LG G3 Receives Oversharpening Fix via Modified Kernel

Nothing is perfect, as they say. No matter how alluring or seemingly perfect, … more

APKTool Updated with Android Lollipop Support

One of the beauties of Android is the level of flexibility we have over our devices. Whether … more

Lollipop Leak for Sprint Galaxy S5, TWRP for Micromax Canvas Magnus – XDA TV

Android 5.0 Lollipop has been leaked for the Sprint … more

Velocity is Like OpenTable on Steroids

We all enjoy a night out with friends or our significant other from time to time. However, there is … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

How to FIX INVALID MODEL ID after bad flashing

OP Montecristo

6th July 2008, 04:26 AM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 2
 
576 posts
Join Date:Joined: Mar 2006
I change the rom and Advantage it´s broken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

The error is ERROR 244 INVALID ID

i have flashed my unlocked athena x7500 with rom 6.1 by irius. the update breaks at 98%.
now i have only pixels on screen, and nothing happens.
in the Bootloadr following:

\
IPL-v1.00
\
SPL-v1.20 Olipro



Help... help... help...
Last edited by Montecristo; 6th July 2008 at 09:48 PM.
6th July 2008, 04:29 AM   |  #2  
Kenjari's Avatar
Senior Member
Flag Roaming the hacking community across the Midwest.
Thanks Meter: 73
 
922 posts
Join Date:Joined: May 2007
More
Explain a little more by 'changing ROM'!
6th July 2008, 05:02 AM   |  #3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 2
 
576 posts
Join Date:Joined: Mar 2006
I was entering a rom and I was blocking the Athena by making a reset everything returned to normal but I can not enter another rom because I get this error.

As we enter the ATHENA in Bootloader I get:

, @
IPL-V1.00
, @ MFG
SPL-3.50.OliNex


Missing data?
6th July 2008, 05:41 AM   |  #4  
Kenjari's Avatar
Senior Member
Flag Roaming the hacking community across the Midwest.
Thanks Meter: 73
 
922 posts
Join Date:Joined: May 2007
More
What ROM are you coming from? What ROM did you attempt to install? How are you trying to install it?


I'm still a little confused by 'blocking the Athena by making a reset'


If you are attempting to reflash your device to a different ROM, make sure you follow the instructions posted around the site.

Are you downgrading? Using cmonex downgrader....... I hope I can help but I need a little more information from you on whats going on.

Or maybe someone else can chime in if they get it!!!!
6th July 2008, 06:00 AM   |  #5  
Senior Member
Thanks Meter: 2
 
1,937 posts
Join Date:Joined: Jun 2007
More
Quote:
Originally Posted by Montecristo

I change the rom and Advantage itīs broken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

The error is ERROR 244 INVALID ID

Help... help... help...

cmonex has a automated fix for that, i think its under upgrading fourm
6th July 2008, 06:40 AM   |  #6  
Kenjari's Avatar
Senior Member
Flag Roaming the hacking community across the Midwest.
Thanks Meter: 73
 
922 posts
Join Date:Joined: May 2007
More
Irus, just to take advantage of this learning opp. What did Montecristo do to the device (or try)? What happen to it?
Last edited by Kenjari; 6th July 2008 at 06:42 AM.
6th July 2008, 08:20 AM   |  #7  
OP Senior Member
Thanks Meter: 2
 
576 posts
Join Date:Joined: Mar 2006
Quote:
Originally Posted by Kenjari

What ROM are you coming from? What ROM did you attempt to install? How are you trying to install it?


I'm still a little confused by 'blocking the Athena by making a reset'


If you are attempting to reflash your device to a different ROM, make sure you follow the instructions posted around the site.

Are you downgrading? Using cmonex downgrader....... I hope I can help but I need a little more information from you on whats going on.

Or maybe someone else can chime in if they get it!!!!


I had installed the rom iRUs, then installed the new rom taxist and 98% were blocking ...

Try to re install and continues to bug me.

Please, my English is not very good ... some help ...
Last edited by Montecristo; 6th July 2008 at 08:26 AM.
6th July 2008, 09:06 AM   |  #8  
OP Senior Member
Thanks Meter: 2
 
576 posts
Join Date:Joined: Mar 2006
I made the downgrade but I continue to get the same error!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Imagen.jpg
Views:	959
Size:	46.1 KB
ID:	97459   Click image for larger version

Name:	Imagen 001.jpg
Views:	982
Size:	50.6 KB
ID:	97460  
Last edited by Montecristo; 6th July 2008 at 09:23 AM.
6th July 2008, 09:42 AM   |  #9  
lakeman's Avatar
Senior Member
Flag toronto
Thanks Meter: 9
 
520 posts
Join Date:Joined: Apr 2006
More
You used the wrong SPL Version
Quote:
Originally Posted by Montecristo

I made the downgrade but I continue to get the same error!

It seems that you did not read taxists instructions that it is for SPL 3.5 only
Why don't you try flashing AP3

Edit:
sorry bit of confusion with what you have done.
Were you on SPL 3.5 originally?
Did you use Cmonexs downgrade file after the failed Taxist flash?
If you did then trying AP3 for SPL 1.XX should work.
Last edited by lakeman; 6th July 2008 at 09:47 AM. Reason: clarity
6th July 2008, 04:50 PM   |  #10  
OP Senior Member
Thanks Meter: 2
 
576 posts
Join Date:Joined: Mar 2006
Quote:
Originally Posted by lakeman

It seems that you did not read taxists instructions that it is for SPL 3.5 only
Why don't you try flashing AP3

Edit:
sorry bit of confusion with what you have done.
Were you on SPL 3.5 originally?
Did you use Cmonexs downgrade file after the failed Taxist flash?
If you did then trying AP3 for SPL 1.XX should work.

I had the spl 3.5 when installing this ROM.

Already concerned with all rom and tell me the same problem.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes