FORUMS

PSA: You Can Optimize Your Note 4’s Recents Menu & RAM

The Note 4 never had the fastest Recents Menu, and despite its 3GB of RAM, … more

XDA Picks: Best Apps of the Week (July 25 – Aug 1)

Apps are at the front and center of any smartphone experience, and with over a … more

Voices Of XDA: Orbiting The Earth With Android

Editor’s note: This week’s feature has been written by forum … more

CloudPlayer: DIY HiFi Music Streaming Solution

In our Helpful Guide to Music Streaming Services, we mentioned several different services … more

Wifi won't turn on.

136 posts
Thanks Meter: 8
 
By Balur, Senior Member on 14th September 2007, 05:38 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
9th April 2009, 07:00 PM |#21  
Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by orb3000

Welcome to the forum

Try doing a hard reset or flashing another ROM

Good luck and don´t forget to vote!


I have a freind with the same problem.

I try to :

Update the ROM's, try several
Update the Radio Rom, try 1.09 and 1.18
Hard Reset several times
Soft reset several Times
Use alternative software, to turn on the WIFI.

And always no sucess.

What I have read is that in Athena PDA, some times during the process of Unlocking or upgrade, the device can loose the MAC ADDRES. I think is because of CID lock....

They develop an utility to set a new mac address , but I don't think it works on Universal.

I try to find a way to see the mac adresss of WLAN Card, but all the tools (ex: vxipconfig) can only see the mac addres if the wifi is turned on .

Also read something about the possibility to create a script vjvolubilis to turn on the wifi and run it before conmanager... Din't try....
 
 
9th April 2009, 08:13 PM |#22  
Member
Thanks Meter: 0
 
More
I Find this topic....

Can anybody check if it's possible to read the mac address?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=355037


unfortonley my universal is dead for a long time , and I can't check....
9th April 2009, 08:48 PM |#23  
Member
Thanks Meter: 0
 
More
From Athena forum:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=387454

WIFI doesnt start

Same here, I'm also unable to start wifi in the comm manager.

----


Some people here where able to find mac address in Prophet device:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=354848

"
Off course it will not work, different doc and different addresses
It is your cid block at n1, not the SPL, please use pdocread.exe like this
Pdocread.exe -n 0 0 0xaf0000 spl.nb
pdocread -n 1 0 0x40000 cidblock.bin
pdocread -n 1 0x40000 0x4000 -b 0x4000 gsmdata.bin
compress the files using 7-zip ultra compression and send them to my mail
I'll try to help

or the MAC adress can be found @ offset 3e5c in gsmdata.bin

"


Can we try to find where the mac address is ,and then use this info to write new mac on broken devices ?

Anybody help ?
9th April 2009, 09:44 PM |#24  
Member
Thanks Meter: 0
 
More
can anybody help to find:

offset of gsm.
offset of mac addrfess
?
29th April 2009, 10:12 PM |#25  
Member
Thanks Meter: 0
 
More
Smile
maybe all dead wifi people will get luck soon ...
30th April 2009, 07:31 PM |#26  
Senior Member
Thanks Meter: 139
 
More
please explain! I ran out of patience!
Quote:
Originally Posted by paulorosa

maybe all dead wifi people will get luck soon ...

4th May 2009, 08:08 PM |#27  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
I seem to have the same problem with my Benq-Siemens P51.
WiFi just won't turn on and if it accidentally does, it will never find an open network and has the MAC 00-00-00-00-00-00

Any hints or solutions are welcome!

Cheers,
Egika
4th May 2009, 08:59 PM |#28  
orb3000's Avatar
XDA Portal Team / Retired Senior Moderator
Flag T r a v e l i n g Likes: HTC & XDA Dislikes: apples...
Thanks Meter: 3,055
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Egika

I seem to have the same problem with my Benq-Siemens P51.
WiFi just won't turn on and if it accidentally does, it will never find an open network and has the MAC 00-00-00-00-00-00

Any hints or solutions are welcome!

Cheers,
Egika

Welcome to the forum

perhaps you havent noticed but this is an HTC DEVICES ONLY FORUM and solving problems with Universal does means that will be the same for your device...

Anyway good luck,
5th May 2009, 11:44 PM |#29  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
i seem to be having the same problem with [Tomal v8.71] WM6.1 New Build: 21028.1.6.1 on my uni

i can see networks fine but when i try and connect it just keep asking me for the key again over and over eney iders eney one?

Edit: would updating my rom to "[UPDATED: Tomal v8.81] WM6.1 - Hybrid Build: 21042.1.6.0" help this problem has eney one els got there wifi working on there uni with this rom ? eney help would he much appreciated


Thank you Dealer
Last edited by Dealergoods; 5th May 2009 at 11:53 PM.
6th May 2009, 06:22 AM |#30  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
@Dealergoods:

You definitely seem to have a different problem...
6th May 2009, 01:22 PM |#31  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
hmm thank you for the info, after a bit more tweaking i got it working nice


Thanks Dealer
Last edited by Dealergoods; 6th May 2009 at 02:24 PM.

Read More
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes