Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,772,276 Members 44,699 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

In Call Recording from HD?

Tip us?
 
kramerica2
Old
(Last edited by Noonski; 12th January 2009 at 09:06 PM.)
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 213
Join Date: Jun 2006
Default In Call Recording from HD?

I've heared that some touch HD's ROMS come with a program that can record phone calls. It's called In Call Recording or something like that.

Can it be ported to the Diamond?

[Edit See Post 8]
 
nxtwrld
Old
#2  
nxtwrld's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 6
Posts: 123
Join Date: Sep 2008
Location: Prague
There is a thread on the blackstone forum with CAB and english MUI, but I haven't tested it yet...

Phone call recording software for Touch HD, p.4
 
Malik05
Old
#3  
Malik05's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 2
Posts: 600
Join Date: Aug 2006
Location: Los Angeles/Santa Monica/Culver City/Malibu
i am on the diamond, installed the cab, placed the mui file in the windows directory, soft reset, and created a "My Recordings" in my documents of internal storage and device, but i was not able to get the option to start recording during a call
Nexus 4
4.2.2 | CM10.1 | [LINAROBEAN + Linaro 4.7]

Windows Mobile --> iPhone --> Android

www.twitter.com/_Malik_
 
roisagi
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 8
Posts: 522
Join Date: Jun 2006
caone confirm working on diamond + sound quality?
 
le_cactus
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 25
Posts: 479
Join Date: Nov 2005
Location: Amsterdam
Quote:
Originally Posted by Malik05 View Post
i am on the diamond, installed the cab, placed the mui file in the windows directory, soft reset, and created a "My Recordings" in my documents of internal storage and device, but i was not able to get the option to start recording during a call

I'm on the Touch Pro and wasn't able to get the menu eigther. I installed the Touch HD dialer (found it in the X1 forums) and after that I did have the menu. Starting a recording doesn't seem to do anything however...

I hope someone cracks this, this is what I am looking for for a long time. I know third party programs won't work an that it seems to be a hardware limitation. The fact that this software is from HTC I hoped I could finaly get a decend recording. This might even make me buy a tocuh HD, altough it's huge and I'd really miss the keyboard.

Cheers,
Cacti
 
omar302
Old
#6  
omar302's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 400
Posts: 1,137
Join Date: Feb 2006
Location: Doha
Quote:
Originally Posted by l_evo View Post
Hi everyone,sorry for my poor English,hope you can understand what i said

first,the "ICR" programme is just for setting(options) but not for recording.You must strat recording during a call and start it from the dialar's "menu" button,not the ICR's "menu" button.

second,0409 is only for English rom,other roms can refer to this
Dutch 0413
French 040c
German 0407
Italian 0410

not list all countrys,and you can get the whole locale codes from this link:
http://www.science.co.il/Language/Locale-Codes.asp

third,the one who use diamond or X1 can't use this app can try this file,unzip it and copy all .dll files into \windows then soft restart.

Attachment 145670
I have a Diamond with Dutty's 3.6 ROM and using the CAB, MUI (english) and dll files from l_evo it worked. I can record calls and it will show in Recordings (not My Recordings) in My Documents (both AMR & WAV). But there are two problems:

1) My voice is recorded fine, but the other party's voice is very low. I can barely hear what he said (in the recording in both AMR & WAV formats anf in both Device & Internal storage). I even changed the recording gain from default 30 to 60 in registry, but same result.

2) The shortcut for the ICR in start menu created is not in English. I got only squares. Although it easy to just rename it to ICR in file explorer.
 
roisagi
Old
#7  
Senior Member
Thanks Meter 8
Posts: 522
Join Date: Jun 2006
does not work on my diamond - when opening menu in conversation - there is no recording menu

should i install an HD dialer?
if yes - where from?
 
Noonski
Old
(Last edited by Noonski; 12th January 2009 at 09:30 AM.)
#8  
Noonski's Avatar
Moderator Emeritus / Recognized Developer
Thanks Meter 122
Posts: 5,286
Join Date: Apr 2005
Location: Amsterdam

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by monx® View Post
Thanks, it would be great if u could attached one more file voamrnbenc.dll.
So your looking for that file to. (at least I think so Recording to Wav doesn't work on Diamond)

I figured I saw that in a Quick Dump I made but don't have that around Any more.

Can you post if this Codec makes it Tick on the Raphael/Diamond.
Searching for Anwsers on XDA? Try The FireFox & IE Search Bar Plug In

www.noonski.nl For My Device History, BackLog, Beer Gifting, Off Topic Rants and everything else that won't fit in my Signature.

 
monx®
Old
#9  
monx®'s Avatar
Senior Member
Thanks Meter 6571
Posts: 5,146
Join Date: Jan 2006
Location: ▂ ▃ ▅ ▆ █

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Noonski View Post
So your looking for that file to. (at least I think so Recording to Wav doesn't work on Diamond)

I figured I saw that in a Quick Dump I made but don't have that around Any more.

Can you post if this Codec makes it Tick on the Raphael/Diamond.
Yes, it works with Raphael

Quote:
Originally Posted by l_evo View Post
THANK YOU VERY MUCH MATE!
10 WM DEVICES > ACE > PYRAMID> SGS II > SHOOTERu + ENDEAVORu > NOTE²
 
monx®
Old
(Last edited by monx®; 23rd April 2009 at 08:58 AM.)
#10  
monx®'s Avatar
Senior Member
Thanks Meter 6571
Posts: 5,146
Join Date: Jan 2006
Location: ▂ ▃ ▅ ▆ █

 
DONATE TO ME
@l_evo
I think i hv last file request
phcanoverbmp.dll & tapres*.dll (from ur device )
because i hv missing recording icon on phonecanvas

EDIT : attcahed repacked cab for working on Raphael
10 WM DEVICES > ACE > PYRAMID> SGS II > SHOOTERu + ENDEAVORu > NOTE²

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Get Your Special xda:devcon ’14 Hotel And Conference Rate While It Lasts

By now you’ve definitely heard about XDA’s … more

Google Chromecast Rootable Once Again!

Over the six months, theGoogle Chromecasthas gained a considerable amount of official functionality. … more

YAATA isn’t Just Another Android Texting App

Although our mobile devices today are capable of executingnearly every task we normally … more

MacroDroid Update Brings Android Wear Automation

A few months ago, we talked about MacroDroid. For those who don’t remember, MacroDroid … more