FORUMS

New Xposed for Lollipop 5.0 Update Fixes Major Bugs

Senior Recognized Developer rovo89 has patched Xposed for Lollipop 5.0 to … more

Download Sony’s new AOSP-like concept for Xperia Z3

Over in our forums, Recognized Contributor Jozinek has posted a very … more

OnePlus 2 vs Moto X Style: Which is The Better Flagship?

Two big industry names have announced their newest flagship phones within the … more

Making Your Own Xposed Modules Is Easier Than You Think

Close to the heart of XDA is the Xposed Framework by Rovo89. Most of … more

SD card not shown

165 posts
Thanks Meter: 0
 
By gurluver, Senior Member on 19th April 2009, 02:25 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hi, since I upgraded my SPL to 1.54/1.56, i've tried installing both Dutty WM6.1 v2.9 and Mira WM6.5 v8.1 but neither of them seems to like my storage card, i have to do soft reset for it to recognise the card, but after a while the card will disappear again...
any1 got the same problem or know how to fix it please?
Thanks
 
 
19th April 2009, 02:41 AM |#2  
Digital Outcast's Avatar
Retired Moderator
Flag Woodstock, GA
Thanks Meter: 102
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by gurluver

Hi, since I upgraded my SPL to 1.54/1.56, i've tried installing both Dutty WM6.1 v2.9 and Mira WM6.5 v8.1 but neither of them seems to like my storage card, i have to do soft reset for it to recognise the card, but after a while the card will disappear again...
any1 got the same problem or know how to fix it please?
Thanks

I've seen one other user with the same issue. What type / brand of SD card are you using? Trying to narrow down what is causing this... he had the same issue with same rom(s).
19th April 2009, 09:13 AM |#3  
OP Senior Member
Flag Hanoi
Thanks Meter: 0
 
More
its the SanDisk 8GB SDHC one - one that came by default with Orange UK contract.
Btw, I did upgrade to the offcial 1.54/56 ROM before upgrading to the 2 ROMs above.
19th April 2009, 09:35 AM |#4  
tnyynt's Avatar
Retired Senior Moderator
Thanks Meter: 5
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by gurluver

its the SanDisk 8GB SDHC one - one that came by default with Orange UK contract.
Btw, I did upgrade to the offcial 1.54/56 ROM before upgrading to the 2 ROMs above.

Maybe it's got to do with the power management policies the Chef applied. Try to use schaps' Advanced Config 3.3 to disable SD Card Power Management and see if it helps.

Also, some caches and DMA could be the culprits but first let's see about power management.
19th April 2009, 11:24 AM |#5  
OP Senior Member
Flag Hanoi
Thanks Meter: 0
 
More
The Power Management is disabled.
Also, 1 thing I particularly noticed is when I open Windows Media player, attempt to update my library on storage card, it can find all my music files, but when it attempt to add the music to the library, it doesnt. and then the sd card disappear from File Explorer, WMP libary option.
19th April 2009, 12:57 PM |#6  
xmsnx's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 61
 
More
Backup your sd card to your PC, and reformat it. Had the same problem, fixed with a format
19th April 2009, 01:46 PM |#7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Angry
Quote:
Originally Posted by gurluver

its the SanDisk 8GB SDHC one - one that came by default with Orange UK contract.
Btw, I did upgrade to the offcial 1.54/56 ROM before upgrading to the 2 ROMs above.

I have the same SanDisk8GB SDHC one - default card which came with the phone. Same thing happned. It has become very slow to access, and practically useless, the phone cannot detect the card. If put into the computer with the adapter then also it is the same computer cannot read it or sometimes takes too long, cannot format. this happened after the 1.54/56 rom.
Last edited by incobra; 19th April 2009 at 01:50 PM. Reason: want to add stuff
19th April 2009, 02:18 PM |#8  
foulke's Avatar
Senior Member
Flag Le Mans
Thanks Meter: 4
 
More
Happened to me also with some custom ROM.
I used my warranty to exchange the SD card.
My advice : backup your SD card when you can, from time to time.
19th April 2009, 05:03 PM |#9  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Same Thing
Same thing happenned to my card. Same default card that came with the phone. But I have SPL 1.14 which I have had for a while now. I just flashed to a Miri ROM and it started happenning. I will try reformatting to see if it helps.
19th April 2009, 05:48 PM |#10  
2unique's Avatar
Senior Member
Flag Bangkok
Thanks Meter: 3
 
More
did you remove the sd-card when you flashed?
20th April 2009, 12:59 AM |#11  
Friend of Bill W.'s Avatar
Senior Member
Flag at home...
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by cRaCKwHoRe

I've seen one other user with the same issue. What type / brand of SD card are you using? Trying to narrow down what is causing this... he had the same issue with same rom(s).

I am "others" too.

I tried every hint I could find on the forum including disabeling the SD card power management and setting the PnP values higher.

Nothing works (and I have a Apacer 8GB card)

For me it narrowed down to:

1) Hardware faulty or
2) Hardware cannot "cope" with 8GB .

I've called HTC in the US - which where very friendly brw - and the lady said that most handsets are only guaranteed / tested to work with 4GB cards, Although there are other handsets in other countries who where sold with an 8GB card as a bundle.

Today I called HTC "support" centre in "New Zealand" and the phillipin/indian/nepalese customer service lady told me that my handset had been parallel imported and therefore needs to be send back to the NETHERLANDS for a diagnosis / repair!

I told her that if she would'nt give the number of their authorised repair centre in NZ I might have to think to contact Ministry for consumer law. So I got the number and I will go there now, cheking what the story is..will keep you updated.

Read More
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes