Build an Impractical But Awesome Lego Mindstorm Dock

The vast majority of what we cover here on the XDA-Developers News Portal relates to … more

MultiROM Makes its Way Over to the HTC One (M8)

While browsing our forum, you will undoubtedly find more than a few enticing ROMs available … more

Welcome to the New XDA-Developers Portal!

You may recall that a few weeks ago, we opened up the XDA-2015 forum themesto intrepid users … more

An Android Enthusiast’s Apple iPhone 6 Challenge

The media has gone batty again over Apple “revolutionizing” smartphones. … more
Post Reply

TIP: How to make the Screen much more sensitive

14th June 2008, 11:31 PM   |  #1  
Nadavi's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 4
 
691 posts
Join Date:Joined: Mar 2005
Donate to Me
You need to change the Following Registry Value:

HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\TouchPanel

Value = PressureThreshold

Change from the default dword:00000027
or 34.

to dword:000000f0
or 240 in decimal.

This is drastic improvment.

Enjoy,
Nadavi.
Last edited by Nadavi; 15th June 2008 at 06:47 AM.
14th June 2008, 11:56 PM   |  #2  
Senior Member
Flag Abu Dhabi - United Arab Emirates
Thanks Meter: 32
 
914 posts
Join Date:Joined: Oct 2007
More
Nadavi, my value is 34 not 000000027?

How come?
15th June 2008, 12:02 AM   |  #3  
anheuer's Avatar
Senior Member
Flag Amsterdam
Thanks Meter: 6
 
911 posts
Join Date:Joined: Aug 2007
More
What exacly improves?

Do you meen if you press some thing that you have to press less hard before it accepts it as a press???
15th June 2008, 01:02 AM   |  #4  
Member
Thanks Meter: 0
 
40 posts
Join Date:Joined: Mar 2006
Seems to make things smoother !
15th June 2008, 01:06 AM   |  #5  
mike21pr's Avatar
Senior Member
Flag San Juan
Thanks Meter: 81
 
1,322 posts
Join Date:Joined: May 2008
More
is this only for the diamond??? i know that its a diamond thread but can this work on a Touch?? my pressure threshold is 21977
Last edited by mike21pr; 15th June 2008 at 01:08 AM.
15th June 2008, 08:01 AM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
22 posts
Join Date:Joined: Aug 2006
Quote:
Originally Posted by CorruptedSanity

Nadavi, my value is 34 not 000000027?

How come?

nevermind... my mistake
15th June 2008, 08:16 AM   |  #7  
Senior Member
Flag Abu Dhabi - United Arab Emirates
Thanks Meter: 32
 
914 posts
Join Date:Joined: Oct 2007
More
Nadavi, thanks for clearing that up.
15th June 2008, 01:00 PM   |  #8  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Jun 2008
Awesome.
Thanks heaps,
Helps overcome the slight lack of sensitivity when using the included screen protector.
Now I get less accidental 'clicks' into my contacts when just trying to flick thru them.
Cheers,
ccg
15th June 2008, 02:11 PM   |  #9  
Rougenator's Avatar
Member
Flag Haarlem, NL
Thanks Meter: 0
 
70 posts
Join Date:Joined: Aug 2006
More
In my TD there is only a string key, not a dword key.
So I changed the string name to "PressureThreshold Original". If the comming change is not working then you can easely change it to the original situation.

So I made a new dword key:

HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\TouchPanel\PressureThre shold\

to dword: 240 in decimal.

And it works. Indeed better performance.

But now my question is; wat is the string doing with value 60... Iny ideas?
29th May 2010, 10:57 AM   |  #10  
Member
Thanks Meter: 0
 
32 posts
Join Date:Joined: Mar 2008
Does increasing the number make it more sensitive or less sensitive? I'm having trouble pressing the OK in the corner of the screen - is my screen faulty or "too used" or can this fix it?

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools
Display Modes