Post Reply

USB 3.0 and MTP not working

OP thebigbadV

29th June 2014, 06:03 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Hi guys just got a Note 3 running on version 4.3 currently and my PC won't connect to the phone as a media storage device, I've done my searches and tried everything I could. One of the main reasons I enjoyed using my previous Note 2 and Galaxy S4 phones is the ease in which I can transfer files back and forth through my PC so I really need to fix this.


-"Connected as media device" won't even display on the notification tab in the phone to give me the Media Device (MTP) option
-phone is charging
-using the usb 3.0 cord, tried both usb 3.0 ports on my Lenovo Y570, updated the Samsung drivers
-tried connecting it through Kies3 and it won't recognize it as a supported device, even after reinstalling the drivers through Kies
-yes, USB debugging was enabled in developer mode

I'm out of ideas, any help would be appreciated. Thanks in advance.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	devicemanager.JPG
Views:	36
Size:	65.5 KB
ID:	2824052   Click image for larger version

Name:	deviceperformfast.jpg
Views:	34
Size:	21.5 KB
ID:	2824053  
29th June 2014, 07:09 PM   |  #2  
Senior Member
Flag HCMC
Thanks Meter: 32
 
190 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
More
Quote:
Originally Posted by thebigbadV

Hi guys just got a Note 3 running on version 4.3 currently and my PC won't connect to the phone as a media storage device, I've done my searches and tried everything I could. One of the main reasons I enjoyed using my previous Note 2 and Galaxy S4 phones is the ease in which I can transfer files back and forth through my PC so I really need to fix this.


-"Connected as media device" won't even display on the notification tab in the phone to give me the Media Device (MTP) option
-phone is charging
-using the usb 3.0 cord, tried both usb 3.0 ports on my Lenovo Y570, updated the Samsung drivers
-tried connecting it through Kies3 and it won't recognize it as a supported device, even after reinstalling the drivers through Kies
-yes, USB debugging was enabled in developer mode

I'm out of ideas, any help would be appreciated. Thanks in advance.

Try factory reset. reflash KK version could solved your problem
The Following User Says Thank You to hhai2pth For This Useful Post: [ View ]
29th June 2014, 08:19 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Quote:
Originally Posted by hhai2pth

Try factory reset. reflash KK version could solved your problem

Wow worked instantly, I feel kind of dumb for not trying to factory reset it. Thanks!
30th June 2014, 03:22 AM   |  #4  
Senior Member
Flag HCMC
Thanks Meter: 32
 
190 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
More
Quote:
Originally Posted by thebigbadV

Wow worked instantly, I feel kind of dumb for not trying to factory reset it. Thanks!

Yeah. Click THANKS button instead of say "thanks"
The Following User Says Thank You to hhai2pth For This Useful Post: [ View ]
30th June 2014, 12:28 PM   |  #5  
ShadowLea's Avatar
Senior Member
Flag Enschede, The Netherlands
Thanks Meter: 950
 
3,850 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
Quote:
Originally Posted by hhai2pth

Yeah. Click THANKS button instead of say "thanks"

You really shouldn't beg for Thanks. It's against forum regulations.
The Following User Says Thank You to ShadowLea For This Useful Post: [ View ]
30th June 2014, 01:31 PM   |  #6  
Senior Member
Flag HCMC
Thanks Meter: 32
 
190 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
More
Quote:
Originally Posted by ShadowLea

You really shouldn't beg for Thanks. It's against forum regulations.

I didnt beg. Why you think that?
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Galaxy Note 3 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank