Android One Expanding to Bangladesh, Nepal, and Sri Lanka

At Google I/O 2013, Google proudly announced that the Android operating system was … more

Android 5.0.2 Fixes 2012 Nexus 7! Sony’s Making a Google Glass Competitor? – XDA TV

Android 5.0.2 Lollipop is available for the … more

Early Lollipop Ports for Micromax A116 and A117

It feels like it was only yesterday when Google announced the mysterious Android L.After … more

Now Gesture Tweaks Replaces Google Now with Custom Action

On most modern Android devices with software navigation keys, swiping up from the … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Display Problem: it's flickering...HELP!!!

OP asci

9th December 2008, 05:21 PM   |  #81  
Member
Thanks Meter: 0
 
86 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
Quote:
Originally Posted by lukexda

I've had my new Touch HD for a few days now.

It didn't take me long to notice the horizontal bars flickering on the title bar. If I pay attention to it it drives me nuts. but if I don't pay attention I mostly don't notice.

I assumed it was either a perfectly normal artifact for some LCD, or something perfectly normal for the way our eyes work. I've seen it every now and again on my LCD PC monitor at certain web sites. I always assume that it is just bad art design and I assume the same this time.

Sometimes I can see it and sometimes I cant depending on the light... the angle of the screen and how close I put the phone to my eyes.

I want to just replace that graphic with something that doesn't flicker. I thought it would be an easy solution. However, after searching through all the many images in the windows directory on the devince, I couldnt' find one that looked like the horizontal lines that are causing the flicker... too bad. Maybe somebody else might have better luck

To remove the flickering curtains on your screen, I installed this cab, attached in another thread:

http://forum.xda-developers.com/atta...4&d=1228761904

Now the only flickering I see is when I change to the ring volume screen.

Petrov.
9th December 2008, 06:22 PM   |  #82  
Member
Thanks Meter: 0
 
51 posts
Join Date:Joined: May 2007
Quote:
Originally Posted by mrpetrov

To remove the flickering curtains on your screen, I installed this cab, attached in another thread:

http://forum.xda-developers.com/atta...4&d=1228761904

Now the only flickering I see is when I change to the ring volume screen.

Petrov.


GOOD SOLUTION!

THANK YOU!
10th December 2008, 11:49 PM   |  #83  
Senior Member
Thanks Meter: 9
 
250 posts
Join Date:Joined: Jan 2007
Quote:
Originally Posted by asci

But many others don't have it...

Everybody has it, not everyone admits it though
No seriously, it's there for all HDs.
11th December 2008, 09:31 AM   |  #84  
asci's Avatar
OP Senior Member
Flag Troia
Thanks Meter: 13
 
1,486 posts
Join Date:Joined: Aug 2004
More
Quote:
Originally Posted by obender

Everybody has it, not everyone admits it though
No seriously, it's there for all HDs.

Well, in few days I will verify it by myself. But other people who get it replaced, could verified that the new ones don't flicker...or they all are liers?
11th December 2008, 01:59 PM   |  #85  
Senior Member
Thanks Meter: 9
 
250 posts
Join Date:Joined: Jan 2007
If you read all posts then you would notice that some who had those HDs replaced "started" seeing the issue after a few days.
My take on this, it is always there. It's a placebo effect for those who just got the replacement. Some are kind enough to mention it here, some are... well maybe just upset that they went through all these troubles for nothing.
Also in many posts here you can see that people describe the same effect seen on their laptops. In my opinion this not a defect it's just the way it works.
12th December 2008, 01:23 PM   |  #86  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
13 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
well, i also replaced my hd through amazon 2 days ago... really the flickering is still there... best to see in the system overview after clicking in title bar...

not sure what the nocurtails.cab do - but it's still there....

maybe its a failure and maybe we should wait till replacement 6month...
13th December 2008, 04:35 PM   |  #87  
asci's Avatar
OP Senior Member
Flag Troia
Thanks Meter: 13
 
1,486 posts
Join Date:Joined: Aug 2004
More
Yesterday I got my new HD from Expansys. It's a WWE while the previous one was an ITA TIM Brand. Well after one day of test I can see that there's NO FLICKERING. I will wait some further day to confirm it definitively.
17th December 2008, 11:59 AM   |  #88  
Member
Thanks Meter: 0
 
31 posts
Join Date:Joined: Nov 2005
i can confirm this. Got a HD for my Dad today, no flickering. It has a new ROM-Version GER, date: 11/05/08 V 1.14.207.2 (24011)
17th December 2008, 06:04 PM   |  #89  
asci's Avatar
OP Senior Member
Flag Troia
Thanks Meter: 13
 
1,486 posts
Join Date:Joined: Aug 2004
More
Quote:
Originally Posted by asci

Yesterday I got my new HD from Expansys. It's a WWE while the previous one was an ITA TIM Brand. Well after one day of test I can see that there's NO FLICKERING. I will wait some further day to confirm it definitively.

Well after 3 days...it started to flicker as well...I would say in my opinion it's a combination of causes...
18th December 2008, 05:45 AM   |  #90  
sectorlord's Avatar
Senior Member
Flag hong kong
Thanks Meter: 0
 
273 posts
Join Date:Joined: Dec 2003
Quote:
Originally Posted by asci

Well after 3 days...it started to flicker as well...I would say in my opinion it's a combination of causes...


What's your Serial Number ? start with HT84XXXXXX..

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes