Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,739,915 Members 43,342 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[CAB][22-Feb-2010] Smaller HTC Menus

Tip us?
 
Co0kieMonster
Old
(Last edited by Co0kieMonster; 3rd April 2010 at 10:03 PM.)
#1  
Co0kieMonster's Avatar
Retired Recognized Developer - OP
Thanks Meter 221
Posts: 732
Join Date: Nov 2008
Default [CAB][22-Feb-2010] Smaller HTC Menus

Intro:
HTC's menu enhancement is very finger friendly but it also limits the number of items you can see at one time and you have to scroll down to get to the rest, which can be annoying at times.
This modification will make the items smaller so more items can fit (see screenshots).

Thanks to cybermaus for his original work on this here.

Requirements: WVGA device and you must already have large HTCMenus enhancement.
For VGA: mkucuksari made cabs here and etoy has a thread here. Thanks to them both.

UPDATE 28/01/2010
I've updated Small Menus for the latest HTC Menus version. There are no huge changes, but it does include a faster animation ratio and new grey default highlight.
I've also added matching Small Menus for Manila (Sense) - see screenshot below.

UPDATE 08/07/2009
A new version of HTC's Menu Enhancement has shown up in cooked ROMs (specifically I noticed it in Dutty's WM6.5 R4). HTC made a few changes like removing the up/down arrows completely and putting a scrollbar instead. I've updated the modifications for the new version. I haven't made a Medium size for v1.1 because the new version is already that size by default.

You must install the correct modification for your version of HTC Menus.
How to tell which version of HTC Menus you have:
New version 1.1 has a scrollbar instead of up/down arrows and the highlight is a little different. Pretty easy to spot:
HTC Menus 1.0: HTC Menus 1.1:


For HTC Menus 1.0
There are 3 different sizes: Medium, Small and Extra small.
See the screenshot below for size comparison. The original menu size is enough to display 7 items at once. With Medium that's up to 9, Small displays 11 and Extra small 13.
Choose the size that's most comfortable for your fingers. If you're not sure which one to install: I'd recommend Small, as its probably the best fit for most.



Download for HTC Menus 1.0:
Medium
Small
ExtraSmall

For HTC Menus 1.1
There are 2 different sizes: Small and Extra Small.
See the screenshot below for size comparison. The original menu size is enough to display 9 items at once. With Small that's up to 12 and Extra Small displays 14.




Download for HTC Menus 1.1:
Small
ExtraSmall

For HTC Menus 1.1.Updated
There are 2 different sizes: Small and Extra Small.




Download for HTC Menus 1.1.Updated:
Small
ExtraSmall

For Manila Menus
The size can be adjusted from registry:
HKEY_CURRENT_USER\Software\HTC\Manila\Menus.Height
HKEY_CURRENT_USER\Software\HTC\Manila\Menus.FontSi ze

- Default small height is 60, and default small font is 22.



Download for Manila Menus:
for Manila 2.1
for Manila 2.5
for Manila 2.5.20xx
for Manila 2.5 VGA

===================
 
6Fg8
Old
#2  
6Fg8's Avatar
Retired Senior Moderator
Thanks Meter 5
Posts: 1,150
Join Date: Apr 2008
Location: Vienna
c00l, always wanted to have that, thanks!
 
MrKaon
Old
#3  
MrKaon's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 195
Posts: 1,089
Join Date: Jan 2009
Location: Manchester
thanks alot I like it
Nexus 5 + MOGA Pro
•Android version: 4.4.4
•Build number: KTU84P
•Navigation: CoPilot Live Premium Europe
_____________
•PC: The Beast
 
biggreat1976
Old
#4  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 22
Join Date: Apr 2009
very good ,I want it long time
 
Hellseeker
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 13
Join Date: Mar 2008
Location: Poprad
THX...VEry coool
 
AntoCorsa
Old
#6  
Member
Thanks Meter 2
Posts: 51
Join Date: Dec 2007
This is really A MUST HAVE. Congratulations.
 
Major_Sarcasm
Old
#7  
Major_Sarcasm's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 188
Posts: 774
Join Date: Jan 2009
Location: South Coast, UK
Thanks. Very useful indeed.
Steve - Oppo Find 7a (OmniROM)
Quote:
Originally Posted by XEURONIX View Post
Is there possible to install an iOS 4 on the Android. So it will be the same as on iPhone.
If I made you laugh or I helped you in some way, click the 'Thanks' button.
If I upset you or made you cry, get a grip; this isn't real life! It's XDA Developers!
 
jouh
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 0
Posts: 190
Join Date: Aug 2008
Great! Will try right away!!
 
pal1m
Old
#9  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 15
Join Date: Dec 2008
Great! Works like a charm on Dutty v3...
 
CEPi
Old
#10  
CEPi's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 12
Posts: 163
Join Date: Jul 2007
Very thoughtful, thanks a lot, works perfectly on Davide V5

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...