LG to Release Octa-Core “Nuclun” SoC in the LG G3 Screen

LG is set to follow the likes of Samsung and other manufacture its own … more

Lockdown Pro 2 Brings Material Design and Media Support

Back in March of this year, we took a look at a rather innovated security application … more

Mural Watchface Brings 500px to Android Wear

On a traditional watch, you can’t really do too much to change its appearance once … more

Android 5.0 Favorite Features, Release November 3rd? – XDA TV

Google Confirms Android 5.0 Lollipop for November 3rd! That and much more … more
Post Reply

Stuck at align screen

OP hatchy

28th July 2008, 09:43 PM   |  #1  
hatchy's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 0
 
83 posts
Join Date:Joined: Nov 2007
More
Hello

i've got en elf but it is stuck at the align screen.
i searched the forum for many day's and i found out that the digitizer probably is broken.
So i bought an new one an installed it with this manual

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=407323

great manual by the way

I also installed a new housing

I installed one of the new roms

But it is still stuck on the align screen$
I have a constant loop
first middle cross, then the 4 corners and then back to the middle

i installed a program to override the align screen and then the i can use the phone but when i tap the touch screen it is not the place i tapped that opens because it is not aligned

What can i do because i am all out of answers

ps there is no warrenty anymore

Greetz Hatchy
29th July 2008, 08:27 AM   |  #2  
farukb's Avatar
Senior Member
Flag Sarajevo
Thanks Meter: 154
 
1,090 posts
Join Date:Joined: Jul 2007
it could be the touchscreen

LCD and touchscreen are not the same

some models heve them separated,some not
as i could see elf has

touchscreen pic1

LCD pic2

so try replacing the touchscreen they are few dollars on ebay
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC02064.jpg
Views:	72
Size:	25.7 KB
ID:	102535   Click image for larger version

Name:	DSC02049-1.jpg
Views:	50
Size:	24.2 KB
ID:	102536  
29th July 2008, 08:29 AM   |  #3  
kareeem's Avatar
Retired Senior Moderator
Flag Southern California
Thanks Meter: 168
 
4,021 posts
Join Date:Joined: Oct 2006
Donate to Me
Or if you want, you can have somebody cook a ROM for you that bypasses the screen alignment part.
29th July 2008, 08:33 AM   |  #4  
farukb's Avatar
Senior Member
Flag Sarajevo
Thanks Meter: 154
 
1,090 posts
Join Date:Joined: Jul 2007
Quote:
Originally Posted by kareem9nba

Or if you want, you can have somebody cook a ROM for you that bypasses the screen alignment part.

i doubt it's the software,because he said he tried some roms
and bypassing screen align can make phone unuseable,so....
29th July 2008, 08:39 AM   |  #5  
kareeem's Avatar
Retired Senior Moderator
Flag Southern California
Thanks Meter: 168
 
4,021 posts
Join Date:Joined: Oct 2006
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by farukb

i doubt it's the software,because he said he tried some roms
and bypassing screen align can make phone unuseable,so....

Yea, but even though, he can still use the phone without the touch screen before he gets it replaced.
29th July 2008, 09:09 AM   |  #6  
farukb's Avatar
Senior Member
Flag Sarajevo
Thanks Meter: 154
 
1,090 posts
Join Date:Joined: Jul 2007
Quote:
Originally Posted by kareem9nba

Yea, but even though, he can still use the phone without the touch screen before he gets it replaced.

well if it was artemis...he could (arte has a mouse pointer)
but elf lacks the buttons,so using it without touch will be tricky
29th July 2008, 04:53 PM   |  #7  
hatchy's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 0
 
83 posts
Join Date:Joined: Nov 2007
More
Hello

i replaced the touch screen because the old one had the same problems

but the new has the same problem
29th July 2008, 07:28 PM   |  #8  
Senior Member
Thanks Meter: 0
 
151 posts
Join Date:Joined: Sep 2005
More
Quote:
Originally Posted by hatchy

Hello

i've got en elf but it is stuck at the align screen.
i searched the forum for many day's and i found out that the digitizer probably is broken.
So i bought an new one an installed it with this manual

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=407323

great manual by the way

I also installed a new housing

I installed one of the new roms

But it is still stuck on the align screen$
I have a constant loop
first middle cross, then the 4 corners and then back to the middle

i installed a program to override the align screen and then the i can use the phone but when i tap the touch screen it is not the place i tapped that opens because it is not aligned

What can i do because i am all out of answers

ps there is no warrenty anymore

Greetz Hatchy

When your PPC is at the alignment part of the start up process simply plug it into your computer and let activesync run. You do not need to set up a partnership at this time to do this.

Explore your PPC and go to the windows folder and then to the startup folder and delete the welcome file in there.

Soft reset your PPC and you are good to go!

I had an IPAQ for years that had a bad spot in the middle of the screen and this is the only way I have found to bypass the alignment.
20th March 2009, 02:03 PM   |  #9  
Junior Member
Bombay
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Sep 2006
I am stuck on the align screen in a loop as well. What program did you write to skip the screen. I am not able to use the phone because of that. I am really terribly stuck. Please help. Thanks.
21st March 2009, 04:53 AM   |  #10  
DaveTheTytnIIGuy's Avatar
Senior Member
Flag Sacramento, California
Thanks Meter: 6
 
1,064 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
More
I hear placing a blank text file named "welcome" with the extension ".not" on the root of your SD card after hard resetting will bypass the Windows Mobile setup. And until you get your screen repaired (if ever) and if you have a working DPAD, then you can download a free, configurable mouse cursor here. Just go the the third post and click on the attachment I posted.

Dave

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes