FORUMS

Do You Use 4:3 or 16:9 in the Camera App?

Every person has their own method of taking the best photos on their devices, but which aspect … more

LG G4 XDA Forum Opened

LG’s latest & greatest is just a few hours away from launching, and with so many power users that are … more

Android Wear Close to Running on Samsung Gear 2

Android is an OS that can sometimes be ported to run on devices not designed to … more

The Curious Case Of The Flash Sale

What do the horses in the Xiaomi stable, notably the Mi 3, Mi 4, Redmi 1S, Redmi 2 & Redmi Note … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

Display Problem: it's flickering...HELP!!!

9th December 2008, 04:21 PM |#81  
Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by lukexda

I've had my new Touch HD for a few days now.

It didn't take me long to notice the horizontal bars flickering on the title bar. If I pay attention to it it drives me nuts. but if I don't pay attention I mostly don't notice.

I assumed it was either a perfectly normal artifact for some LCD, or something perfectly normal for the way our eyes work. I've seen it every now and again on my LCD PC monitor at certain web sites. I always assume that it is just bad art design and I assume the same this time.

Sometimes I can see it and sometimes I cant depending on the light... the angle of the screen and how close I put the phone to my eyes.

I want to just replace that graphic with something that doesn't flicker. I thought it would be an easy solution. However, after searching through all the many images in the windows directory on the devince, I couldnt' find one that looked like the horizontal lines that are causing the flicker... too bad. Maybe somebody else might have better luck

To remove the flickering curtains on your screen, I installed this cab, attached in another thread:

http://forum.xda-developers.com/atta...4&d=1228761904

Now the only flickering I see is when I change to the ring volume screen.

Petrov.
 
 
9th December 2008, 05:22 PM |#82  
Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by mrpetrov

To remove the flickering curtains on your screen, I installed this cab, attached in another thread:

http://forum.xda-developers.com/atta...4&d=1228761904

Now the only flickering I see is when I change to the ring volume screen.

Petrov.


GOOD SOLUTION!

THANK YOU!
10th December 2008, 10:49 PM |#83  
Senior Member
Thanks Meter: 9
 
More
Quote:
Originally Posted by asci

But many others don't have it...

Everybody has it, not everyone admits it though
No seriously, it's there for all HDs.
11th December 2008, 08:31 AM |#84  
asci's Avatar
OP Senior Member
Flag Troia
Thanks Meter: 13
 
More
Quote:
Originally Posted by obender

Everybody has it, not everyone admits it though
No seriously, it's there for all HDs.

Well, in few days I will verify it by myself. But other people who get it replaced, could verified that the new ones don't flicker...or they all are liers?
11th December 2008, 12:59 PM |#85  
Senior Member
Thanks Meter: 9
 
More
If you read all posts then you would notice that some who had those HDs replaced "started" seeing the issue after a few days.
My take on this, it is always there. It's a placebo effect for those who just got the replacement. Some are kind enough to mention it here, some are... well maybe just upset that they went through all these troubles for nothing.
Also in many posts here you can see that people describe the same effect seen on their laptops. In my opinion this not a defect it's just the way it works.
12th December 2008, 12:23 PM |#86  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
well, i also replaced my hd through amazon 2 days ago... really the flickering is still there... best to see in the system overview after clicking in title bar...

not sure what the nocurtails.cab do - but it's still there....

maybe its a failure and maybe we should wait till replacement 6month...
13th December 2008, 03:35 PM |#87  
asci's Avatar
OP Senior Member
Flag Troia
Thanks Meter: 13
 
More
Yesterday I got my new HD from Expansys. It's a WWE while the previous one was an ITA TIM Brand. Well after one day of test I can see that there's NO FLICKERING. I will wait some further day to confirm it definitively.
17th December 2008, 10:59 AM |#88  
Member
Thanks Meter: 0
 
More
i can confirm this. Got a HD for my Dad today, no flickering. It has a new ROM-Version GER, date: 11/05/08 V 1.14.207.2 (24011)
17th December 2008, 05:04 PM |#89  
asci's Avatar
OP Senior Member
Flag Troia
Thanks Meter: 13
 
More
Quote:
Originally Posted by asci

Yesterday I got my new HD from Expansys. It's a WWE while the previous one was an ITA TIM Brand. Well after one day of test I can see that there's NO FLICKERING. I will wait some further day to confirm it definitively.

Well after 3 days...it started to flicker as well...I would say in my opinion it's a combination of causes...
18th December 2008, 04:45 AM |#90  
sectorlord's Avatar
Senior Member
Flag hong kong
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by asci

Well after 3 days...it started to flicker as well...I would say in my opinion it's a combination of causes...


What's your Serial Number ? start with HT84XXXXXX..
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes