How to Disable Data Encryption on Nexus 6

In late September, Google decided to step on NSA’s toes and turn on encryption by default in … more

DJI Phantom 2 Vision+ Review – XDA TV

The holidays will be here in no time, so why not start thinking about gifts now? Youll be ahead … more

Mozilla Ditches Google, Makes Yahoo Default Search Engine

Mozilla and Google have had a long-standing relationship of about 10 years. Google … more

Learn More About Linux with Linux Man Pages

Linux is quite a powerful and very configurable operating system. Thanks to some user-friendly … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Thread Deleted

Changing function of volume buttons?

OP Johnston411

17th February 2008, 02:09 PM   |  #1  
Johnston411's Avatar
OP Senior Member
Flag Kent
Thanks Meter: 5
 
531 posts
Join Date:Joined: Mar 2007
More
I've tried with out much success to change the function of the volume controls when held down so that they scroll up and down instead of launching voice dial or recorder.

It's probably glaringly obvious but i was just wondering if there is a reg entry i can change as if you go to settings\buttons and change to scroll up and down respectively it only shifts once?

Tried smartskeys but it didn't do anything.

Cheers in advance
Last edited by Johnston411; 17th February 2008 at 02:50 PM. Reason: Smartskeys
17th February 2008, 04:17 PM   |  #2  
Junior Member
Flag Jerusalem
Thanks Meter: 0
 
11 posts
Join Date:Joined: Apr 2007
More
excellente question!!
18th February 2008, 12:04 AM   |  #3  
Member
Flag Portsmouth, UK
Thanks Meter: 1
 
45 posts
Join Date:Joined: Sep 2006
More
yes please I would love to know this as well. I read about smartskey but I don't think it will work.
18th February 2008, 12:37 AM   |  #4  
Johnston411's Avatar
OP Senior Member
Flag Kent
Thanks Meter: 5
 
531 posts
Join Date:Joined: Mar 2007
More
I've tried a few apps now, that people have used on other devices, without any luck. They either don't do anything or stop the buttons from doing the volume.

I think the reg is under HKCU somewhere but haven't had a good look yet.

I want to find the reg entries that pertain to the up down for the dpad and then find the reg entries for the volume buttons when held down and change them for the ones for the dpad.

Problem is i don't know what they are called. Yet
20th February 2008, 01:34 AM   |  #5  
Johnston411's Avatar
OP Senior Member
Flag Kent
Thanks Meter: 5
 
531 posts
Join Date:Joined: Mar 2007
More
I've found the reg entries so now i just need to work out where to point them to:-

HKLM\SOFTWARE\MICROSOFT\SHELL\KEYS

40C1 = button 1 which is camera
40C2 = button 2 which is voice speed dial
40C3 = button 3 which is voice recorder

Anyone know where the reg entries for the dpad are?
20th February 2008, 02:41 AM   |  #6  
Vorbeth's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,958
 
1,954 posts
Join Date:Joined: Mar 2006
Donate to Me
More
Never mind.
Last edited by Vorbeth; 20th February 2008 at 02:44 AM.
20th February 2008, 12:46 PM   |  #7  
Member
Flag Portsmouth, UK
Thanks Meter: 1
 
45 posts
Join Date:Joined: Sep 2006
More
Duplicate threads appearing all over the place now

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=369740
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=351144

Anyway hope you find the stuff we need

Jeremy
20th February 2008, 05:20 PM   |  #8  
Johnston411's Avatar
OP Senior Member
Flag Kent
Thanks Meter: 5
 
531 posts
Join Date:Joined: Mar 2007
More
Quote:
Originally Posted by jeremymacmull

Duplicate threads appearing all over the place now

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=369740
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=351144

Anyway hope you find the stuff we need

Jeremy

So do i but for now i'm a bit stuck without knowing the reg entries for the dpad up down.
20th February 2008, 10:19 PM   |  #9  
Senior Member
Flag London
Thanks Meter: 14
 
646 posts
Join Date:Joined: May 2007
More
Strange
I thought this was as simple as changing the settings > buttons - setting from Voice Recorder to tbd and the Voice Dialer to tbd, did that but it still only changes the bloody volume.

Ideally i like an easy access, OK and Start Menu key.

Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes