Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,806,815 Members 40,887 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Permanently CID Unlock Your G4 Wizard

Tip us?
 
-MyHTC-
Old
(Last edited by -MyHTC-; 22nd April 2011 at 08:36 PM.)
#1  
-MyHTC-'s Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 383
Join Date: Feb 2008
Location: Washington
Default Permanently CID Unlock Your G4 Wizard

WARNING - WARNING - WARNING

VERY IMPORTANT FOR HARD SPL USERS, YOU MUST "REMOVE HARD SPL" BEFORE PROCEEDING!
IF YOU DON’T REMOVE HARD SPL YOU WILL BRICK YOUR PHONE!

These Instructions assume your phone is in stock condition

Download and install “Wizard Service Tool”
Download "M3000v4aUnlock"
Download unlock file below

1. Make sure your device is properly connected to the PC through ActiveSync

2. Run Wizard Service Tool, click “Enab. RAPI + Unsigned Apps” button, wait for it to finish

3. Click “Repair IMEI” button, write down and save your original IMEI number before proceeding

4. Enter this number “356381000157184” as your New IMEI number then click “Write IMEI” button

5. After the phone reboots, turn the phone off and remove the USB cable

6. Press and hold the Camera key, now insert the USB cable, Keep holding the camera key until you get the boot loader screen

7. Start M3000v4aUnlock, when program asks for the .unl file, browse to and select "356381000157184.unl" wait for it to finish

8. When the phone has fully rebooted, start Wizard Service Tool, click “Repair IMEI” button, and change back to your original IMEI number

That’s it

Your phone can now be flashed with any G4 Safe ROM provided you have the appropriate ROM Update Utility

To flash cooked ROMs, you need the "Wizard No ID Update Utility"

To flash OEM ROMs, nothing special is required

WARNING - Changing your IMEI number is considered to be illegal in most if not all countries
Disclaimer - The above mentioned method is provided for informational purposes only, neither I nor xda-developers condone the changing of IMEI numbers
Attached Files
File Type: zip 356381000157184.zip - [Click for QR Code] (32.4 KB, 1280 views)
 
-MyHTC-
Old
#2  
-MyHTC-'s Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 383
Join Date: Feb 2008
Location: Washington
I have successfully used this on two G4 devices and one G3 device.
I found with the G3 device it also SIM unlocks, I assume it does this with the G4 as well, but mine had already been unlocked.
 
sunmoon
Old
#3  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 10
Join Date: Dec 2005
Just tried it and it worked!

Thanks
 
Rooks
Old
#4  
Rooks's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 100
Posts: 459
Join Date: Jun 2007
Location: Gujranwala
Default .unl file

Quote:
Originally Posted by -MyHTC- View Post
This was originally posted in the [HELP PROJECT] "Data Crashes" Project [HELP PROJECT] thread, Page 25, Post #249

Instructions:

Download and install “Wizard Service Tool”
Download "M3000v4aUnlock"
Download unlock file below

1. Make sure your device is properly connected to the PC through ActiveSync

2. Run Wizard Service Tool, click “Enab. RAPI + Unsigned Apps” button wait for it to finish

3. Click “Repair IMEI” button Write down and save your original IMEI number before proceeding

4. Enter this number “356381000157184” as your New IMEI number then click “Write IMEI” button

5. After the phone reboots turn the phone off and remove the USB cable

6. Press and hold the Camera key, now insert the USB cable, Keep holding the camera key until you get the boot loader screen

7. Start M3000v4aUnlock, when program asks for the .unl file, browse to and select "356381000157184.unl" wait for it to finish

8. When the phone has fully rebooted, start Wizard Service Tool, click “Repair IMEI” button and change back to your original IMEI number

That’s it

WARNING - Changing your IMEI number is considered to be illegal in most if not all countries
Disclaimer - The above mentioned method is provided for informational purposes only, neither I nor xda-developers condone the changing of IMEI numbers


where is unl file???????????
 
-MyHTC-
Old
#5  
-MyHTC-'s Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 383
Join Date: Feb 2008
Location: Washington
Quote:
Originally Posted by Rooks View Post
where is unl file???????????
Download and unpack 356381000157184.zip
 
RoryB
Old
#6  
RoryB's Avatar
Recognized Developer
Thanks Meter 683
Posts: 2,776
Join Date: Sep 2008
Location: Lexington

 
DONATE TO ME
I now have IPL 2.21.0001 and SPL 2.21

I forgot to undo HardSPL. Don't forget.

I cannot get past three colored screen.

I cannot flash anything over it.

It goes through the process, but after it reboots, it is still the 3-colors.
AT&T Samsung Galaxy S III running Quantum.4
Read About Me to see what I am working on & following like CHTS, Reminder and AppTask widgets, and CHT basic function tweaks. Also, Fixed CHT restarting when you have no tasks.
Mortscript | iniEditor | regEditor| MortScripts to toggle settings
Samsung Infuse 4G drowned. If you have one check out Scott's CM10 or CM10PA Firmware
ATT Fuze (HTC RAPH110) with Energy ROM: Energy.RAPHAEL.29022.Sense2.5.Cookie.2.0.Jul.06
HTC Wizard|See about me for my ROM collection and other work
 
pszemaz
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Aug 2006
Quote:
Originally Posted by RoryB View Post
I now have IPL 2.21.0001 and SPL 2.21

I forgot to undo HardSPL. Don't forget.

I cannot get past three colored screen.

I cannot flash anything over it.

It goes through the process, but after it reboots, it is still the 3-colors.
I have got exactly the same problem! I also forgot (or didn't know I have to) undo HardSPL. Is there some solution?

pszemaz
 
-MyHTC-
Old
#8  
-MyHTC-'s Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 383
Join Date: Feb 2008
Location: Washington
Wow i’m so sorry to see this happened this is something I was unaware of, it’s not mentioned anywhere that i’ve read.
I have corrected the main post to reflect this.
 
RoryB
Old
(Last edited by RoryB; 25th September 2009 at 08:48 PM.)
#9  
RoryB's Avatar
Recognized Developer
Thanks Meter 683
Posts: 2,776
Join Date: Sep 2008
Location: Lexington

 
DONATE TO ME
I have not been able to find a fix.

I could not get MTTY to work for me. I found Tera Term and tried it.

Info states 2.21.olip for the SPL and gives an error which I forgot and am having trouble reconnecting. The error had to do with CID. I am having trouble getting the phone to come back on. Must have used up the battery trying to figure things out.

Unfortunately, most everything I read leads me to believe I need to get some mortar.
AT&T Samsung Galaxy S III running Quantum.4
Read About Me to see what I am working on & following like CHTS, Reminder and AppTask widgets, and CHT basic function tweaks. Also, Fixed CHT restarting when you have no tasks.
Mortscript | iniEditor | regEditor| MortScripts to toggle settings
Samsung Infuse 4G drowned. If you have one check out Scott's CM10 or CM10PA Firmware
ATT Fuze (HTC RAPH110) with Energy ROM: Energy.RAPHAEL.29022.Sense2.5.Cookie.2.0.Jul.06
HTC Wizard|See about me for my ROM collection and other work
 
-MyHTC-
Old
#10  
-MyHTC-'s Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 383
Join Date: Feb 2008
Location: Washington
I know this is a stupid question but did you try the Wizard Love ROM?
The only reason I ask is you say you still have the hard SPL.

Tags
cid unlock, g4 wizard, sim unlock
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes