FORUMS

Android 5.1 for the Nvidia Shield Tablet is Out!

Nvidia is quite good at delivering updates in a timely fashion. The producer of famous … more

Other than XDA (of Course), What’s Your Favorite Site That Covers Android?

There is a number of other great sites that cover … more

Introducing Voices of XDA: Have Your Ideas Heard

By far the greatest assets we have at XDA-Developers are you, the developers, the eager … more

Unofficial Xposed For Lollipop Touchwiz With Flashable Zip

XDA Recognized Developer arter97 has released an unofficial build … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

How to make HTC Audio Manager to search only "My Music" Folder?

19th November 2007, 10:28 PM |#1  
jugulator's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Hi all,
As obvious from the title, is there any tweaks available to make the HTC Audio Manager to search ONLY the My Music folder in the Storage Card? I have other applications which use lot of voice files, which are not actually music. So, the playlist on the Audio Manager is messed up. At the moment the audio manager searches all voice files in the Storage Card. Any input will be appreciated.
Cheers
 
 
20th November 2007, 12:03 AM |#2  
Member
Thanks Meter: 0
 
More
i could use this to hide porn
20th November 2007, 06:42 AM |#3  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Go with registry editor in HKLM\Software\HTC\AudioManager\Config\
And edit : "device_scan_path_path" and "device_scan_path_path_0"
Type : "\storage card\my documents\my music" or the path to your music on sd card.
21st November 2007, 07:56 PM |#4  
jugulator's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by kheops_974

Go with registry editor in HKLM\Software\HTC\AudioManager\Config\
And edit : "device_scan_path_path" and "device_scan_path_path_0"
Type : "\storage card\my documents\my music" or the path to your music on sd card.

Thanks. But it doesnt work. I tries soft resetting and also renaming the folder with voice files in it. AM was still clever to find the renamed folder on the SD card! Anything else???
24th November 2007, 10:46 PM |#5  
jugulator's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by jugulator

Hi all,
As obvious from the title, is there any tweaks available to make the HTC Audio Manager to search ONLY the My Music folder in the Storage Card? I have other applications which use lot of voice files, which are not actually music. So, the playlist on the Audio Manager is messed up. At the moment the audio manager searches all voice files in the Storage Card. Any input will be appreciated.
Cheers

Anyone please?
24th November 2007, 11:30 PM |#6  
Senior Member
Thanks Meter: 1
 
More
after editing the registry.. shutdown the device with Power-Button (hold them ca 3-4 sec and click "yes")
25th November 2007, 07:01 AM |#7  
cushcalc's Avatar
Senior Member
Flag Denver, Colorado
Thanks Meter: 51
 
More
Media Player has same problem . . .
Quote:
Originally Posted by kheops_974

Go with registry editor in HKLM\Software\HTC\AudioManager\Config\
And edit : "device_scan_path_path" and "device_scan_path_path_0"
Type : "\storage card\my documents\my music" or the path to your music on sd card.

Can a similar thing be done with Microsoft Windows Media Player?
It does the same thing as AudioManager when you let it add music on its own - puts every ringtone and system sound in there too - what a mess!
The only way I've found to avoid this is to never click "Update Library" - instead always use Media Plaer 11 on my PC to sync and orgainize songs and playlists.

I don't see similar registry settings in HKLM\Software\Microsoft\MediaPlayer . . .
25th November 2007, 04:33 PM |#8  
mushipkw's Avatar
Senior Member
Flag Pilkhuwa
Thanks Meter: 37
 
More
Quote:
Originally Posted by kheops_974

Go with registry editor in HKLM\Software\HTC\AudioManager\Config\
And edit : "device_scan_path_path" and "device_scan_path_path_0"
Type : "\storage card\my documents\my music" or the path to your music on sd card.

I did this but now my Touch shows double entries for every MP3.
25th November 2007, 07:41 PM |#9  
Senior Member
Flag Detroit Mi
Thanks Meter: 9
 
More
Quote:
Originally Posted by mushipkw

I did this but now my Touch shows double entries for every MP3.

I had the same results on my kaiser
26th November 2007, 09:00 AM |#10  
xmoo's Avatar
Retired Recognized Developer
Flag Eindhoven
Thanks Meter: 1,803
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by jaygriggs

I had the same results on my kaiser

You have to clear the list first.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes