Github Tutorial App Shows You How to Use… Github

Github can get pretty complicated and using it can become quite daunting, especially … more

Google Glass-like Clip-On For Regular Glasses Developed by Sony

For the price of $2,000, a pair of glasses that can run apps, take pictures, … more

Micromax Takes OnePlus to Court! Android Wear Receives Lollipop – XDA TV

Android 5.0 Lollipop is available officially for the Moto 360! … more

Google Invites Selected Devs to Buy Project Tango Development Kit

Just about a month ago, the curious Project Tango development kit was … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Tilt wont turn on or charge. Shows red light when plugged

OP jbenach

31st December 2007, 06:58 AM   |  #21  
drokkon's Avatar
Senior Member
Flag Colorado Springs
Thanks Meter: 29
 
604 posts
Join Date:Joined: Oct 2007
More
Okay, well I'm glad some of you have experienced this, but what's the deal with it happening to SO MANY people on the same night?!?

I got mine on the Thursday before the Friday that the Tilt was released in early October - is it the amount of days it's been running, or the fact that it's near the new year? Hm...
31st December 2007, 07:44 AM   |  #22  
drokkon's Avatar
Senior Member
Flag Colorado Springs
Thanks Meter: 29
 
604 posts
Join Date:Joined: Oct 2007
More
Quote:
Originally Posted by rzanology

okay lets try this...remove batt....let phone sit for a few minutes. plug into power source without batt. unplg again....then plug again. while plugged into power source...put batt in...then remove...then in again. then hit the reset button. ofcorse this has nothing to do with anything. but if it was me i would try anything lol....lets see what happens.

Quote:
Originally Posted by rzanology

lol also...does the phone come on with just the power cable plugged in and no batt? im curious to know about that. the latest version of kaiser tweak has a bunch of power settings. if the phone does come one...load up kaiser tweak and get in there to see if you can mess with the settings to fix this issue.

Thanks for the suggestions. No luck. Won't turn on no matter what combination of things I try, nor does it turn on when plugged in without a battery.

What was that about hard-resetting it? Can you hard reset it if it won't turn on?
31st December 2007, 08:11 AM   |  #23  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
17 posts
Join Date:Joined: Dec 2007
Quote:
Originally Posted by drokkon

I got mine on the Thursday before the Friday that the Tilt was released in early October - is it the amount of days it's been running, or the fact that it's near the new year? Hm...

good point! I didn't even think about this. My first thought in response to your post was that att sent out an update or something to catch people flashing their phones but its happening to people who didn't. I'm afraid my local att is going to give me a hassle about replacing my phone. last time i did it with my 8525 they made me pay for it and then receive a rebate on my plan to make sure it wasn't "owner caused error"
31st December 2007, 08:16 AM   |  #24  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
17 posts
Join Date:Joined: Dec 2007
Quote:
Originally Posted by xconradx

This happened to me as well. I'm glad there is a thread to address the problem!

The one thing I noticed that is different about this new kaiser I have is that the battery is made by DynaPack, the battery in the kaiser that has this issues was a Samsung battery.

May this be the culprit?

my phone = dead = samsung battery.
31st December 2007, 10:56 AM   |  #25  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Oct 2006
More
I tried all that stuff with the battery, and plugging in without the battery and every which way from Sunday. No go, which is why I took it to an AT&T store and got it replaced today!!

On the other freaky stuff being mentioned in this thread: cue audio of The Twighlight Zone theme
31st December 2007, 11:09 AM   |  #26  
Senior Member
Thanks Meter: 5
 
251 posts
Join Date:Joined: Jun 2005
Anyone tried set 14 0 via mtty?
31st December 2007, 05:12 PM   |  #27  
tyeo098's Avatar
Senior Member
Flag Orlando, FL
Thanks Meter: 0
 
278 posts
Join Date:Joined: Dec 2007
More
Its not the battery, I went to an ATT store last night where the lady had some tilts in stock.

Che popped my battery into another tilt and it booted right up, she also tried a new battery in my =dead= tilt and nothing.

Its a hardware issue from the phone, not the battery.
1st January 2008, 11:01 PM   |  #28  
mutantblack's Avatar
Senior Member
Flag Tornados City
Thanks Meter: 938
 
2,766 posts
Join Date:Joined: Sep 2006
More
No the battery doesn't do anything with this issue. My phone just went dead like this and I am on the phone with AT&T warranty dept. My gf tilt has samsung battery and I have dynapack. Doesn't make any difference.
2nd January 2008, 01:10 AM   |  #29  
Boopman's Avatar
Member
Thanks Meter: 0
 
48 posts
Join Date:Joined: Dec 2007
Same issue. Bought on the 23 of Dec. That night it was fully charged. In the morning it would not turn on. Plugged it in and a red light. Let it sit for over an hour to no avail. Returned for a new one. Same programs and more loaded now and no probs.

It did prompt me to get the Sprite $10.00 upgrade to 6.1. Great Program and allows direct back-up to my TabletPC. 48meg backup in a little over 2 min. (Also got the GPS Tracer - Terminator)

Here is the link if you need it.

http://www.spritesoftware.com/store/...roducts_id=203
2nd January 2008, 01:27 AM   |  #30  
Senior Member
Thanks Meter: 2
 
103 posts
Join Date:Joined: Dec 2007
there's not a solution for this yet?

I'm now in fear that the same will happen to my phone

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes