Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

My 8525 keeps shutting down by its self

OP brain boy

25th July 2008, 07:41 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Dec 2007
When I turn it on, it stays for a while and shuts down
same thing happens over and over

Does anyone have an idea about this problem?
25th July 2008, 08:43 AM   |  #2  
MikeChannon's Avatar
Forum Administrator
Thanks Meter: 3,971
 
10
11,553 posts
Join Date:Joined: Sep 2006
We need more detail.
  1. How long is a "while"
  2. Does it always do this or is it random behaviour?
  3. Is the battery fully charged?
  4. Have you tried soft / hard resets?
  5. Does the device go completely off or is it just the screen that goes off? (i;e; when you switch the device back on, do you need a long press on the power button or just a quick press?)
Mike
26th July 2008, 08:13 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Dec 2007
it shuts down completely(i need a long press to turn it back on)
sometimes it stays for 5 minutes sometimes 20 minutes
and the battery is fully charged
26th July 2008, 02:42 PM   |  #4  
MikeChannon's Avatar
Forum Administrator
Thanks Meter: 3,971
 
10
11,553 posts
Join Date:Joined: Sep 2006
Quote:
Originally Posted by brain boy

it shuts down completely(i need a long press to turn it back on)
sometimes it stays for 5 minutes sometimes 20 minutes
and the battery is fully charged

OK, it sounds like you have the poor battery contacts problem. To be sure, you can do a hard reset to rule out any software issues. If you have no backup program installed then you will lose anything you have installed to the phone however.

So you could go straight to a simple fix for this problem. That is a strip of card to push the battery more firmly against the gold connectors. First make sure the connectors are all clean:


In some rarer cases the connector block with all the gold contacts has actually become partially detached from the board - perhaps a hairline crack in the soldered contacts. Hopefully yours does not have this problem though.

Mike
Last edited by MikeChannon; 12th February 2009 at 03:36 PM.
1st August 2008, 11:42 AM   |  #5  
joeadamou@gmail.com's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
my m3100 has just been doing this, i phoned orange and they said i needed a new batery which i cba with. so i hard reseted to no effect, last step reflashed, been working fine for two days now. so my suggestion is reflash your rom
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes