Welcome to the New XDA-Developers Portal!

You may recall that a few weeks ago, we opened up the XDA-2015 forum themesto intrepid users … more

An Android Enthusiast’s Apple iPhone 6 Challenge

The media has gone batty again over Apple “revolutionizing” smartphones. … more

Sony to Extend its AOSP Program to Other Devices

Sony will be offering its users the possibility to use AOSP ROMs as an alternative to the … more

Project Ara: Modified Android L and Hot Swapping

Project Ara is a very exciting topic–both for hardware and software enthusiasts. The … more
Post Reply

[UTIL] PatchSplash v0.1 - flash custom splash screen w/o old splash at the bottom!

11th December 2008, 10:20 PM   |  #41  
Member
Thanks Meter: 0
 
32 posts
Join Date:Joined: Nov 2007
Quote:
Originally Posted by pfcsabre

The final size of the .nb file is 655360 The size of the .nbh file is entirely different so yes, the one posted is safe.



Thanks navyguy, I'll add it up in the list!



The best you can do is open the original windows splash file, copy and paste the picture you want, then save it. It seems you're doing it in a wrong PNG format.

Thanx m8, that was a good idea, that helped me alot. Now the resolution is good, but there is another thing. I still see the start bar above the screen. If you now also now a solution for this, that would be great.
Otherwise I just leave it like this...
11th December 2008, 10:31 PM   |  #42  
OP Senior Member
Flag The Hague
Thanks Meter: 6
 
870 posts
Join Date:Joined: Apr 2008
More
Quote:
Originally Posted by Desperado1987

Thanx m8, that was a good idea, that helped me alot. Now the resolution is good, but there is another thing. I still see the start bar above the screen. If you now also now a solution for this, that would be great.
Otherwise I just leave it like this...

I don't get what you mean can you post a screenshot of this? The only time I know the start bar and the splash screen is shown at the same time on startup is the ROM is not properly ported
11th December 2008, 10:42 PM   |  #43  
Member
Thanks Meter: 0
 
32 posts
Join Date:Joined: Nov 2007
Quote:
Originally Posted by pfcsabre

I don't get what you mean can you post a screenshot of this? The only time I know the start bar and the splash screen is shown at the same time on startup is the ROM is not properly ported

I soft resetted to make a screenshot, and it appeared to be ok now. Did it 3 times. It stays like that, so the problem is solved. Thanx for the help!
11th December 2008, 10:53 PM   |  #44  
Senior Member
Thanks Meter: 8
 
430 posts
Join Date:Joined: Dec 2008
More
Quote:
Originally Posted by pfcsabre

The final size of the .nb file is 655360 The size of the .nbh file is entirely different so yes, the one posted is safe.

thanks for hte help
11th December 2008, 10:59 PM   |  #45  
OP Senior Member
Flag The Hague
Thanks Meter: 6
 
870 posts
Join Date:Joined: Apr 2008
More
Quote:
Originally Posted by nitroblu

thanks for hte help

sorry for the late reply, was busy with the ROM cooking
13th December 2008, 01:14 AM   |  #46  
Senior Member
Thanks Meter: 8
 
430 posts
Join Date:Joined: Dec 2008
More
Quote:
Originally Posted by pfcsabre

sorry for the late reply, was busy with the ROM cooking

tha's ok, i understand

does anyone have the actual splash screen of the default HTC Touch Pro one posted in the 1st post? I want to use it as the 3rd start up splash screen too, but I can't find a picture of it anywhere...

EDIT: nvm, i just extracted teh nbh file and reversed it back to bmp , stupid me
Last edited by nitroblu; 13th December 2008 at 01:17 AM.
24th December 2008, 04:12 AM   |  #47  
TriAxisFL's Avatar
Senior Member
Flag Mount Dora, Fl
Thanks Meter: 2
 
176 posts
Join Date:Joined: Nov 2006
More
Hey pfcsabre,
I've already burnt a few new Splash screens, thanks so much. I did have a question though. Currently we have to use the Custom Wrapper to install these. Is there a way we can install these directly from our SD cards. Similar to installing a ROM from the SD card. That way we could quickly change our boot screens on the go.

Possibly just rename the splash we want to install to RALPHIMG.nbh and move it to the root of the SD and boot from the SD. If we did this would it only replace the Splash?
24th December 2008, 05:26 AM   |  #48  
Member
Thanks Meter: 0
 
34 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
Quote:
Originally Posted by TriAxisFL

Hey pfcsabre,
I've already burnt a few new Splash screens, thanks so much. I did have a question though. Currently we have to use the Custom Wrapper to install these. Is there a way we can install these directly from our SD cards. Similar to installing a ROM from the SD card. That way we could quickly change our boot screens on the go.

Possibly just rename the splash we want to install to RALPHIMG.nbh and move it to the root of the SD and boot from the SD. If we did this would it only replace the Splash?

it should work just fine, its just like flashing from the pc or from sd, does the same thing both places... maybe make backups and test?

i see no problem with it
24th December 2008, 10:10 AM   |  #49  
OP Senior Member
Flag The Hague
Thanks Meter: 6
 
870 posts
Join Date:Joined: Apr 2008
More
Quote:
Originally Posted by TriAxisFL

Hey pfcsabre,
I've already burnt a few new Splash screens, thanks so much. I did have a question though. Currently we have to use the Custom Wrapper to install these. Is there a way we can install these directly from our SD cards. Similar to installing a ROM from the SD card. That way we could quickly change our boot screens on the go.

Possibly just rename the splash we want to install to RALPHIMG.nbh and move it to the root of the SD and boot from the SD. If we did this would it only replace the Splash?

Quote:
Originally Posted by creedin

it should work just fine, its just like flashing from the pc or from sd, does the same thing both places... maybe make backups and test?

i see no problem with it

Yep, that's right you can safely flash it via SD method What I do is put my personal details in the Splash screen (name, address, phone) so it's kind of hardcoded
27th January 2009, 07:22 PM   |  #50  
prisoner881's Avatar
Senior Member
Flag Atlanta
Thanks Meter: 12
 
203 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
More
The stock AT&T Fuze had an ugly, annoying, animated 3G splash screen of some sort. I'm glad it's gone, but is there a way to replace it with some other kind of animated splash? I do 3D graphics work and I'm considering making a slick logo/animation for NATF's ROM's.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes