Post Reply

[32A] The HoFo Ion ROM [1.08] [September 15th]

OP hotweiss

5th August 2009, 11:42 PM   |  #1  
OP Senior Member
Flag Warsaw
Thanks Meter: 27
 
1,508 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
More
Iíve just made a new HoFo Ion ROM, which is based on nk02ís modificationís. I originally posted this ROM on Howard Forums, but I thought some of you here might like it.

Here are some of the changes that Iíve made to nk02ís lite version:

- modified the boot.img for the Rogers HTC Magic
- replaced the WLAN driver to make the WiFi functional
- added all of the Hero ringtones
- added Exchange support
- added Quick Office
- added PDF viewer
- overclocked to 528 MHz (max)
- removed G1 boot logo, and replaced it with the HTC Magic logo
- removed unnecessary files from ROM
- fixed Haykuroís keyboard (it wasnít working)
- removed SuperUser Whitelist, you still have SuperUser functionality
- added HSDPA icon
- replaced radio file with the Rogers one
- you donít need to enter the Rogers APN settings any more
- updated Google Maps to 3.1.2
- added Donut power widget (ported by cyanogen)
- added MarketEnabler
- updated dalvikvm from Donut (backported by cyanogen)
- both keyboards are now inlcuded: HTC & Google (long press in text entry field to get Input Method option)
- version ID is now in the menu: Settings Ė> About phone Ė> Mod version

Download: http://www.4shared.com/file/12302960...ofoion103.html (rename to update.zip)

You can follow this ROM on my blog: http://seethisnowreadthis.com/2009/0...community-rom/

And on Howard Forums: http://howardforums.com/showthread.php?t=1550827

Change Log

Update 1.08 (September 15th)

- updated to the latest TigerTael kernel, now with BFS
- updated WLAN driver
- updated dalvikvm to the 2.1 JAC version
- updated MarketEnabler to version 3.0.2
- updated Loccy's Better Browser to version 1.4.2
- you will get a Google Gears error the first time you open your Browser due to the kernel update one time
- I will not be providing updates to the themed versions any more

Download: http://www.4shared.com/file/13295164...ofoion108.html

Update 1.07 (August 25th)

- fixed 3G connection error that was made by a previous build.prop modification, please let me know if you still experience any problems

Download: http://www.4shared.com/file/12765940...ofoion107.html (rename to update.zip)

You donít have to wipe, all of your settings will remain after the update.

Update 1.06 (August 24th)

- reverted back to gboddina's kernel
- reverted back to gboddina's WLAN driver
- fixed build.prop data settings

Download: http://www.4shared.com/file/12738171...ofoion106.html (rename to update.zip)

You donít have to wipe, all of your settings will remain after the update.

Update 1.05 (August 24th)

- updated to the Amon_RA kernel, as it has seem to fix all of the bugs in gboddinaís ROM
- updated to Amon_RAís wlan.ko
- set minimum CPU speed to 128 MHz, battery life is now improved
- imported build.prop settings from Amon_RA's ROM, they should increase data transfer speeds

Download: http://www.4shared.com/file/12726430...ofoion105.html (rename to update.zip)

Hero theme version download: http://www.4shared.com/file/12727292...on105hero.html (rename to update.zip)

You donít have to wipe, all of your settings will remain after the update.

August 22nd

- Hero theme version download: http://www.4shared.com/file/12689431...on104hero.html (rename to update.zip)

Update 1.04 (August 21st)

- updated wireless driver to Donut version (thanks to TigerTael et al)
- updated kernel to allow tethering (thanks to TigerTael & gboddina)
- added android-wifi-tether, allows Bluetooth and WLAN tethering
- removed some unnecessary services from init.rc

Download: http://www.4shared.com/file/12672963...ofoion104.html (rename to update.zip)

You donít have to wipe if you are updating, all of your settings will remain.
Last edited by hotweiss; 16th September 2009 at 02:03 AM.
6th August 2009, 02:49 AM   |  #2  
Member
Thanks Meter: 0
 
52 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
More
worked good on my 32a so far
6th August 2009, 05:29 AM   |  #3  
Senior Member
Flag Ottawa
Thanks Meter: 11
 
263 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
More
fount an error in contacts u cannot use the pause key when u tap it nothing happens
6th August 2009, 05:31 AM   |  #4  
OP Senior Member
Flag Warsaw
Thanks Meter: 27
 
1,508 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
More
Quote:
Originally Posted by Killadude

fount an error in contacts u cannot use the pause key when u tap it nothing happens

What is the pause key?
6th August 2009, 05:40 AM   |  #5  
Senior Member
Flag Ottawa
Thanks Meter: 11
 
263 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
More
'P' in the menu,its function is that it waits for a while before dialing a num for eg:

727p362

first it dials 727 then waits for like 5 sec and the dials 362, it can be added as many number of times to increase time in between the dialing of numbers!

i use it for my calling card ie call the num and the after a while enter my pin automatically instead of dialing the pin every single time
6th August 2009, 05:58 AM   |  #6  
Senior Member
Flag Ottawa
Thanks Meter: 11
 
263 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
More
i think this is a problem because u added the htc keyboard, i think with the google keyboard this problem is not present


EDIT: JUST FOUND OUT THAT "," (comma) DOES THE SAME JOB!
Last edited by Killadude; 6th August 2009 at 06:18 AM.
6th August 2009, 06:24 AM   |  #7  
OP Senior Member
Flag Warsaw
Thanks Meter: 27
 
1,508 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
More
Quote:
Originally Posted by Killadude

i think this is a problem because u added the htc keyboard, i think with the google keyboard this problem is not present


EDIT: JUST FOUND OUT THAT "," (comma) DOES THE SAME JOB!

The comma reminds of the old 2400 baud modem days, lol.
6th August 2009, 09:33 AM   |  #8  
Senior Member
Thanks Meter: 1
 
120 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
Which version of Chinese Language Input can I use?
I installed the one from your HoFo Official ROM thread but it causes my phone unable to boot.

Thanks.
6th August 2009, 10:06 AM   |  #9  
Amon_RA's Avatar
Senior Recognized Developer
Thanks Meter: 398
 
1,277 posts
Join Date:Joined: Jan 2009
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by hotweiss

ve SuperUser functionality
- added HSDPA icon

I didn't try out your rom yet, but did you just replace the 3G icon with a H icon?
Please be aware that HSDPA isn't just 3G. You can be in an area without HSDPA but still on 3G. The H should only be displayed in case the network is HSDPA capabale.
6th August 2009, 12:32 PM   |  #10  
Senior Member
Thanks Meter: 11
 
174 posts
Join Date:Joined: Jun 2008
@Hotweiss

Hi there,
I stumbled over your HOFO Rom (not this Ion one) and basically it is exactly what I've been looking for. It is fast and reliable. JacHeroski is nice but after sometime the shortcommings become annoying.

To avoid annoying you, I try to get now to the point. I tried to add Swiss German Input to your ROM, however failed (as with many things on android so far). Then I found out, that locales must be compiled and cannot be added.

Now would you mind posting a WWE edition of your ROM (I don't mind setting APN's manually).

Thank you very much in advance

@ the rest of non-Canadian 32A owners looking for a decent ROM:
support my bid

Regards
Frank

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes