2. Is there a way to reflash iphone baseband running on ios7.1.1 from BB 4.12.09 to 1.59.00 to be able use gevey sim?



3. Is it possible to replace ios7.1.1 baseband file ice_4.12.09 in the ipsw and replace it with the unlockable BB file ice_1.59.00

Then restore the iphone with the customized ipsw?



4. Can we reverse engineer ipsw file? How?





Sent from my iPhone using Tapatalk
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes