Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Please help! Note 3 wont stay connected to comp via usb!!!

OP thrgk

26th June 2014, 04:57 AM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 17
 
814 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
Hi guys, I have this really weird issue occurring. I have my note 3 connected to my computer via usb, but it does not stay connected. My computer keeps making a noise of new device connected, then disconnected. The phone connects, few secs later, disconnects. I have tried 3 different usb, 1 is the original,, different usb ports. It cant be the cable tho, cause it charges fine, and i wiggled it while charging. I let the drivers install when i first plugged the n3 in, so those should be good.

Any idea? could it be a ROM issue? Really need it to work, since I use tethering (
26th June 2014, 05:11 AM   |  #2  
K03WL3R's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 93
 
354 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Quote:
Originally Posted by thrgk

Hi guys, I have this really weird issue occurring. I have my note 3 connected to my computer via usb, but it does not stay connected. My computer keeps making a noise of new device connected, then disconnected. The phone connects, few secs later, disconnects. I have tried 3 different usb, 1 is the original,, different usb ports. It cant be the cable tho, cause it charges fine, and i wiggled it while charging. I let the drivers install when i first plugged the n3 in, so those should be good.

Any idea? could it be a ROM issue? Really need it to work, since I use tethering (

What rom are you using? And have you tried reinstalling drivers from samsung? http://www.theandroidsoul.com/galaxy...llation-guide/ and have you tried just using the micro USB cable (not the USB 3.0)
26th June 2014, 05:25 AM   |  #3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 17
 
814 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
biggins 4.5, yea i tried those drivers, didnt try usb2.0 yet.

Its literally sitting here connecting, then disconnecting on and on, i have no idea, not even moving it
26th June 2014, 05:32 AM   |  #4  
K03WL3R's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 93
 
354 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Quote:
Originally Posted by thrgk

biggins 4.5, yea i tried those drivers, didnt try usb2.0 yet.

Its literally sitting here connecting, then disconnecting on and on, i have no idea, not even moving it

It could be the data pins in the cable/phone, the power pins would still let it charge even though there's still supposed to be energy going through the data pins when charging. And have you selected a different option when plugging it into the computer (from installer, media device, to camera) from the options that note 3 provides? (click the icon in the status bar when you plug it in)
26th June 2014, 05:34 AM   |  #5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 17
 
814 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
yea i tried camera, its on installer by default i think and i tried mtp also, usb3.0 said it required airplane mod so i didnt try that. How could i check the pins>
26th June 2014, 05:37 AM   |  #6  
K03WL3R's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 93
 
354 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Quote:
Originally Posted by thrgk

yea i tried camera, its on installer by default i think and i tried mtp also, usb3.0 said it required airplane mod so i didnt try that. How could i check the pins>

Well it you look at the port and they're not bent or snapped then it isn't the pins. What about USB 2.0?
26th June 2014, 05:50 AM   |  #7  
OP Senior Member
Thanks Meter: 17
 
814 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
Will try 2.0 tomorrow, here is a pic of the pins, if you zoom in do they look ok?

http://i58.tinypic.com/r882o3.jpg
26th June 2014, 05:27 PM   |  #8  
thegamerdarkseid's Avatar
Senior Member
Flag Chicago,IL
Thanks Meter: 341
 
1,082 posts
Join Date:Joined: Dec 2008
More
What OS is your computer running? There are some USB issues with windows 8.1. I was having the same problem at times but there was a fix in optional updates that have seemed to clear things up for now. I think it's the download numbered...2914219. I'm not completely sure as I did a few weeks ago.
Last edited by thegamerdarkseid; 26th June 2014 at 05:34 PM.
26th June 2014, 07:39 PM   |  #9  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
20 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Just for the record, I have had trouble with certain cables in the past. Sometimes computer didn't like a long cable.
29th June 2014, 04:47 AM   |  #10  
K03WL3R's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 93
 
354 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Pins are absolutely fine, only reason I even mentioned those was because one time a little kid plugged my streak 7 cord in upside down and jacked the female port to crap. And as TheAfroSamurai mentioned it might be your computer, I had trouble with a long cable with my kin 2. Different cable fixed it for me.

Sent from my GalaxyAwesome

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes