Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,742,742 Members 37,631 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Android is "working" on Polaris | siraloP no "gnikrow" si diordnA

Tip us?
 
be_vigilant
Old
(Last edited by be_vigilant; 27th June 2008 at 08:42 AM.) Reason: updating results
#201  
be_vigilant's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 368
Posts: 581
Join Date: Dec 2006
Location: Wakefield

 
DONATE TO ME
Talking Latest andoid .cab

For anyone wanting to try the latest version out I created a .cab file for an easy install

All credit to !!premy/dubbeldd00!!


http://www.4shared.com/file/52853318...s_Android.html
Install to device memory not SD card ;)
Once the .cab is installed you can easily update andoid by just dumping the latest zimage from these talented people into program files\android directory.

---
The radio seems to be working OK for me. It reports it as G and I only ever seem to get one bar.

I added a contact and dialed it. It dialed 100%
The call came through the loud speaker.

I tried to hang up and it confused me! Android disabled the touch screen so I couldnt press on hang up. You have to scroll through to hang up using the dial pad.

Incoming call was OK too. It displayed on screen "incoming call". No rington was played (i guess as sound isnt configured yet) I could answer the call. Again the sound came out of the loud speaker on my polaris.


Tried to SMS and the application just hung.
I am using udK Latest diamond rom
 
L10nH34Rt
Old
#202  
Senior Member
Thanks Meter 32
Posts: 583
Join Date: Apr 2007
Location: Athens
Quote:
Originally Posted by be_vigilant View Post
For anyone wanting to try the latest version out I created a .cab file for an easy install

All credit to !!premy/dubbeldd00!!


http://www.4shared.com/file/52853318...s_Android.html
Install to device memory not SD card ;)
Once the .cab is installed you can easily update andoid by just dumping the latest zimage from these talented people into program files\android directory.

---
The radio seems to be working OK for me. It reports it as G and I only ever seem to get one bar. Not tried making a call yet.
I am using udK Latest diamond rom
Android is booting on first attempt! Can't place outgoing calls though...
I managed to add a contact but when I dial it nothing happens...
But the looks are amazing!! Way better than the borring wm imho

Great Work everyone!!! Hope we can get it up and running soon!!!
 
hawk eye tim
Old
#203  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 29
Join Date: Oct 2007
Quote:
Originally Posted by hawk eye tim View Post
Hi
I have been trying to get Android working for weeks now but have no luck it always freezes on the booting Linux window. The only version which works is the original vogue version.
Would my ASERG ROM somehow prevent it working. What ROM are most of you using.

Would love to start playing.

Thanks

Tim
Tried hard resetting but still had same problem so decided to try udK ROM and its sorted the problem. Android now works each and every time.

Time to start playing.
Polaris Touch Cruise (Polaris.ASerg.2.WM61.WWE)
4GB SDHC
SPB Shell 2

Eten X500

Qtek 2020i
 
WinMB2
Old
#204  
Junior Member
Thanks Meter 23
Posts: 17
Join Date: Oct 2006
Default Thanks, Incoming call works.

thanks to dubbeld00, premy and everyone else for such a great board.

I've been testing for a while. The latest image from Premy works well.
Incoming call works!!!
for Outgoing call, I've not been able to add contacts, I'll try later.

What about GPRS connection and WiFi ? has anyone tried?

I'm also planning to build this week end.. I've the instructions from dubbeld00's (thnx for creating website as well) previous posts (any updates to that...?)

I'll have some time to work on it...

thanks,
WinMB2
 
L10nH34Rt
Old
#205  
Senior Member
Thanks Meter 32
Posts: 583
Join Date: Apr 2007
Location: Athens
Quote:
Originally Posted by WinMB2 View Post
thanks to dubbeld00, premy and everyone else for such a great board.

I've been testing for a while. The latest image from Premy works well.
Incoming call works!!!
for Outgoing call, I've not been able to add contacts, I'll try later.

