Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,729,054 Members 40,505 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Solved] Unable to flash from update.zip

Tip us?
 
h.nocturna
Old
(Last edited by h.nocturna; 7th July 2009 at 04:57 AM.)
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 46
Posts: 1,013
Join Date: Oct 2008
Default [Solved] Unable to flash from update.zip

Hi, I have a problem with my G1, I've been flashing new ROMs here and there as soon as they come out basically. Now, the last ROM I attempted to flash was Drizzy's Modified JACHero ROM updated on July 6th. From then on, my flashes never complete and the G1 continues in the typical HTC/HERO bootloop. I even tried flashing a new recovery image (that didn't work, only way to get it to take was flashing the RAW image from fastboot). I tried flashing a non-hero ROM (Cyanogen's newest release 3.6.2) and it still goes into the HERO/HTC bootloop (whaaa?). So the only conclusion I can come to is that the device is no longer able to take new flashes from update.zip.

However, I have noticed in the recovery menu while I'm trying to flash, the status bar stops moving at:
Formatting DATA:...
Copying files...

After that it jumps rapidly to Formatting BOOT:... to Writing BOOT... then installation complete. Without the status bar every completely reaching 100%.

If anyone has/had this problem and knows how to solve it, could you please please please let me know? Right now I'm sitting with a paperweight... =/ Thanks.
 
rigamrts
Old
#2  
rigamrts's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 2
Posts: 295
Join Date: Apr 2009
reflash rc29 had that issue before i redid root access and all was well
HTC Eris and patiently waiting for root


Some things can be summed up to user error. If 95% of the people have no problem it must be your problem.

 
h.nocturna
Old
(Last edited by h.nocturna; 7th July 2009 at 01:40 AM.)
#3  
Senior Member - OP
Thanks Meter 46
Posts: 1,013
Join Date: Oct 2008
Attempting now... Thanks for the advice. =)
Will Edit with update when I've finished.

OK I downloaded the RC29 and put it on my SD card, but when I try to go into the bootloader to flash it like normal, there is not instruction screen to allow me to update DREAMIMG.nbh, it just shows the fastboot screen with androids on skateboard? How to do I flash it from here? Is there a command from fastboot?
 
rigamrts
Old
#4  
rigamrts's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 2
Posts: 295
Join Date: Apr 2009
Quote:
Originally Posted by h.nocturna View Post
Attempting now... Thanks for the advice. =)
Will Edit with update when I've finished.

OK I downloaded the RC29 and put it on my SD card, but when I try to go into the bootloader to flash it like normal, there is not instruction screen to allow me to update DREAMIMG.nbh, it just shows the fastboot screen with androids on skateboard? How to do I flash it from here? Is there a command from fastboot?
did you use power + camera or power + back button

power + camera should just auto install
HTC Eris and patiently waiting for root


Some things can be summed up to user error. If 95% of the people have no problem it must be your problem.

 
h.nocturna
Old
#5  
Senior Member - OP
Thanks Meter 46
Posts: 1,013
Join Date: Oct 2008
NVM! Thanks rigamrts, I didn't have the SD Card in haha. Got everything fixed and running again. Can't thank you enough for all your help.
 
nephron
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 62
Posts: 732
Join Date: May 2009

 
DONATE TO ME
lol, very nice. Can you changed your title and put [Solved] in it please? Thanks!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Remove Unnecessary WhatsApp Elements with Xposed

In modern life, you can’t underestimate the power ofthe dark sidemessaging … more

MaR-V-iN to Talk Google and Android APIs at XDA:DevCon 2014

Our international xda:devcon 14in Manchester, UK on the weekend of September … more

But First, Let Me Take a #Selfie

“Today while browsing XDA,I’m going tocheck to seeif my favorite ROM has been updated–but … more