Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Mic works after reboot but then stops working after a couple minutes

OP ericmcintire

26th June 2014, 07:03 PM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 1
 
256 posts
Join Date:Joined: Jul 2006
Tried almost everything, can't figure this out. I'm on ViperRom, everything was working fine until a couple days ago. So, my mic stops working after a few minutes... Stops working for phone calls and for recording videos. I test this by making a video right after reboot, records fine, after a few minutes, the video stops recording the audio... Any ideas would be amazing, thanks guys.
27th June 2014, 06:36 AM   |  #2  
Senior Member
Flag Hyderabad, Telangana
Thanks Meter: 175
 
597 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
Quote:
Originally Posted by ericmcintire

Tried almost everything, can't figure this out. I'm on ViperRom, everything was working fine until a couple days ago. So, my mic stops working after a few minutes... Stops working for phone calls and for recording videos. I test this by making a video right after reboot, records fine, after a few minutes, the video stops recording the audio... Any ideas would be amazing, thanks guys.

Have you tried flashing the newest radio?

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2406330

Flash the latest one in recovery.
27th June 2014, 08:27 AM   |  #3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 1
 
256 posts
Join Date:Joined: Jul 2006
Quote:
Originally Posted by StormyNight

Have you tried flashing the newest radio?

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2406330

Flash the latest one in recovery.

I'll give that a shot and use it tomorrow and see if the problem comes back, thanks.
28th June 2014, 02:45 AM   |  #4  
OP Senior Member
Thanks Meter: 1
 
256 posts
Join Date:Joined: Jul 2006
Quote:
Originally Posted by StormyNight

Have you tried flashing the newest radio?

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2406330

Flash the latest one in recovery.

New radio didn't help, still no mic after a few minutes following a reboot. Might try a clean install but this is a strange one.
28th June 2014, 04:04 AM   |  #5  
Senior Member
Flag Hyderabad, Telangana
Thanks Meter: 175
 
597 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
More
Quote:
Originally Posted by ericmcintire

New radio didn't help, still no mic after a few minutes following a reboot. Might try a clean install but this is a strange one.

Hmm.. this is the first time I'm seeing this sort of problem. Try flashing another ROM.
28th June 2014, 08:49 AM   |  #6  
JoeNeckbone's Avatar
Senior Member
Brooklyn, NY
Thanks Meter: 612
 
724 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
More
Have you flashed any sound mods?

Sent from my sloth powered Inverted ViperONE using Tapatalk 2
29th June 2014, 12:25 AM   |  #7  
OP Senior Member
Thanks Meter: 1
 
256 posts
Join Date:Joined: Jul 2006
Quote:
Originally Posted by JoeNeckbone

Have you flashed any sound mods?

Sent from my sloth powered Inverted ViperONE using Tapatalk 2

No, I've left those alone, I'm trying to narrow down what causes the mic to turn off... if it's an app or if it's using the speaker or something, can't figure it out just yet.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes