FORUMS

Is the LG G4’s Camera Really DSLR-worthy?

After months of anticipation, the LG G4 was finally unveiled today, showing off an … more

SuperSU Beta Updates With Minor Fix For Galaxy S6

ChainFire’s root permissions app SuperSU has updated to v.2.49 to fix audits on … more

LG G4 Day Event Coverage: Specs, Features, Design & More!

LG has been teasing us with a countdown for a while now, and today it reached … more

Xposed Modules to Modify Email – XDA Xposed Tuesday

Even though we have Dropbox and other ways to share files, people still want … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

In Call Recording from HD?

4th December 2008, 09:20 AM |#1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 1
 
More
I've heared that some touch HD's ROMS come with a program that can record phone calls. It's called In Call Recording or something like that.

Can it be ported to the Diamond?

[Edit See Post 8]
Last edited by Noonski; 12th January 2009 at 09:06 PM.
 
 
11th January 2009, 04:52 PM |#2  
nxtwrld's Avatar
Senior Member
Flag Prague
Thanks Meter: 6
 
More
There is a thread on the blackstone forum with CAB and english MUI, but I haven't tested it yet...

Phone call recording software for Touch HD, p.4
11th January 2009, 07:29 PM |#3  
Malik05's Avatar
Senior Member
Los Angeles/Santa Monica/Culver City/Malibu
Thanks Meter: 9
 
More
i am on the diamond, installed the cab, placed the mui file in the windows directory, soft reset, and created a "My Recordings" in my documents of internal storage and device, but i was not able to get the option to start recording during a call
11th January 2009, 07:36 PM |#4  
Senior Member
Thanks Meter: 8
 
More
caone confirm working on diamond + sound quality?
11th January 2009, 08:51 PM |#5  
Senior Member
Flag Amsterdam
Thanks Meter: 25
 
More
Unhappy
Quote:
Originally Posted by Malik05

i am on the diamond, installed the cab, placed the mui file in the windows directory, soft reset, and created a "My Recordings" in my documents of internal storage and device, but i was not able to get the option to start recording during a call


I'm on the Touch Pro and wasn't able to get the menu eigther. I installed the Touch HD dialer (found it in the X1 forums) and after that I did have the menu. Starting a recording doesn't seem to do anything however...

I hope someone cracks this, this is what I am looking for for a long time. I know third party programs won't work an that it seems to be a hardware limitation. The fact that this software is from HTC I hoped I could finaly get a decend recording. This might even make me buy a tocuh HD, altough it's huge and I'd really miss the keyboard.

Cheers,
Cacti
12th January 2009, 05:16 AM |#6  
omar302's Avatar
Senior Member
Flag Doha
Thanks Meter: 434
 
More
Quote:
Originally Posted by l_evo

Hi everyone,sorry for my poor English,hope you can understand what i said

first,the "ICR" programme is just for setting(options) but not for recording.You must strat recording during a call and start it from the dialar's "menu" button,not the ICR's "menu" button.

second,0409 is only for English rom,other roms can refer to this
Dutch 0413
French 040c
German 0407
Italian 0410

not list all countrys,and you can get the whole locale codes from this link:
http://www.science.co.il/Language/Locale-Codes.asp

third,the one who use diamond or X1 can't use this app can try this file,unzip it and copy all .dll files into \windows then soft restart.

Attachment 145670

I have a Diamond with Dutty's 3.6 ROM and using the CAB, MUI (english) and dll files from l_evo it worked. I can record calls and it will show in Recordings (not My Recordings) in My Documents (both AMR & WAV). But there are two problems:

1) My voice is recorded fine, but the other party's voice is very low. I can barely hear what he said (in the recording in both AMR & WAV formats anf in both Device & Internal storage). I even changed the recording gain from default 30 to 60 in registry, but same result.

2) The shortcut for the ICR in start menu created is not in English. I got only squares. Although it easy to just rename it to ICR in file explorer.
12th January 2009, 05:53 AM |#7  
Senior Member
Thanks Meter: 8
 
More
does not work on my diamond - when opening menu in conversation - there is no recording menu

should i install an HD dialer?
if yes - where from?
12th January 2009, 09:24 AM |#8  
Noonski's Avatar
Moderator Emeritus / Recognized Developer
Flag Amsterdam
Thanks Meter: 125
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by monx®

Thanks, it would be great if u could attached one more file voamrnbenc.dll.

So your looking for that file to. (at least I think so Recording to Wav doesn't work on Diamond)

I figured I saw that in a Quick Dump I made but don't have that around Any more.

Can you post if this Codec makes it Tick on the Raphael/Diamond.
Last edited by Noonski; 12th January 2009 at 09:30 AM.
12th January 2009, 11:00 AM |#9  
monx®'s Avatar
Senior Member
Flag ▂ ▃ ▅ ▆ █
Thanks Meter: 6,827
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Noonski

So your looking for that file to. (at least I think so Recording to Wav doesn't work on Diamond)

I figured I saw that in a Quick Dump I made but don't have that around Any more.

Can you post if this Codec makes it Tick on the Raphael/Diamond.

Yes, it works with Raphael

Quote:
Originally Posted by l_evo

No problem
Attachment 145698

THANK YOU VERY MUCH MATE!
12th January 2009, 11:18 AM |#10  
monx®'s Avatar
Senior Member
Flag ▂ ▃ ▅ ▆ █
Thanks Meter: 6,827
 
Donate to Me
More
@l_evo
I think i hv last file request
phcanoverbmp.dll & tapres*.dll (from ur device )
because i hv missing recording icon on phonecanvas

EDIT : attcahed repacked cab for working on Raphael
Last edited by monx®; 23rd April 2009 at 08:58 AM.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes