FORUMS

Which Lockscreen Security Type Do You Use?

From pattern locks to the controversial face unlock, there are a number of different ways you … more

Xposed 3.0 Alpha 3 Released

A new alpha for the Xposed framework is out and brings several bug fixes. You’ll only need to flash … more

XDA Recap: This Week In Android (Apr 18 – 25)

Here in the digital XDA newsroom, we spend our days pouring over an average of … more

Sunday Debate: Custom ROMs vs. Modular Tweaks

Join us in a fun Sunday Debate on Mods and ROMs. Come with your opinions and feel free to … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

How to FIX INVALID MODEL ID after bad flashing

6th July 2008, 03:26 AM |#1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 2
 
More
I change the rom and Advantage it´s broken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

The error is ERROR 244 INVALID ID

i have flashed my unlocked athena x7500 with rom 6.1 by irius. the update breaks at 98%.
now i have only pixels on screen, and nothing happens.
in the Bootloadr following:

\
IPL-v1.00
\
SPL-v1.20 Olipro



Help... help... help...
Last edited by Montecristo; 6th July 2008 at 08:48 PM.
 
 
6th July 2008, 03:29 AM |#2  
Kenjari's Avatar
Senior Member
Flag Roaming the hacking community across the Midwest.
Thanks Meter: 75
 
More
Explain a little more by 'changing ROM'!
6th July 2008, 04:02 AM |#3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 2
 
More
I was entering a rom and I was blocking the Athena by making a reset everything returned to normal but I can not enter another rom because I get this error.

As we enter the ATHENA in Bootloader I get:

, @
IPL-V1.00
, @ MFG
SPL-3.50.OliNex


Missing data?
6th July 2008, 04:41 AM |#4  
Kenjari's Avatar
Senior Member
Flag Roaming the hacking community across the Midwest.
Thanks Meter: 75
 
More
What ROM are you coming from? What ROM did you attempt to install? How are you trying to install it?


I'm still a little confused by 'blocking the Athena by making a reset'


If you are attempting to reflash your device to a different ROM, make sure you follow the instructions posted around the site.

Are you downgrading? Using cmonex downgrader....... I hope I can help but I need a little more information from you on whats going on.

Or maybe someone else can chime in if they get it!!!!
6th July 2008, 05:00 AM |#5  
Senior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by Montecristo

I change the rom and Advantage itīs broken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

The error is ERROR 244 INVALID ID

Help... help... help...

cmonex has a automated fix for that, i think its under upgrading fourm
6th July 2008, 05:40 AM |#6  
Kenjari's Avatar
Senior Member
Flag Roaming the hacking community across the Midwest.
Thanks Meter: 75
 
More
Irus, just to take advantage of this learning opp. What did Montecristo do to the device (or try)? What happen to it?
Last edited by Kenjari; 6th July 2008 at 05:42 AM.
6th July 2008, 07:20 AM |#7  
OP Senior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by Kenjari

What ROM are you coming from? What ROM did you attempt to install? How are you trying to install it?


I'm still a little confused by 'blocking the Athena by making a reset'


If you are attempting to reflash your device to a different ROM, make sure you follow the instructions posted around the site.

Are you downgrading? Using cmonex downgrader....... I hope I can help but I need a little more information from you on whats going on.

Or maybe someone else can chime in if they get it!!!!


I had installed the rom iRUs, then installed the new rom taxist and 98% were blocking ...

Try to re install and continues to bug me.

Please, my English is not very good ... some help ...
Last edited by Montecristo; 6th July 2008 at 07:26 AM.
6th July 2008, 08:06 AM |#8  
OP Senior Member
Thanks Meter: 2
 
More
I made the downgrade but I continue to get the same error!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Imagen.jpg
Views:	983
Size:	46.1 KB
ID:	97459   Click image for larger version

Name:	Imagen 001.jpg
Views:	1020
Size:	50.6 KB
ID:	97460  
Last edited by Montecristo; 6th July 2008 at 08:23 AM.
6th July 2008, 08:42 AM |#9  
lakeman's Avatar
Senior Member
Flag toronto
Thanks Meter: 9
 
More
You used the wrong SPL Version
Quote:
Originally Posted by Montecristo

I made the downgrade but I continue to get the same error!

It seems that you did not read taxists instructions that it is for SPL 3.5 only
Why don't you try flashing AP3

Edit:
sorry bit of confusion with what you have done.
Were you on SPL 3.5 originally?
Did you use Cmonexs downgrade file after the failed Taxist flash?
If you did then trying AP3 for SPL 1.XX should work.
Last edited by lakeman; 6th July 2008 at 08:47 AM. Reason: clarity
6th July 2008, 03:50 PM |#10  
OP Senior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by lakeman

It seems that you did not read taxists instructions that it is for SPL 3.5 only
Why don't you try flashing AP3

Edit:
sorry bit of confusion with what you have done.
Were you on SPL 3.5 originally?
Did you use Cmonexs downgrade file after the failed Taxist flash?
If you did then trying AP3 for SPL 1.XX should work.

I had the spl 3.5 when installing this ROM.

Already concerned with all rom and tell me the same problem.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes