FORUMS

OnePlus Addresses Reservation List Cheating

Jake Cooper figured out how to bump his place up on OnePlus’ reservation list and … more

OnePlus 2 Benchmark Scores Show Its Muscle

This video by FoneArena contains all the popular benchmarks being tested on the OnePlus 2, … more

Sony’s Emergence in The Middle: Is The Price Right?

Sony’s Electronics Division is not in its best days, and its smartphone … more

HTC Delivering Ads Straight to Sense Home

HTC’s 2015 has been a year marked by a desperate search for revenue.The HTC One M9 … more

problem with syncronization

11 posts
Thanks Meter: 0
 
By IL_mante, Junior Member on 27th December 2008, 07:59 PM
Thread Deleted Subscribe to Thread Email Thread
hi guys i'm enjoing my great touch jade, but i encountered an annoing problem in syncronization: i can easily install activesync (i'm on xp pro sp3 and i've got office pro 2003) but when i connect my jade to pc nothing happen.. i mean, the phone start charging, but no sync go and windows send me a message about unidentified device, i haven't driver... how can i manage this situation? i'm trying since 4 days.. 've tryed softreset, searched everywhere and it seems that i need driver for a net-adapter NDIS.. i tought an activesync corrupted files, i downloaded from microsoft.com, but didn't work anyway. is activesync that don't install driver or my jade that got something wrong? i also tryed to change the usb cable.. isn't my cable..

nothing works...

sry for my unperfect english, i'm managing learning!
 
 
27th December 2008, 08:00 PM |#2  
kareeem's Avatar
Retired Senior Moderator
Flag Southern California
Thanks Meter: 168
 
Donate to Me
More
Have you tried unchecking start>settings>connections>usb to pc?
27th December 2008, 09:18 PM |#3  
Senior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Post
Two things you can check:

1. Check on a different comp if you can. I suspect a problem with the usb port on your computer. If you can, try plugging it into another usb port and trying that again.

2. Check the connector pins on your jade. Sometimes they get bent the wrong way and that causes the device to not be recognized when connected.
28th December 2008, 06:47 PM |#4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by kareem9nba

Have you tried unchecking start>settings>connections>usb to pc?

of course i tried all possibility

Quote:
Originally Posted by syedimran.ahmed@gmail.com

Two things you can check:

1. Check on a different comp if you can. I suspect a problem with the usb port on your computer. If you can, try plugging it into another usb port and trying that again.

2. Check the connector pins on your jade. Sometimes they get bent the wrong way and that causes the device to not be recognized when connected.

1. i'm waiting my friend to come back from holiday to try on its.. he has vista, maybe it is a xp problem.. i tried all my usb, but its the same, everything works, but the jade

2. how can i check? need to open jade? i get a see with a magnifier but it seems all ok..
28th December 2008, 10:29 PM |#5  
Senior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Post
Quote:
Originally Posted by IL_mante


2. how can i check? need to open jade? i get a see with a magnifier but it seems all ok..

You should be able to see the pins using your naked eye as well. Their in the mini usb/charging port on your phone.

Would you be able to check this using another WM phone? Does any other device work on your comp? Mp3 players, camera devices etc? Are those detected?
29th December 2008, 01:08 PM |#6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by syedimran.ahmed@gmail.com

You should be able to see the pins using your naked eye as well. Their in the mini usb/charging port on your phone.

Would you be able to check this using another WM phone? Does any other device work on your comp? Mp3 players, camera devices etc? Are those detected?

oh, u tell pins on pc? they works of course, i can use mouse, mps player, modem, printer and so on.. all my usb ports on pc can work. in fact when i connect jade, my pc find soething, but can't identify, i got unknown device from device manager.. i think that when i install activesync, he can't install driver for jade.. i tryed with cd program and also the downloaded one from microsoft.com...

and i had a look, it seems that pins on jade are all ok..
Last edited by IL_mante; 29th December 2008 at 01:11 PM.
29th December 2008, 02:44 PM |#7  
lilithpro's Avatar
Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by IL_mante

oh, u tell pins on pc? they works of course, i can use mouse, mps player, modem, printer and so on.. all my usb ports on pc can work. in fact when i connect jade, my pc find soething, but can't identify, i got unknown device from device manager.. i think that when i install activesync, he can't install driver for jade.. i tryed with cd program and also the downloaded one from microsoft.com...

and i had a look, it seems that pins on jade are all ok..

When you plug in the device and windows asks you for drivers, check "install from a list or specific location" and in the following dialog point "include this location in the search" to "C:\Program Files\Microsoft ActiveSync\Drivers" if your system is an english one...for other lang adjust accordingly. this should install all necessary drivers and render it working...
29th December 2008, 11:05 PM |#8  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by lilithpro

When you plug in the device and windows asks you for drivers, check "install from a list or specific location" and in the following dialog point "include this location in the search" to "C:\Program Files\Microsoft ActiveSync\Drivers" if your system is an english one...for other lang adjust accordingly. this should install all necessary drivers and render it working...

thanks, but:

"impossible to find a better software than the one yet installed"
29th December 2008, 11:17 PM |#9  
lilithpro's Avatar
Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by IL_mante

thanks, but:

"impossible to find a better software than the one yet installed"

Hm, this worked for me. Try going to the device manager and uninstall the active driver, then re-try the above.
30th December 2008, 02:53 PM |#10  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by lilithpro

Hm, this worked for me. Try going to the device manager and uninstall the active driver, then re-try the above.

now i'm at work, but i tried yet this operation, and it tell me that no driver is installed for this device.... -.-

the real problem is that when i install activesync, he don't update the system with the right driver for my jade... i tryed on my girlfriend pc, she's got xp home and its the same... at now i can't try on vista, because the only one i know who use vista is on holiday... but i wanna find that shi##ing problem and solve it...
30th December 2008, 03:39 PM |#11  
Senior Member
Thanks Meter: 3
 
More
ActiveSync works fine with my WinXP SP 3.

When i connected Jade the first time XP asked for a driver. I ignored this.

Then I installed ActiveSync from one of the CDs that come with Jade.

Of course, you will also have to select ActiveSync (not "drive") on your jade when you connect it to the PC.

Read More
Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes