5,594,877 Members 37,922 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

How to use HTC Diamond as webcam

Tip us?
 
mxromen
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Jul 2008
Default How to use HTC Diamond as webcam

Is there anyone who can help me to use my HTC diamond as a web cam through bluetooth or wi-fi or usb?
It will be highly appreciated.
Regards
 
Menneisyys
Old
(Last edited by Menneisyys; 24th July 2008 at 08:08 PM.)
#2  
Retired Moderator
Thanks Meter 9
Posts: 5,381
Join Date: Jul 2005
Quote:
Originally Posted by mxromen View Post
Is there anyone who can help me to use my HTC diamond as a web cam through bluetooth or wi-fi or usb?
It will be highly appreciated.
Regards
ALWAYS read my articles - I've recently posted no less than two articles on this matter into the General forum
Microsoft MVP - Mobile Devices, 2006, 2007, 2008. Make sure you follow my PPC & SP Mag Expert blog HERE.
 
KukurikU
Old
(Last edited by KukurikU; 24th July 2008 at 08:21 PM.)
#3  
KukurikU's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 38
Posts: 1,708
Join Date: Nov 2006
Location: Rehovot
Quote:
Originally Posted by Menneisyys View Post
ALWAYS read my articles
modesty must be yr middle name...lol!
now i run to read yr articles. hope i shell not have to search too long. it would be nice of you to write here the links...thanks anyway.
found one:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=411084
and another one:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=410057
All the desirable things in life are either illegal, expensive, fattening or married to someone else.

Samsung Note II
Samsung Tablet 10.1

Samsung Galaxy SIII
Samsung Galaxy SII
Samsung Galaxy SI
HTC Desire

HTC Leo aka HD2
HTC HD
HTC Diamond
HTC Trinity 3600
HTC Athena 7501
i-Mate



 
PDADennuz
Old
#4  
PDADennuz's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 17
Join Date: Jun 2008
Use Webcamera Plus. It works great!
http://www.ateksoft.com/webcamplus.html
 
Menneisyys
Old
#5  
Retired Moderator
Thanks Meter 9
Posts: 5,381
Join Date: Jul 2005
Quote:
Originally Posted by KukurikU View Post
modesty must be yr middle name...lol!
now i run to read yr articles. hope i shell not have to search too long. it would be nice of you to write here the links...thanks anyway.
sorry, posted it on the move (while walking out with friends), from a Tablet PC, using text recognition and a non-unlimited Internet connection - couldn't look up the URL's.

(I post quite a lot while on the move from either my Tablet PC or my Blackberry)
Microsoft MVP - Mobile Devices, 2006, 2007, 2008. Make sure you follow my PPC & SP Mag Expert blog HERE.
 
pedmond
Old
#6  
pedmond's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 75
Posts: 1,252
Join Date: Jun 2007
Location: Bucharest
Thank you for the articles. I have a feeling however that none of the applications presented work on Vista...
Remember the Thanks button if I've helped you...
 
Menneisyys
Old
#7  
Retired Moderator
Thanks Meter 9
Posts: 5,381
Join Date: Jul 2005
Quote:
Originally Posted by pedmond View Post
Thank you for the articles. I have a feeling however that none of the applications presented work on Vista...
Webcamera Plus will work - at least the camera part, not the mike, under the x64 version. (see http://www.ateksoft.com/phpBB/viewtopic.php?t=1412 ). Not that you'd lose much with the absence of sound (it's pretty low-quality - see my remarks in the article) - as long as your notebook / desktop doesn't have a mike, that is.
Microsoft MVP - Mobile Devices, 2006, 2007, 2008. Make sure you follow my PPC & SP Mag Expert blog HERE.
 
pedmond
Old
(Last edited by pedmond; 25th July 2008 at 12:04 AM.)
#8  
pedmond's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 75
Posts: 1,252
Join Date: Jun 2007
Location: Bucharest
Thank you, I'll try it.

EDIT: Tried - can't get it to work on Vista 32. Programs runs but won't connect to the phone camera. Oh well...
Remember the Thanks button if I've helped you...
 
cherbourg
Old
#9  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Dec 2005
Hi !

I just bought WebCameraPlus (15 euros).

Unfortunately, even though when installing on my PC I am asked if I also want to install it on my smartphone (I have an HTC TOUCH DIAMOND), the software only ends up being installed on the PC, NOT on the smartphone.

Any help will be heartily appreciated, thanks in advance !
 
idsk
Old
#10  
idsk's Avatar
Member
Thanks Meter 0
Posts: 70
Join Date: Dec 2007
Location: Marseille
go in c:/program files/WebCam plus/ you will find the cab to install in your phone
try {me();} catch (zob) {exit;}


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Get the AOSP Lock Screen on Your ICS-Powered Samsung Device

Android is the only popular mobile operating system that allows users, … more

Motorola Droid RAZR HD and M to Receive KitKat in a “Few More Weeks”

Verizon and Motorola shocked us all back in November when … more

[APK] YouTube Update to 5.6 Now Lets You Cast Live Video to Your Chromecast

Earlier today, we talked about how Google brought two new apps to … more

[OTA Captured] Android 4.4.2 Now Rolling Out to the AT&T Galaxy S 4 Active

A little under two months ago, AT&T started rolling out … more