Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,734,115 Members 52,387 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[CAB] Install wm6.5 widget engine

Tip us?
 
Themuzz
Old
(Last edited by Themuzz; 18th August 2009 at 02:55 PM.) Reason: typo
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 330
Posts: 675
Join Date: Nov 2007
Default [CAB] Install wm6.5 widget engine

With the directions from slayer69 and the package created by twopumpchump I made a cab which installs the widget engine to your mobile.

First of all, I cannot test it fully since I only have a phone with wm6.5 flashed on it, but the time I tried it, it worked. So if you try this, it's on your one risk.

So this works on WM6.5 phone where no widget engine has been cooked in, but it could work on other WM versions, so if you have tried it on another versions, post it here.

Afterwards do a softreset and try a widget. For example one I created which can be found here:

Streams-T Light

Download:
add_widget_engine_v2.cab

Note, if you do have the widget engine but you can't open .wgt or .widget files, just use this cab: enable_widgets_wm6.5.cab. If the file \Windows\wmwidgetinstaller.exe does not exist then you can try the cab with the whole widget engine.
 
Martinhdk
Old
#2  
Martinhdk's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 29
Posts: 803
Join Date: Mar 2007
Nice but the widget gives me an error; "Error update the software management database"

?

Btw - its on a WM 6.1 - Topaz
Best Regards - MartinH

SEARCH XDA-DEVELOPERS


| Present Phoney: Samsung Galaxy Note 3 | Network: Telmore - Denmark | OS: AOSB | Radio version: Donīt know | Still love my HD2 |
 
krazy_about_technology
Old
#3  
krazy_about_technology's Avatar
Recognized Developer
Thanks Meter 62
Posts: 2,200
Join Date: Nov 2008
Location: Mumbai

 
DONATE TO ME
Same here. Although i didn't tried this cab, but i cooked IE 6 with Browsingie and browsingie_lang_0409 folder along with the Widget Packages from from Wm 6.5 build 23016 in my WM 6.1 21054 ROM. Widgets gave the same error while installing. I guess there is some registry hive or a file based metabase which tracks installed widgets/software. This is not setup as in 6.5 and hence this error.
I suspect that this metabase is same as used by the standard uninstaller control panel applet. I guess the installer executable that installs cabs has been changed a bit in 6.5.
 
krazy_about_technology
Old
#4  
krazy_about_technology's Avatar
Recognized Developer
Thanks Meter 62
Posts: 2,200
Join Date: Nov 2008
Location: Mumbai

 
DONATE TO ME
Same here. Although i didn't tried this cab, but i cooked IE 6 with Browsingie and browsingie_lang_0409 folder along with the Widget Packages from from Wm 6.5 build 23016 in my WM 6.1 21054 ROM. Widgets gave the same error while installing. I guess there is some registry hive or a file based metabase which tracks installed widgets/software. This is not setup as in 6.5 and hence this error.
I suspect that this metabase is same as used by the standard uninstaller control panel applet. I guess the installer executable that installs cabs has been changed a bit in 6.5.
 
lioryte
Old
#5  
lioryte's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 174
Posts: 674
Join Date: Dec 2008
Location: Miami

 
DONATE TO ME
Tested and working on i910 Base/lite. Thanks
 
gutsyus1
Old
#6  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 15
Join Date: Feb 2009
Quote:
Originally Posted by Martinhdk View Post
Nice but the widget gives me an error; "Error update the software management database"

?

Btw - its on a WM 6.1 - Topaz

I get exactly the same problem here!
and it's on a WM 6.1 - DUSK ; Manila 2.5
 
demonlordoftheround
Old
#7  
demonlordoftheround's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 14
Posts: 176
Join Date: May 2008
Location: Miami, Florida
Installed the engine cab AND the enable cab and widgets are working on my Titan with WM 6.5.
 
ragingbull
Old
#8  
Member
Thanks Meter 0
Posts: 52
Join Date: Dec 2008
Location: Brighton
Hmmmm, sounds interesting.
I am tempted to try this on my Topaz HTC Stock ROM.
It probably won't work but it's worth a try
I'll let you guys know if it works (or if it doesn't )
Nexus 4
 
ragingbull
Old
#9  
Member
Thanks Meter 0
Posts: 52
Join Date: Dec 2008
Location: Brighton
Yep it's a fail!

It came up with the same message as Martinhdk.

Oh well.
Nexus 4
 
Jokes On You
Old
#10  
Jokes On You's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1
Posts: 514
Join Date: Sep 2008
Quote:
Originally Posted by ragingbull View Post
Yep it's a fail!

It came up with the same message as Martinhdk.

Oh well.
yup same here. All my hopes are dashed
___________________________________
Looking for a WAD theme for your device? Check here

<a href=http://www.lakeridgesoftware.com/forum/showthread.php?p=98959#post98959 target=_blank rel=nofollow >http://www.lakeridgesoftware.com/for...8959#post98959</a>

My Themes
Aston Martin - WQVGA Unfinished

Vista Lite - WQVGA

Whitoken -WQVGA, VGA, QVGA, SQVGA
Best Quote of all Time
Quote:
Originally Posted by fortunz View Post
So the 7series market consists of idiots who are browsing facebook while driving? Figures.

Tags
widget engine, widgets, wm6.5
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

TWRP Now Available for the LG G Watch and Samsung Gear Live

Over the past week or so, we’ve talkedquite a bit about the first … more

Slate Calendar Helps You Organize Your Life

Without calendars in some form or another, most of our lives would be utter chaos. Unless you are … more

Shane Francis to Talk Android, Robotics, and Vision at XDA:DevCon 2014

Our international xda:devcon 14in Manchester, UK on the weekend of … more

LG G Watch Tool is a Toolkit all Owners Need

The LG G Watch is one of the first two devices hitting the market rocking the highly anticipated … more