What about GPRS connection and WiFi ? has anyone tried?

I'm also planning to build this week end.. I've the instructions from dubbeld00's (thnx for creating website as well) previous posts (any updates to that...?)

I'll have some time to work on it...
thanks,
WinMB2
To add contacts use the GPS hard button (the one under the green one )
edit: Anyone found out how to exit android without softresetting?
 
WinMB2
Old
#206  
Junior Member
Thanks Meter 23
Posts: 17
Join Date: Oct 2006
Default Incoming call works!! Can't disconnect

Incoming call notification is displayed, can accept call. Call establishes, audio is clear.
Can't disconnect the call ; touch screen red soft-button doesn't take action.
Other party disconnect is not recognized;
the green off-hook notification icon is displayed on the top bar.

The Kaiser / Vogue had some suggestion on getting GPRS working with command line options in default.txt.
Any ideas on the getting GPRS working on Polaris as well?

How can we add contact for outgoing calls? I got to the contacts menu, there is no keyboard on Polaris? Is the touch-screen based kb working? How do I launch it?

thanks,
WinMB2
 
be_vigilant
Old
#207  
be_vigilant's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 368
Posts: 581
Join Date: Dec 2006
Location: Wakefield

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by WinMB2 View Post
Incoming call notification is displayed, can accept call. Call establishes, audio is clear.
Can't disconnect the call ; touch screen red soft-button doesn't take action.
Other party disconnect is not recognized;
the green off-hook notification icon is displayed on the top bar.

The Kaiser / Vogue had some suggestion on getting GPRS working with command line options in default.txt.
Any ideas on the getting GPRS working on Polaris as well?

How can we add contact for outgoing calls? I got to the contacts menu, there is no keyboard on Polaris? Is the touch-screen based kb working? How do I launch it?

thanks,
WinMB2
You can hang up by scrolling through the buttons on screen using the dial wheel. The touch screen is disabled which in a call.
 
L10nH34Rt
Old
#208  
Senior Member
Thanks Meter 32
Posts: 583
Join Date: Apr 2007
Location: Athens
Quote:
Originally Posted by WinMB2 View Post
Incoming call notification is displayed, can accept call. Call establishes, audio is clear.
Can't disconnect the call ; touch screen red soft-button doesn't take action.
Other party disconnect is not recognized;
the green off-hook notification icon is displayed on the top bar.

The Kaiser / Vogue had some suggestion on getting GPRS working with command line options in default.txt.
Any ideas on the getting GPRS working on Polaris as well?

How can we add contact for outgoing calls? I got to the contacts menu, there is no keyboard on Polaris? Is the touch-screen based kb working? How do I launch it?

thanks,
WinMB2
Go to the contacts screen and Press the GPS button (under the green one) select new contact then press camera button to launch the keyboard. When you are done press the gps button again and select Done!
 
dubbeld00
Old
#209  
Senior Member
Thanks Meter 2
Posts: 278
Join Date: Mar 2008
Quote:
Originally Posted by WinMB2 View Post
I'm also planning to build this week end.. I've the instructions from dubbeld00's (thnx for creating website as well) previous posts (any updates to that...?)

I'll have some time to work on it...

thanks,
WinMB2
Had the flue (was sick) for a week, so didn't make real progress at it... the "how to develop" page is usable http://android.v-dh.nl/?m=Docs&id=3. I will try to get the site completely up this weekend. If you find a typo on the page, please don't report it... you can modify it yourself when I'm finished with the page (just like wikipedia)
 
maximos86
Old
#210  
Member
Thanks Meter 1
Posts: 43
Join Date: Oct 2007
Quote:
Originally Posted by hawk eye tim View Post
Tried hard resetting but still had same problem so decided to try udK ROM and its sorted the problem. Android now works each and every time.

Time to start playing.
which udk rom? i am using udk Diamon RC3 and i can not boot using the cab file...

Tags
android, linux
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...