Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Guide How to Read MSL/SPC code

OP farookh

27th November 2011, 03:34 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 62
 
50 posts
Join Date:Joined: May 2008
You need to get a copy of RadioComm v.11.12.2 from here http://www.mediafire.com/?aco7dzb067kxk7h




http://home2.paulschou.net/tools/xlate/


Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	spc1.jpg
Views:	15706
Size:	99.0 KB
ID:	796733   Click image for larger version

Name:	spc2.jpg
Views:	13814
Size:	100.6 KB
ID:	796734   Click image for larger version

Name:	hex decode.jpg
Views:	11545
Size:	89.1 KB
ID:	796735  
Last edited by farookh; 27th November 2011 at 03:43 PM.
The Following 35 Users Say Thank You to farookh For This Useful Post: [ View ]
27th November 2011, 04:39 PM   |  #2  
daddymikey1975's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 149
 
1,061 posts
Join Date:Joined: Feb 2010
i'll give it a shot.. will report back if/how well it works.
27th November 2011, 07:18 PM   |  #3  
hdmunger's Avatar
Member
Flag Salt Lake City
Thanks Meter: 32
 
97 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Success!!
This worked fine on 2 Photons with a couple of caveats...

1. I got a pink circle instead of green and the RadioComm user manual says:

Green Circle: This status means that a radio is detected and in USB Composite Device mode. (Motorola P2K Test Commands)

Pink Circle: This status means that a radio is enumerated as a USB LAN device and the socket connection was successful. (Motorola P2K or QC test commands in USB LAN mode)

2. After the first time hooking phones up and starting RadioComm, I got the pink circle, but RDELEM didn't work. Then I tried clicking the Restart button at the top center to force a restart of the phones and then the steps on the second graphic in the OP (RDELEM) worked fine.

Note: The USB mode that I started with was Charge Only, but after RadioComm does its thing it was in Motorola Phone Portal mode...not sure why or if it makes any difference...just sayin'.
Last edited by hdmunger; 27th November 2011 at 07:22 PM.
The Following 2 Users Say Thank You to hdmunger For This Useful Post: [ View ]
27th November 2011, 07:59 PM   |  #4  
Member
Thanks Meter: 6
 
88 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
It worked!!!!!!!

Only thing I had to do, I had to set the USB connection on the Phone to Motorola Portal.

I had to play with it a couple of times. Once i got a restart command to work, it was smooth as butter.
27th November 2011, 08:28 PM   |  #5  
Senior Member
Thanks Meter: 14
 
276 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
More
so im guessing this wont work on cm7 since you cant get to the moto phone portal option.. and also because i connected it and got a pink circle instead of green..any ideas to get it to work on cm7?
27th November 2011, 09:01 PM   |  #6  
hdmunger's Avatar
Member
Flag Salt Lake City
Thanks Meter: 32
 
97 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
pink might still work...it did for me on stock rooted.
27th November 2011, 09:01 PM   |  #7  
Member
Thanks Meter: 6
 
88 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
Pink circle really does not matter I think, give it a try and see what happens, try to change to one of the other modes, also, in the program, the mode should be suspend, on top left. My worked while it was on pink circle

PS. you need to input those values, the ones given on the second screenshot
27th November 2011, 09:03 PM   |  #8  
Junior Member
Flag T-Town, OK
Thanks Meter: 0
 
7 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Donate to Me
More
Thumbs up
Good stuff. ty Took a little while to get the hang of it, but I was able to obtain my MLS. I also got the "pink" light and then Green on test.

Very handy.
27th November 2011, 09:23 PM   |  #9  
bearw815's Avatar
Senior Member
Flag AZ
Thanks Meter: 182
 
368 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
No it won't work with cm7, most of these things won't including data codes.

Has anyone with a unlocked bootloader with stock rom been successful?

Who is doing what with the data collected by that website?
Last edited by bearw815; 27th November 2011 at 09:26 PM.
27th November 2011, 09:25 PM   |  #10  
Senior Member
Thanks Meter: 14
 
276 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
More
Quote:
Originally Posted by Harry_Spade

Pink circle really does not matter I think, give it a try and see what happens, try to change to one of the other modes, also, in the program, the mode should be suspend, on top left. My worked while it was on pink circle

PS. you need to input those values, the ones given on the second screenshot

did all that and im getting

Sending 'RDELEM' command with data '278600010000000E' to the radio...
Sent to radio:
TC Send Header: 0000002000080000
TC Send Data: 278600010000000E

Returned from radio:
TC Receive Header:
TC Receive Data:

RDELEM ==>FAILED
Driver answer ==> -256
Error Description ==> PST: Handle to device is invalid - no device present
Time to execute command: 0 seconds.
Command timeout set to : 15 seconds.

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
msl, spc
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes