Updated Android Lollipop Preview Images – XDA TV

The Android Lollipop Preview Images are now available! That and much more news is … more

Get a Complete Set of Logs with Andy Log

The importance of proper logging is undeniable. No, we’re not talking about lumberjack work. … more

Try Some Android Lollipop Applications on Your Device

Android 5.0 Lollipop has been officially announced and lucky users of Google Nexus 5 … more

AutoCon Manages Your Connections to Perserve Battery Life

As we’ve talked about in the past, battery life is still somewhat of a sore … more
Thread Deleted

The solution to the GPS problem

OP jockyw2001

23rd January 2008, 11:39 PM   |  #1  
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 22
 
1,500 posts
Join Date:Joined: May 2007
I'm confident I found the solution to enable GPS on production model Wings !
Check this out!

Now someone should test it!
See this post for info about dumping NV items.
or read on for a short manual:

0. search and download QPST (this is a qualcomm product suite, i believe someone put a link in this thread)
1. install HardSPL (see sticky)
2. download drivers on your PC (installation will be triggered after step 5.)
3. uncheck "Allow USB connections" in Activesync
4. restart phone in tri-color bootloader mode and start MTTY 1.42 (attached)
5. press return until you see Cmd> prompt and type: rtask c (if you never installed the diagnostics drivers before the installation of three drivers will be triggered (modem, diag com port diag and nmea com port)
6. now exit MTTY and start "QPST RF NV Item Manager" and select Read from Phone from the File menu
7. search item 0148 [NV_RF_CONFIG_I] on a production model is 11 (hexadecimal 0xb) and on a pre-production model it is 17 (hexadecimal 0x11)
8. if you have a production model change the value to 17 and click the button "NV Write". To veryfy if the value is sticky Read from Phone again

These are the steps. Unfortunately on a production model the value 17 is not written and stays 11. This is due to some kind of security mechanism and I'm quite sure this can and will be h*cked soon.

On a pre-production Wings and also on production Kaisers the value can be modified.
Attached Files
File Type: zip mtty1.42.zip - [Click for QR Code] (18.0 KB, 474 views)
Last edited by jockyw2001; 11th March 2008 at 03:49 PM. Reason: added short manual
24th January 2008, 06:53 AM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
27 posts
Join Date:Joined: Jan 2008
Quote:
Originally Posted by jockyw2001

I'm confident I found the solution to enable GPS on production model Wings !
Check this out!

Now someone should test it!
See this post for info about dumping NV items.

You are God!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Regards
24th January 2008, 12:12 PM   |  #3  
Senior Member
Thanks Meter: 0
 
224 posts
Join Date:Joined: Feb 2005
Is it working?
24th January 2008, 12:52 PM   |  #4  
el_lo's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 3
 
116 posts
Join Date:Joined: Jun 2007
Jocky, sorry, didn't see your new thread. I replied here : http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=106
What do you think
24th January 2008, 01:31 PM   |  #5  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Jan 2008
i'm kinda new with smartphones ^^;
would you mind to write a little summary in a post or in a pm with the procedure?
sorry to ask that , i just dont want to do anything wrong ^^;
thx
24th January 2008, 02:03 PM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
27 posts
Join Date:Joined: Jan 2008
Quote:
Originally Posted by el_lo

Jocky, sorry, didn't see your new thread. I replied here : http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=106
What do you think

Bad bad news

Regards
24th January 2008, 02:07 PM   |  #7  
el_lo's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 3
 
116 posts
Join Date:Joined: Jun 2007
Quote:
Originally Posted by sat_ana

Bad bad news

Regards

Not at all, this problem has been solved already. See the solution here: http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=107

But there is a new problem here http://forum.xda-developers.com/show...361322&page=12 @ post #112
Last edited by el_lo; 24th January 2008 at 02:10 PM.
24th January 2008, 02:32 PM   |  #8  
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 22
 
1,500 posts
Join Date:Joined: May 2007
Just to summarize the current status:
el_lo attempted to change the NV item #148 value from 11 to 17. However, the new value isn't stored. The same happens on Niki (they also cannot activate GPS) and a friend xperiences same as el_lo. Perhaps a wrong driver version or NV item manager version causes this problem.

On Kaiser I can both read and update NV items.

So it's time to get back to the drawing board
25th January 2008, 01:41 AM   |  #9  
Senior Member
Thanks Meter: 0
 
212 posts
Join Date:Joined: Dec 2006
thanks a lot jocky!!!!!
25th January 2008, 10:08 AM   |  #10  
Senior Member
Thanks Meter: 0
 
224 posts
Join Date:Joined: Feb 2005
Quote:
Originally Posted by jockyw2001

Just to summarize the current status:
el_lo attempted to change the NV item #148 value from 11 to 17. However, the new value isn't stored. The same happens on Niki (they also cannot activate GPS) and a friend xperiences same as el_lo. Perhaps a wrong driver version or NV item manager version causes this problem.

On Kaiser I can both read and update NV items.

So it's time to get back to the drawing board

How can I read the NV Item?
Last edited by Dumdidum; 25th January 2008 at 10:12 AM.

Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes