FORUMS

The OnePlus 2 & The Year of Smartphone Compromises

We are very close to entering the last third of 2015, and we have now seen many of … more

OnePlus 2 Teardown, Major Android Vulnerability – XDA TV

The OnePlus 2 has been officially released. That and much more news is … more

What Do You Think About Fingerprint Scanners?

More and more phones are featuring fingerprint scanners, and with many promising … more

What’s Next for Samsung and Its Flagships?

If we were to say that the Galaxy S6 was a leap of faith made by Samsung, we … more

G1 (Modded RC30) will not telnet to PC? Help

116 posts
Thanks Meter: 1
 
By ballaholyk84, Senior Member on 13th November 2008, 04:52 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Now the thing is when I am at the home screen on my G1 i push "Enter" on the keyboard and then type "telnetd" and then push enter again it doesnt do anything. When I open up telnet client on my PC it wont connect with wifi on.

So I go to Terminal Emulator on G1 and plug in"
cd system
cd bin
telnetd
And then try and connect to telnet on PC and nothing happens.

So I then go to Telnet client on my G1 and go to connect to "localhost:23" and it says "Error while connecting to server: localhost/127.0.0.1:23 - Connection refused" the thing is that my local host for my wifi is not 127.0.0.1:23

And when I "netstat" from inside Terminal Emulator there is no address with port "23"

Any help would be greatly appreciated.
 
 
13th November 2008, 05:12 AM |#2  
Member
Thanks Meter: 0
 
More
Download the app called Terminal Emulator from the market and use that instead of pterminal.

use the "su" command before trying to start telnetd.

Also make sure your wifi is up before your start telned.
13th November 2008, 05:22 AM |#3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by mrboyd

Download the app called Terminal Emulator from the market and use that instead of pterminal.

use the "su" command before trying to start telnetd.

Also make sure your wifi is up before your start telned.

Thats what I have been using is Terminal Emulator but I dont think I can install Debian through Terminal Emulator. I would rather do it through the PC anyways.

I geta syntax error when using "su" in Term. Emu. because I believe I have installed the "su" mod to always allow.
13th November 2008, 06:09 AM |#4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
adb shell
Presuming you're already running the proper modded RC30, you should be able to run 'adb shell' with USB debugging enabled on the phone and it connected to your machine. This should just drop you to a root shell.
13th November 2008, 06:10 AM |#5  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by SplasPood

Presuming you're already running the proper modded RC30, you should be able to run 'adb shell' with USB debugging enabled on the phone and it connected to your machine. This should just drop you to a root shell.

adb being a utility included in the android sdk (in tools/)
13th November 2008, 07:27 AM |#6  
OP Senior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by SplasPood

Presuming you're already running the proper modded RC30, you should be able to run 'adb shell' with USB debugging enabled on the phone and it connected to your machine. This should just drop you to a root shell.

Quote:
Originally Posted by SplasPood

adb being a utility included in the android sdk (in tools/)

I got all that but how do I actually use it (adb)? Every time I click on it a command window pops up and then goes away.
13th November 2008, 08:03 AM |#7  
OP Senior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Ok I got adb shell to work now thanks guys
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes