Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,805,363 Members 43,873 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

can't install dutty v4 for my diamond :(

Tip us?
 
robsterr
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 21
Join Date: Mar 2009
Default can't install dutty v4 for my diamond :(

hey guys

how is it?
i have a problem with my diamond, its very strange
i already installed hardspl 1.24 on the phone

and now if i want to install the dutty v4 for my diamond .. alway when i click update to this rom its restarting active sync or the vista tool gets closed and the device isn't updating
on myother windows xp machine there is a application error if i want to start the dutty tool
can anybody help me?

thanks in advance and have a great week
rob
 
band27
Old
(Last edited by band27; 10th March 2009 at 12:11 AM.)
#2  
band27's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1
Posts: 1,371
Join Date: Sep 2008
Location: Toronto
You should install this using the internal method.

Just grab the .nbh file and rename it DIAMIMG.nbh

Put this in your Internal 4GB storage.

Soft reset your device and immediately press the Vol. Down and back button and a grey screen will appear. Vol up to install. After, don't forget to hard reset your phone.
 
robsterr
Old
(Last edited by robsterr; 10th March 2009 at 12:12 PM.)
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 21
Join Date: Mar 2009
hey you

thanks for your quick answer

but it isn't working if i soft reset the device and press vol down and back (the arrow which is pinting to left) it doesn't open a menu!
do i need a special hard spl? or do i something wrong on the reset?

i just don't get te screen, it's just starting normally

really strange!

thanks in advance
 
band27
Old
(Last edited by band27; 10th March 2009 at 05:05 PM.)
#4  
band27's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1
Posts: 1,371
Join Date: Sep 2008
Location: Toronto
Quote:
Originally Posted by robsterr View Post
hey you

thanks for your quick answer

but it isn't working if i soft reset the device and press vol down and back (the arrow which is pinting to left) it doesn't open a menu!
do i need a special hard spl? or do i something wrong on the reset?

i just don't get te screen, it's just starting normally

really strange!

thanks in advance
No, a special hard spl is not required. Any one will do. You are probably not doing the procedure quick enough. Try again.

When you soft reset get your hands immediately ready to press both (Vol. Down + Back Arrow Button). HOLD this until you see the grey menu and follow the instructions.

And make sure the DIAMIMG.nbh file is in your Internal Storage (4GB)
 
scottwilkins
Old
#5  
Member
Thanks Meter 0
Posts: 84
Join Date: May 2007
On my phone, the vol-down + back-button doesn't work either. It just resets the phone as normal. A vol-down + enter-button does move it to the hard-reset screen though, then an up-arrow finishes the hard reset, but not loading the DIAMIMG.nbh file. Maybe they removed the vol-down + back-button? Or changed it somehow?
=================================
AT&T Tilt & HTC Fuze
Running "ROM of the day" via xda-developers
Are new PDA-Phones really that big?... The phone on the right is the original Motorola flip phone.
Cell phones until only a couple years ago really were not that much smaller. So if anyone comments on how big your PDA phone is, just laugh.
 
razorbud
Old
#6  
Junior Member
Thanks Meter 2
Posts: 17
Join Date: Apr 2007
Location: liverpool
Make sure that your internal storage is FAT32, It wont work if it is anything else
 
LandyMan
Old
#7  
Member
Thanks Meter 0
Posts: 65
Join Date: May 2007
Location: Johannesburg
When you get to the grey screen, it tells you to Press the power button to update
 
scottwilkins
Old
#8  
Member
Thanks Meter 0
Posts: 84
Join Date: May 2007
Quote:
Originally Posted by razorbud View Post
Make sure that your internal storage is FAT32, It wont work if it is anything else
Yep, fat32...

Quote:
Originally Posted by LandyMan View Post
When you get to the grey screen, it tells you to Press the power button to update
Doesn't work, and the text is not there either.
=================================
AT&T Tilt & HTC Fuze
Running "ROM of the day" via xda-developers
Are new PDA-Phones really that big?... The phone on the right is the original Motorola flip phone.
Cell phones until only a couple years ago really were not that much smaller. So if anyone comments on how big your PDA phone is, just laugh.
 
TheCuriousOne
Old
#9  
Senior Member
Thanks Meter 10
Posts: 119
Join Date: Aug 2008
Location: NRW
I also think it's important to change the name .nbh before you transfer it to your phone, at least it was for me!
 
scottwilkins
Old
#10  
Member
Thanks Meter 0
Posts: 84
Join Date: May 2007
Well, I figured out one mystery. For my model version, it's not vol-down + back-arrow to get into the SPL screen on power up. It's vol-down only while powering on the device. Go figure!

Still stuck with no ability to install Hard SPL though
=================================
AT&T Tilt & HTC Fuze
Running "ROM of the day" via xda-developers
Are new PDA-Phones really that big?... The phone on the right is the original Motorola flip phone.
Cell phones until only a couple years ago really were not that much smaller. So if anyone comments on how big your PDA phone is, just laugh.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


CyanogenMod 11 M10 Available for Supported Devices

Summer vacation isover for most students out there, and it’s the time to get back to … more

XDA Forums Added for the First Batch of Android One Devices!

Just yesterday, we talked about the highly anticipated launch of the first batch … more

XDA Xposed Tuesday: DonkeyGuard, Don’t Be a Donkey, Control Your Device – XDA Developer TV

Some applications ask for the world … more

Use Facebook Pictures as a LWP with Facebook View

One of the best things that Android has always offeredits users is the ability to tailor … more