FORUMS

Analysis & Opinion

Top Forum Discussions

[UPG][12.04.07]Free HTC Touch Unlocking. Simple. As promised[ONLINE]

163 posts
Thanks Meter: 4
 
By rishi2504, Senior Member on 7th September 2007, 07:36 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hi Friends,

Sincere apologies for not being able to reply your posts & PM's as I have been keeping very busy for the past 3 months.

Since I was on my 1-week vacation, I thought of working on your problems, and have come up with the updated version of this tool. Hope it resolves all your issues.

You would not get any annoying pop-up with this tool now, only the one that has your unlock code...

Steps :
1. Copy 'Cert_SPCS.cab' on your phone & install(run).
2. Copy 'EnableRapi.cab' on your phone & install(run).
3. Establish an Activesync connection with your phone.
4. Unzip the zip file & Run 'Unlock_Touch.exe' on your PC. ( New Unlocker)
5. File 'unlock_code.txt' thus generated will have your unlock code( Eight-digit number).Ignore any other digits if generated.

I HAVE BROKEN THE LCD OF MY HTC TOUCH SO HAVE COME DOWN TO MY NOKIA 6600. INCONVENEINCE, IF ANY; IS REGRETTED.

Cheers,
rishi2504.

You could sponsor me a beer( LCD Screen for my broken Touch) by donating to my Paypal ID - rishi2504@yahoo.com, if you like this solution...
Attached Files
File Type: cab Cert_SPCS.cab - [Click for QR Code] (70.5 KB, 80845 views)
File Type: cab EnableRapi.cab - [Click for QR Code] (69.7 KB, 64301 views)
File Type: zip Touch_Unlock.zip - [Click for QR Code] (224.6 KB, 92293 views)
Last edited by rishi2504; 4th December 2007 at 04:55 PM. Reason: Updated the unlocker...attached new version
The Following 3 Users Say Thank You to rishi2504 For This Useful Post: [ View ]
 
 
7th September 2007, 08:06 PM |#2  
lukeap69's Avatar
Senior Member
Flag Dubai
Thanks Meter: 10
 
More
Wink
great. thanks for sharing specially coming from the author itself.
7th September 2007, 08:16 PM |#3  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
doesnt work
7th September 2007, 09:41 PM |#4  
Senior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by MEBSY

doesnt work

... why? ...
8th September 2007, 12:39 AM |#5  
Member
Thanks Meter: 0
 
More
Do you also have a solution for the herald ? also cid unlocking?
8th September 2007, 01:44 AM |#6  
pof's Avatar
Retired Moderator
Barcelona
Thanks Meter: 66
 
Donate to Me
More
Congrats rishi2504!

Just a few comments about your unlocker:

1) Unlocker needs itsutils.dll and pdocread.exe in folder c:\unlocker otherwise it doesn't work
2) device needs to be RAPI unlocked first
3) unlocker reads 8 bytes starting at offset 0xfc of BK1C, this will work on most touch devices, but not on all, see example output:

Here it will work:
Code:
000000d0  33 37 32 33 30 30 34 30  34 00 00 00 33 35 35 31  |372300404...3551|
000000e0  31 31 31 31 31 31 31 31  31 31 31 00 00 00 00 00  |11111111111.....|
000000f0  00 00 00 00 00 00 00 00  00 00 00 00 37 32 31 32  |............7212|
00000100  36 31 33 32 00 00 00 00  00 00 00 00 32 34 00 00  |6132........24..|
00000110  00 00 00 00 00 00 00 00  00 00 00 00 30 30 31 30  |............0010|
Here it will not work, the unlock code is at a different offset:
Code:
000000d0  00 00 00 00 34 30 42 46  42 37 32 34 30 35 35 35  |....40BFB7240555|
000000e0  36 00 00 00 33 35 35 30  30 30 30 30 30 30 30 30  |6...355000000000|
000000f0  30 30 30 00 00 00 00 0f  00 00 00 00 00 00 00 00  |000.............|
00000100  00 00 00 00 34 30 35 34  31 37 31 34 00 00 00 00  |....40541714....|
00000110  00 00 00 00 32 34 00 00  00 00 00 00 00 00 00 00  |....24..........|
To fix this I suggest dumping 20 bytes starting at offset 0xf8
8th September 2007, 09:35 AM |#7  
OP Senior Member
Thanks Meter: 4
 
More
Quote:
Originally Posted by pof

Congrats rishi2504!

Just a few comments about your unlocker:

1) Unlocker needs itsutils.dll and pdocread.exe in folder c:\unlocker otherwise it doesn't work
It should'nt really happen coz I have attached these two with the utility...lemme check that...
2) device needs to be RAPI unlocked first
Correct...I forgot to mention about that....
3) unlocker reads 8 bytes starting at offset 0xfc of BK1C, this will work on most touch devices, but not on all, see example output:
Here it will work:

Code:
000000d0  33 37 32 33 30 30 34 30  34 00 00 00 33 35 35 31  |372300404...3551|
000000e0  31 31 31 31 31 31 31 31  31 31 31 00 00 00 00 00  |11111111111.....|
000000f0  00 00 00 00 00 00 00 00  00 00 00 00 37 32 31 32  |............7212|
00000100  36 31 33 32 00 00 00 00  00 00 00 00 32 34 00 00  |6132........24..|
00000110  00 00 00 00 00 00 00 00  00 00 00 00 30 30 31 30  |............0010|
Here it will not work, the unlock code is at a different offset:
Code:
000000d0  00 00 00 00 34 30 42 46  42 37 32 34 30 35 35 35  |....40BFB7240555|
000000e0  36 00 00 00 33 35 35 30  30 30 30 30 30 30 30 30  |6...355000000000|
000000f0  30 30 30 00 00 00 00 0f  00 00 00 00 00 00 00 00  |000.............|
00000100  00 00 00 00 34 30 35 34  31 37 31 34 00 00 00 00  |....40541714....|
00000110  00 00 00 00 32 34 00 00  00 00 00 00 00 00 00 00  |....24..........|
To fix this I suggest dumping 20 bytes starting at offset 0xf8

Correct again...but I tested it on the Indian ones, and found no reason why it shud'nt work on other versions...thanks for the suggestion...appreciated....!! This forum thrives on experts like you !! )


Will update the instructions and post the updated unlocker..

cheers,
rishi2504

Update : Corrected version is posted now along with RAPI Unlocking files.
Last edited by rishi2504; 8th September 2007 at 07:40 PM.
8th September 2007, 09:38 AM |#8  
aap500's Avatar
Junior Member
Flag Geleen
Thanks Meter: 0
 
More
i am going to give it a try

after putting itsutils.dll in windows(mobile) dir and pdocread.exe in the C:/unlocker folder it worked just fine
http://wiki.xda-developers.com/index...ename=XdaUtils


Thanks Thanks Thanks

Special thanks to rishi2504 and pof
Last edited by aap500; 8th September 2007 at 10:25 AM.
8th September 2007, 01:04 PM |#9  
Junior Member
Flag Munich
Thanks Meter: 0
 
More
Works perfect on my MDA Touch

Thanks a lot...
8th September 2007, 02:53 PM |#10  
Junior Member
Flag Leeds
Thanks Meter: 0
 
More
Worked fine for me. Cheers.
8th September 2007, 06:28 PM |#11  
Junior Member
Flag Rotterdam
Thanks Meter: 0
 
More
Thanks, finally using my Vodafone simcard on my MDA Touch

Read More
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes