App Review: Calculating Your Android Calculator Options

Sure, everyone has a default Calculator and its something that you dont think about … more

MultiROM Once Again Available for the Galaxy S4

Multiboot, or the ability to select betweenmultiple operating systems on a single device at … more

Build an Impractical But Awesome Lego Mindstorm Dock

The vast majority of what we cover here on the XDA-Developers News Portal relates to … more

MultiROM Makes its Way Over to the HTC One (M8)

While browsing our forum, you will undoubtedly find more than a few enticing ROMs available … more
Post Reply
Thumbs up

$3.65 + Registry Hack = TV Out

26th February 2009, 12:57 PM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 10
 
150 posts
Join Date:Joined: May 2006
Good news. I found the magic registry hack. With the hack, all that is needed is the original -unmodified- multi-adapter that came with the Touch Pro and a cheap ipod 3.5mm AV cable (i.e., http://www.amazon.com/Macally-Audio-.../dp/B000GGQ2ZU).

Simply plug your ipod AV cable into the 3.5mm port on the multi-adapter, plug the adapter in the phone, and set the following registry entry to a value of 1:

\HKLM\Software\HTC\H2W\TVOutCableIn

Immediately after it is modified, the Video Out format selection will pop-up. Select the proper format for your display/TV, and it should immediately show up on the big screen in beautiful color with perfect sound.

When you disconnect the multi-adapter, the value of the registry entry will revert to 0.

-----------------
IMPORTANT NOTE: Apparently, not all 3.5 to RCA AV cable have the same pin-out as iPod compatible cables. You must use iPod compatible AV cables or hope that you get lucky with whatever you've got lying around.
-----------------
Last edited by datawrhsdoc; 27th February 2009 at 04:02 AM. Reason: You have to use cables with the same pin-out as iPod AV 3.5 to RCA
26th February 2009, 02:01 PM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Mar 2007
Great Work!!
Off the hook!!! This is gonna be sweet! Thanks for the info!
26th February 2009, 02:07 PM   |  #3  
Senior Member
Thanks Meter: 0
 
145 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
More
Cool
I'll write a quick lil app to do that should be able to finish it by this eve.... if someone else has done it before me welllll good haha but I'll post it up if not!

Thanks

JFlitt
26th February 2009, 04:38 PM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
Just downloaded resco. went into \HKLM\Software\HTC\H2W\TVOutCableIn
Typed 1 inplace of 0. Saved the file The tv out screen comes up but does not display anything on the tv.
Tried 2 differnt cables and 2 tvs as well.
What can i be doing wrong?
26th February 2009, 05:48 PM   |  #5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 10
 
150 posts
Join Date:Joined: May 2006
Here's the link to the PPCGeeks thread. Someone has created an .exe over there.

http://forum.ppcgeeks.com/showthread.php?t=59236

-Doc
26th February 2009, 05:51 PM   |  #6  
OP Senior Member
Thanks Meter: 10
 
150 posts
Join Date:Joined: May 2006
Quote:
Originally Posted by badal

Just downloaded resco. went into \HKLM\Software\HTC\H2W\TVOutCableIn
Typed 1 inplace of 0. Saved the file The tv out screen comes up but does not display anything on the tv.
Tried 2 differnt cables and 2 tvs as well.
What can i be doing wrong?

Not sure what you are doing wrong. I'm using NTSC format for video out and an ipod AV cable. Are you using a camcorder or ipod AV cable set?
26th February 2009, 08:31 PM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
Nevermind i figured it out. It was actually a bad set of cables.
video was coming out of the RED cable instead of the white one.....

Great! hack tho.. you just saved me 25$ for the cable...
26th February 2009, 10:24 PM   |  #8  
pmow's Avatar
Senior Member
Flag Miami, FL
Thanks Meter: 0
 
191 posts
Join Date:Joined: Mar 2006
More
I'd rather flip it myself than run the utility...yet another forum to register in
26th February 2009, 10:51 PM   |  #9  
Senior Member
Thanks Meter: 20
 
184 posts
Join Date:Joined: Oct 2007
Quote:
Originally Posted by badal

Nevermind i figured it out. It was actually a bad set of cables.
video was coming out of the RED cable instead of the white one.....

Great! hack tho.. you just saved me 25$ for the cable...

It's not a bad cable. It's right for a camcorder but I had the same issue with an ipod too
26th February 2009, 11:30 PM   |  #10  
Member
Thanks Meter: 2
 
85 posts
Join Date:Joined: Feb 2007
Just to be certain, is this the cable that is mentioned?

http://www.smartphoneshop.nl/product...e-yc-a300.html

I didn't get this with my MDA Vario.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes