FORUMS

Analysis & Opinion

Top Forum Discussions

[APP] NoStylusWarning (some warning when stylus is probably lost) - 2nd release

16 posts
Thanks Meter: 0
 
By kzd76, Junior Member on 8th February 2009, 06:01 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hi All,

Unfortunately I lost the original 2 stylus. Don't ask me how, but they were disappeared somehow. So based on an idea from someone on a Hungarian Touch HD forum I wrote a small and very simple application called NoStylusWarning. It is simply monitoring the stylus state and if you set up some warning then it can put a notification onto the task bar and vibrate when e.g. the device is moving.

Improvements:
- language file support (xml)
- sound notification
- autostart
- partial solution for full hiding (background processing)
- vibration on stylus state change
- last settings are saved to the registry, application will load them on startup
- cab for easier installation
- some minor redesign

Features:
- notification icon and balloon for switched on device
- vibration for suspended device
- monitoring g-sensor to detect moving
- monitoring light sensor to detect stylus loosing in pocket/pouch
- running in unattended mode to detect events in suspended mode
- smart minimize (X using your default setting, to minimize, use the menu)

Installation / requirements:
- .Net 3.5 is required as well as an HTC device with g, light and stylus sensor
- Install the CAB file. For language support find the EN_Language.xml in \Program Files\NoStylusWarning directory rename it to language.xml and edit it to your language or rename an existing xml file to language.xml (only Hungarian is available at the moment)

Known bug(s):
- light sensor changes are not detected in suspend mode.
- registry values are not deleted when uninstalling (it can be a feature also :))
- full hide mode is available only when taskbar notification is selected, there's no return point to the application when it is hidden except the button in the notification bubble. :(

Comments and requests are welcome. Thanks!



Sponsors:
the0ne - 10 USD

Thanks!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	nswarning00.jpg
Views:	1115
Size:	85.0 KB
ID:	159263   Click image for larger version

Name:	nswarning01.jpg
Views:	862
Size:	82.2 KB
ID:	159264   Click image for larger version

Name:	nswarning02.jpg
Views:	9202
Size:	95.7 KB
ID:	159265  
Attached Files
File Type: cab nswarning_0_1_3338.CAB - [Click for QR Code] (196.1 KB, 1822 views)
Last edited by kzd76; 25th February 2009 at 03:24 PM.
 
 
8th February 2009, 06:14 PM |#2  
Ddriver's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 23
 
More
Cool, function like a charm. :)

One jdea, if its possible to make a lang.ini, than I can make you also translate to GER. ;)

I know a few people that like this app to much after.

Good work!
Last edited by Ddriver; 8th February 2009 at 06:20 PM.
8th February 2009, 06:19 PM |#3  
OP Junior Member
Flag Budapest
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by Ddriver

Cool, function like a charm. :)

One jdee, if its possible to make a lang.ini, than I can make you also translate to GER. ;)

I know a few people that like this app to much after.

Good work!

Thanks! Great idea, I will put it to the next release.
8th February 2009, 06:26 PM |#4  
chrisnash's Avatar
Senior Member
Flag London
Thanks Meter: 6
 
More
Will this work on a Diamond/Pro?
8th February 2009, 06:31 PM |#5  
Ddriver's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 23
 
More
Testet on Diamond and function like a charm. :)
8th February 2009, 06:39 PM |#6  
OP Junior Member
Flag Budapest
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by chrisnash

Will this work on a Diamond/Pro?

I hope yes, because of the same sensors in Diamond, Pro and HD. I have a HD so I could test just on the HD. If one of the sensors is not reachable / available, the application will warn you and exit. But I think Diamond and Pro is supported.
8th February 2009, 07:19 PM |#7  
Senior Member
Thanks Meter: 44
 
More
It seems that not memorize the settings when I close it.
8th February 2009, 08:13 PM |#8  
Ddriver's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 23
 
More
The app is in the background on.
Is it possible to make, that is the app only in the Autostart active.
Look the pic.

Click image for larger version

Name:	NoStylusWarning.JPG
Views:	341
Size:	19.1 KB
ID:	155328
Last edited by Ddriver; 8th February 2009 at 09:08 PM.
8th February 2009, 09:27 PM |#9  
OP Junior Member
Flag Budapest
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by Ddriver

The app is in the background on.
Is it possible to make, that is the app only in the Autostart active.
Look the pic.

Do you mean that if you autostart the application, it will run minimized by default? This connects to the previous suggestion about saving/loading previous settings. If so, (I hope) I can put it to the application...
8th February 2009, 09:36 PM |#10  
Ddriver's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 23
 
More
Jes.

hi is in the autostart and also like on my pic.

If I make minimize then is it so.
If I close, then is the app not active.
9th February 2009, 07:12 AM |#11  
Senior Member
Flag Devon/Cornwall border, UK
Thanks Meter: 22
 
More
Neato little app!.. but no sound alarm??
I have set MemoryMagic to play an alarm sound when the stylus comes out... works for me.

Quote:
Originally Posted by Ddriver

hi is in the autostart and also like on my pic.

If I make minimize then is it so.
If I close, then is the app not active.

If you want to hide it from showing in the task manager (like in your pic), do this...

Settings > System tab > Task Manager ... When you see NoStylusWarning running click and HOLD on it, choose option 'Add Exclusive'
Last edited by gadgetuk437; 9th February 2009 at 07:34 AM.

Read More
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
lost, stylus, warning

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes