Learn How to Create an Old School Dialer

XDA is not only a great source for custom ROMs, kernels, and various modifications for numerous … more

USB Desktop Charger Roundup – XDA TV

Sometimes you learn one way to do something, and that’s the way you do it forever. You never … more

Samsung Galaxy Grand Duos Receives Early CM12 Port

Samsung Galaxy Grand is a dual-SIM phone with a 5 screen that was announced two years ago. … more

Google Adds New Features to Drive, Sheets, Slides and Docs

In the last few months, Google has been working very hard to adapt all its apps to … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[TUT] How to change the Internet Globe Icon

OP David Balfour

1st February 2009, 11:05 PM   |  #1  
OP Senior Member
Flag Barnsley
Thanks Meter: 13
 
265 posts
Join Date:Joined: Jun 2008
More
Hi all,

I have had a couple of questions on how to change the globe on the internet tab from the globe to a pic of your choosing.

I have attached the files you need. All you need to do is Create 2 png pictures that are 512x256 and name them the same as in the files.
Once you have done this copy them onto your device,turn off touchflo and drop them along with the mainla file into your windows directory using total commander (or similar) and restart touchflo and hey presto your very own internet icon.

Have fun
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	display_3.jpg
Views:	4004
Size:	15.4 KB
ID:	152718  
Attached Files
File Type: zip Globe.zip - [Click for QR Code] (369.9 KB, 1088 views)
Last edited by David Balfour; 1st February 2009 at 11:07 PM.
mcowly
5th February 2009, 01:18 PM   |  #2  
Guest
Thanks Meter: 0
 
n/a posts
works great!!
I made a nice Opera logo, maybe someone likes to use it.
Can't find a good screen capture program, just try it.
You have to copy all three files to the windows directory using total commander or other.

EDIT: found screen capture program, so now included
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_1.jpg
Views:	1154
Size:	42.7 KB
ID:	153993  
Attached Files
File Type: zip Operalogo.zip - [Click for QR Code] (79.8 KB, 537 views)
Last edited by mcowly; 5th February 2009 at 01:25 PM. Reason: found screen capture
5th February 2009, 02:42 PM   |  #3  
OP Senior Member
Flag Barnsley
Thanks Meter: 13
 
265 posts
Join Date:Joined: Jun 2008
More
very nice

Hope to see a few more of these on here. People have been looking but no one has replied.

People I WANT TO SEE YOUR ICONS
6th February 2009, 08:58 AM   |  #4  
Rainbow86's Avatar
Senior Member
Flag Beijing
Thanks Meter: 13
 
406 posts
Join Date:Joined: Jan 2009
More
Quote:
Originally Posted by David Balfour

Hi all,

I have had a couple of questions on how to change the globe on the internet tab from the globe to a pic of your choosing.

I have attached the files you need. All you need to do is Create 2 png pictures that are 512x256 and name them the same as in the files.
Once you have done this copy them onto your device,turn off touchflo and drop them along with the mainla file into your windows directory using total commander (or similar) and restart touchflo and hey presto your very own internet icon.

Have fun


Hi... I like your internet glob. Can you make it into a cab file? I am very bad at this so far so would be great.

Thanks in advance
6th February 2009, 09:11 AM   |  #5  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
11 posts
Join Date:Joined: Oct 2008
Hi , sorry to trouble you but could you or anyone please upload the stock 'Internet tab Globe' icon for me ? My operator decided to use its own logo for the Launch Browser icon and it looks quite terrible

Thanks in advance
6th February 2009, 09:32 AM   |  #6  
Senior Member
Thanks Meter: 5
 
170 posts
Join Date:Joined: Oct 2007
Quote:
Originally Posted by David Balfour

Hi all,

I have had a couple of questions on how to change the globe on the internet tab from the globe to a pic of your choosing.

I have attached the files you need. All you need to do is Create 2 png pictures that are 512x256 and name them the same as in the files.
Once you have done this copy them onto your device,turn off touchflo and drop them along with the mainla file into your windows directory using total commander (or similar) and restart touchflo and hey presto your very own internet icon.

Have fun

Very beautiful globe! no need to quit/restart touchflo by the way... just unzip in /windows and it works!
Thanks
6th February 2009, 03:08 PM   |  #7  
Senior Member
Flag Aachen
Thanks Meter: 59
 
542 posts
Join Date:Joined: Apr 2008
More
Quote:
Originally Posted by t0k0m0k0

Very beautiful globe! no need to quit/restart touchflo by the way... just unzip in /windows and it works!
Thanks

Unfortunately this does not work on my German O2 stock rom.
They probably use another manila file for selecting the image on the internet tab.
I have to investigate further...
6th February 2009, 07:37 PM   |  #8  
OP Senior Member
Flag Barnsley
Thanks Meter: 13
 
265 posts
Join Date:Joined: Jun 2008
More
Here try this Cab File.
Attached Files
File Type: cab Firefox.cab - [Click for QR Code] (212.9 KB, 366 views)
6th February 2009, 07:49 PM   |  #9  
Senior Member
Flag Aachen
Thanks Meter: 59
 
542 posts
Join Date:Joined: Apr 2008
More
I finally solved it, thanks to this thread http://forum.xda-developers.com/show....php?p=2861249
I have to edit a file in \Application Data\Manila which holds the information about banner and operator links.
Thanks anyway for the information in this thread

BTW: You can add a property Text to the Banner node to display a heading under the banner icon
Last edited by K_Hismoom; 6th February 2009 at 07:52 PM. Reason: Added additional information
7th February 2009, 02:17 AM   |  #10  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Jan 2009
Many thanks to David. I've customised my Internet globe.

I 'emptied' the Youtube text as well as picture reference fields in your attached XML. So nothing shows. Hmm, now I am wondering how I can incorporate another program icon to be exact ...

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes