Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,778,176 Members 51,646 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Raphael / Diamond Radio's

Tip us?
 
AllTheWay
Old
(Last edited by AllTheWay; 23rd July 2008 at 07:29 AM.)
#1  
AllTheWay's Avatar
Retired Senior Moderator - OP
Thanks Meter 80
Posts: 5,450
Join Date: Apr 2007
Location: Placerville, California
Default Raphael / Diamond Radio's

I know from dealing with the Kaiser that you can use radio's from the POLARIS, SEDNA, NIKI, NEON on Kaisers and vice versa because they have the same chip / chipset.

Being that the Raphael and Diamond have the same chip / chipset I assume that is can also be done.

I see that the Diamond Radios are:

Diamond_Radio_1.00.25.03.zip

Diamond_Radio_1.00.25.05.zip

Diamond_Radio_1.00.25.06.zip

Radio_Test_1.02.25.11.zip

The Raphael Shipped ROM contains radio:

1.02.25.11.zip

Shouldn't these devices be able to use radios from either the Diamond or Raphael?
Current Devices

Samsung Galaxy Note 3 | LG G2 | Nokia Lumia 1520
Samsung Galaxy Note II | Nokia Lumia 920
Samsung Galaxy Tab Pro 12.2 | ASUS Vivo RT LTE
Samsung Galaxy Nexus


What is XDA-DEVS
RULES: Please read this before posting
 
cmonex
Old
#2  
Retired Recognized Developer
Thanks Meter 49
Posts: 3,039
Join Date: Jul 2006
Location: Budapest
1. don't try a diamond or raphael radio on polaris/kaiser/nike/sedna generation.

2. diamond and raphael are very likely exchangeable.
Main devices: Athena (x7500&x7510) , Xperia X1, RhodiumW
Other devices: Shift&x9500 (yess! running SPL 1.29.OliNex),
Kaiser&TouchPro&Herald, Diamond&HD, 2xUniversals
(Qtek_9000&Vodafone_VPA_IV) + non HTC's.

member of Athena Project and Shift Project

Donations:

To cmonex

To Athena Project

To Shift Project

To Diamond and Raphael Elite Team
 
AllTheWay
Old
#3  
AllTheWay's Avatar
Retired Senior Moderator - OP
Thanks Meter 80
Posts: 5,450
Join Date: Apr 2007
Location: Placerville, California
Quote:
Originally Posted by cmonex View Post
1. don't try a diamond or raphael radio on polaris/kaiser/nike/sedna generation.

2. diamond and raphael are very likely exchangeable.

1.) I know that.

2.) That's what I figured.
Current Devices

Samsung Galaxy Note 3 | LG G2 | Nokia Lumia 1520
Samsung Galaxy Note II | Nokia Lumia 920
Samsung Galaxy Tab Pro 12.2 | ASUS Vivo RT LTE
Samsung Galaxy Nexus


What is XDA-DEVS
RULES: Please read this before posting
 
duttythroy
Old
#4  
duttythroy's Avatar
Retired Moderator
Thanks Meter 945
Posts: 10,460
Join Date: Sep 2006
Location: london

 
DONATE TO ME
Hi mate, A rapahel radio which I tried didnt worked on My Diamond
This Radio is Raphael_Radio_1.01.25.16 just be careful
[Duttys™ HD2 Multi-Lang 23163 Legacy Cont. ROMs]
http://fileserve.com/list/dARfvDN

[Duttys™ HD2 Multi-Lang Legacy ROMs + Legacy Kitchen 23162 COOK Your ROM]
http://fileserve.com/list/HPbXnV3

 
terry888_1978
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 28
Join Date: Dec 2005
did u try Raphael's radio can put into the diamond? is it work well?
 
cmonex
Old
#6  
Retired Recognized Developer
Thanks Meter 49
Posts: 3,039
Join Date: Jul 2006
Location: Budapest
Quote:
Originally Posted by duttythroy View Post
Hi mate, A rapahel radio which I tried didnt worked on My Diamond
This Radio is Raphael_Radio_1.01.25.16 just be careful


oh? what happened when you flashed it?
Main devices: Athena (x7500&x7510) , Xperia X1, RhodiumW
Other devices: Shift&x9500 (yess! running SPL 1.29.OliNex),
Kaiser&TouchPro&Herald, Diamond&HD, 2xUniversals
(Qtek_9000&Vodafone_VPA_IV) + non HTC's.

member of Athena Project and Shift Project

Donations:

To cmonex

To Athena Project

To Shift Project

To Diamond and Raphael Elite Team
 
duttythroy
Old
#7  
duttythroy's Avatar
Retired Moderator
Thanks Meter 945
Posts: 10,460
Join Date: Sep 2006
Location: london

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by cmonex View Post
oh? what happened when you flashed it?
Flashing look ok went to 95% for around 6-8 mins then I had to re-flashed a another radio,
[Duttys™ HD2 Multi-Lang 23163 Legacy Cont. ROMs]
http://fileserve.com/list/dARfvDN

[Duttys™ HD2 Multi-Lang Legacy ROMs + Legacy Kitchen 23162 COOK Your ROM]
http://fileserve.com/list/HPbXnV3

 
cmonex
Old
#8  
Retired Recognized Developer
Thanks Meter 49
Posts: 3,039
Join Date: Jul 2006
Location: Budapest
Quote:
Originally Posted by duttythroy View Post
Flashing look ok went to 95% for around 6-8 mins then I had to re-flashed a another radio,

ok, the stall at 95% is normal, but you mean the RUU gave an error?
Main devices: Athena (x7500&x7510) , Xperia X1, RhodiumW
Other devices: Shift&x9500 (yess! running SPL 1.29.OliNex),
Kaiser&TouchPro&Herald, Diamond&HD, 2xUniversals
(Qtek_9000&Vodafone_VPA_IV) + non HTC's.

member of Athena Project and Shift Project

Donations:

To cmonex

To Athena Project

To Shift Project

To Diamond and Raphael Elite Team
 
duttythroy
Old
#9  
duttythroy's Avatar
Retired Moderator
Thanks Meter 945
Posts: 10,460
Join Date: Sep 2006
Location: london

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by cmonex View Post
ok, the stall at 95% is normal, but you mean the RUU gave an error?
Yes nromally it should stay at 95 % for at least but no more than a minute, But eventaully it timed out and went into recorvery mode,

I was pretty sure it would work, i didnt try again, But if you need I can Upload this radio for you to test or have a look, it could be a one off bad flash
[Duttys™ HD2 Multi-Lang 23163 Legacy Cont. ROMs]
http://fileserve.com/list/dARfvDN

[Duttys™ HD2 Multi-Lang Legacy ROMs + Legacy Kitchen 23162 COOK Your ROM]
http://fileserve.com/list/HPbXnV3

 
cmonex
Old
#10  
Retired Recognized Developer
Thanks Meter 49
Posts: 3,039
Join Date: Jul 2006
Location: Budapest
Quote:
Originally Posted by duttythroy View Post
Yes nromally it should stay at 95 % for at least but no more than a minute, But eventaully it timed out and went into recorvery mode,

I was pretty sure it would work, i didnt try again, But if you need I can Upload this radio for you to test or have a look, it could be a one off bad flash


ok, upload it somewhere

p.s.: if it was a radio you yourself packaged into NBH see if NBH type is 0x301 (0x300 would be incorrect).
Main devices: Athena (x7500&x7510) , Xperia X1, RhodiumW
Other devices: Shift&x9500 (yess! running SPL 1.29.OliNex),
Kaiser&TouchPro&Herald, Diamond&HD, 2xUniversals
(Qtek_9000&Vodafone_VPA_IV) + non HTC's.

member of Athena Project and Shift Project

Donations:

To cmonex

To Athena Project

To Shift Project

To Diamond and Raphael Elite Team

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


[APK] Google News and Weather Gets Material Design Makeover, Minor Maps Updates

Although Google has somewhat gotten out of the habit of their … more

Software Build Automation with Jenkins – XDA Developer TV

Many members of the XDA community come to learn and begin in the exciting … more

Add Bits and Pieces of Honami to Your Current ROM

In the last few months, we’ve talked about quite a few Sony Honami-related projects. … more

Always Enter the Correct Password with HideNoPasswords

If you’ve ever entered apassword on your mobile device, you’ve surely … more