Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Dev phones available!

OP JesusFreke

6th December 2008, 04:09 AM   |  #1  
JesusFreke's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Dallas
Thanks Meter: 41
 
736 posts
Join Date:Joined: Oct 2008
Google announced that they're making unlocked developer phones available. No sim lock, unlocked bootloader and all that.

http://code.google.com/android/dev-devices.html

$399 + $25 dev registration fee, with free shipping.

Oh, and check out the back cover

http://android.brightstarcorp.com/im...lders/dev3.jpg
6th December 2008, 04:15 AM   |  #2  
Retired Recognized Developer
Thanks Meter: 894
 
917 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
Awesome! I am assuming Google will be doing separate OTA updates for the dev phones. That will be nice to have as well for existing rooted phones.
6th December 2008, 04:37 AM   |  #3  
jashsu's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 14
 
1,853 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
About time!

Quote:

You can use any SIM in the device and can flash custom Android builds that will work with the unlocked bootloader. Unlike the bootloader on retail devices, the bootloader on the Android Dev Phone 1 does not enforce signed system images.

Are they referring to the htc bootloader?
unknown.soul
6th December 2008, 04:45 AM   |  #4  
Guest
Thanks Meter: 0
 
n/a posts
Is it possible to extract the data from these phones and use them on non-dev phones? Or am I asking a stupid question?
6th December 2008, 04:46 AM   |  #5  
JesusFreke's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Dallas
Thanks Meter: 41
 
736 posts
Join Date:Joined: Oct 2008
Yes. Per swetland on freenode/#android, it has the htc engineering bootloader.
Last edited by JesusFreke; 6th December 2008 at 05:05 AM.
6th December 2008, 04:47 AM   |  #6  
JesusFreke's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Dallas
Thanks Meter: 41
 
736 posts
Join Date:Joined: Oct 2008
Quote:
Originally Posted by unknown.soul

Is it possible to extract the data from these phones and use them on non-dev phones? Or am I asking a stupid question?

Possibly.. we'll have to wait and see
6th December 2008, 02:33 PM   |  #7  
Member
Flag Stuttgart
Thanks Meter: 0
 
37 posts
Join Date:Joined: Oct 2006
More
Unhappy
I’d be really interested in where they’ll ship the handsets from…
The price is good, but if they ship it from the US, I’d have to pay VAT (19&#37, import taxes and shipping which would result in the package being 100$+ more expensive :-/
If they'd be able to ship them from inside the EU on the other hand, I'd immediately order one
6th December 2008, 03:19 PM   |  #8  
funbacon's Avatar
Senior Member
Flag Hanoi
Thanks Meter: 1
 
373 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
More
Can I order one. I'm from Vietnam.
Who have G1 dev version please write a review, I want to know about battery life
6th December 2008, 04:47 PM   |  #9  
hetaldp's Avatar
Senior Member
Flag Nashik
Thanks Meter: 22
 
316 posts
Join Date:Joined: Jun 2007
More
at last what i was Emailing on Daily Basis.

Infact i was insisting them to release Developer Edition of Firmware

But they have come with Device
6th December 2008, 07:40 PM   |  #10  
keatonreckard's Avatar
Member
Flag Lancaster
Thanks Meter: 0
 
74 posts
Join Date:Joined: Aug 2007
Donate to Me
More
this is sweet...im gonna try to sell my current g1 and buy the dev one.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes