Android 5.0 Leaked for the Samsung Galaxy Note 3

Android Lollipop is still making its way to many new devices. Firmware updates have been … more

Learn to Sync Files Between Android And PC with Unison

Dropbox and similar cloud services are great if youre planning to keep your files … more

OnePlus Indian Ban Lifted, Android One Expanding – XDA TV

Android 5.0.1 Lollipop is available for the Nvidia SHIELD Tablet! That and … more

Nvidia and Robotics w/ Barrett Williams – XDA:DevCon 2014

Robotics continues to dominate our videos from this years XDA:DevCon 2014 in … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

How to use HTC Diamond as webcam

OP mxromen

24th July 2008, 08:45 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
7 posts
Join Date:Joined: Jul 2008
Is there anyone who can help me to use my HTC diamond as a web cam through bluetooth or wi-fi or usb?
It will be highly appreciated.
Regards
24th July 2008, 09:03 PM   |  #2  
Retired Moderator
Thanks Meter: 16
 
5,390 posts
Join Date:Joined: Jul 2005
Quote:
Originally Posted by mxromen

Is there anyone who can help me to use my HTC diamond as a web cam through bluetooth or wi-fi or usb?
It will be highly appreciated.
Regards

ALWAYS read my articles - I've recently posted no less than two articles on this matter into the General forum
Last edited by Menneisyys; 24th July 2008 at 09:08 PM.
24th July 2008, 09:14 PM   |  #3  
KukurikU's Avatar
Senior Member
Flag Rehovot
Thanks Meter: 41
 
1,712 posts
Join Date:Joined: Nov 2006
More
Quote:
Originally Posted by Menneisyys

ALWAYS read my articles

modesty must be yr middle name...lol!
now i run to read yr articles. hope i shell not have to search too long. it would be nice of you to write here the links...thanks anyway.
found one:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=411084
and another one:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=410057
Last edited by KukurikU; 24th July 2008 at 09:21 PM.
24th July 2008, 09:17 PM   |  #4  
PDADennuz's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
17 posts
Join Date:Joined: Jun 2008
Use Webcamera Plus. It works great!
http://www.ateksoft.com/webcamplus.html
24th July 2008, 10:46 PM   |  #5  
Retired Moderator
Thanks Meter: 16
 
5,390 posts
Join Date:Joined: Jul 2005
Quote:
Originally Posted by KukurikU

modesty must be yr middle name...lol!
now i run to read yr articles. hope i shell not have to search too long. it would be nice of you to write here the links...thanks anyway.

sorry, posted it on the move (while walking out with friends), from a Tablet PC, using text recognition and a non-unlimited Internet connection - couldn't look up the URL's.

(I post quite a lot while on the move from either my Tablet PC or my Blackberry)
24th July 2008, 11:26 PM   |  #6  
pedmond's Avatar
Senior Member
Flag Bucharest
Thanks Meter: 106
 
1,399 posts
Join Date:Joined: Jun 2007
More
Thank you for the articles. I have a feeling however that none of the applications presented work on Vista...
24th July 2008, 11:55 PM   |  #7  
Retired Moderator
Thanks Meter: 16
 
5,390 posts
Join Date:Joined: Jul 2005
Quote:
Originally Posted by pedmond

Thank you for the articles. I have a feeling however that none of the applications presented work on Vista...

Webcamera Plus will work - at least the camera part, not the mike, under the x64 version. (see http://www.ateksoft.com/phpBB/viewtopic.php?t=1412 ). Not that you'd lose much with the absence of sound (it's pretty low-quality - see my remarks in the article) - as long as your notebook / desktop doesn't have a mike, that is.
25th July 2008, 12:40 AM   |  #8  
pedmond's Avatar
Senior Member
Flag Bucharest
Thanks Meter: 106
 
1,399 posts
Join Date:Joined: Jun 2007
More
Thank you, I'll try it.

EDIT: Tried - can't get it to work on Vista 32. Programs runs but won't connect to the phone camera. Oh well...
Last edited by pedmond; 25th July 2008 at 01:04 AM.
26th July 2008, 05:39 PM   |  #9  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Dec 2005
Hi !

I just bought WebCameraPlus (15 euros).

Unfortunately, even though when installing on my PC I am asked if I also want to install it on my smartphone (I have an HTC TOUCH DIAMOND), the software only ends up being installed on the PC, NOT on the smartphone.

Any help will be heartily appreciated, thanks in advance !
26th July 2008, 07:11 PM   |  #10  
idsk's Avatar
Member
Flag Marseille
Thanks Meter: 0
 
72 posts
Join Date:Joined: Dec 2007
More
go in c:/program files/WebCam plus/ you will find the cab to install in your phone

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes