Add Frequency Bands to Your Qualcomm Device

Those of you who travel quite a bit undoubtedly own more than one device due to frequency band … more

More Android 5.0 Details Revealed, Microsoft Band Fitness Tracker – XDA TV

Google talks more about Android 5.0 Lollipop! That and much … more

Google Allows Search Queries To Interact With Apps

Android 5.0 Lollipop brings lots of new features that are quite useful for end users and … more

Lenovo Officially Owns Motorola, Following ~$3 Billion Deal

Google is now officially no longer the owner of American phone manufacturer … more
Post Reply

GoogleMaps with WiFi

OP At0mAng

8th September 2009, 07:05 AM   |  #1  
OP Account currently disabled
Flag Gotham
Thanks Meter: 0
 
2,428 posts
Join Date:Joined: Oct 2007
More
Enjoy...

Not sure if this has been posted before...

What this CAB does is it either adds or modify this reg key :

REGEDIT4
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Google\GoogleMaps]
"supports_extended_wifi"="1"

and what that reg key does is:
Allows Google Maps to work over WiFi. My location does not work but I believe every other function does.

I found it in Verizon RHODIUM ROM. Thanks to conflipper for link
Attached Files
File Type: cab At0mAng_GoogleMaps_WiFi_Fix.cab - [Click for QR Code] (1.2 KB, 79 views)
Last edited by At0mAng; 8th September 2009 at 09:25 AM.
8th September 2009, 08:30 AM   |  #2  
ssuukk's Avatar
Senior Member
Dirty, stinking and full of dog sh!t
Thanks Meter: 1,668
 
2,120 posts
Join Date:Joined: Jan 2008
What do you mean by "work over wifi"? Supposedly how is it working without this registry entry?
8th September 2009, 08:53 AM   |  #3  
owziee's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 13
 
932 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
More
HUH!? I'm using the official Google Maps and it has always worked fine over wifi! No fix needed.
8th September 2009, 08:58 AM   |  #4  
OP Account currently disabled
Flag Gotham
Thanks Meter: 0
 
2,428 posts
Join Date:Joined: Oct 2007
More
Quote:
Originally Posted by ssuukk

What do you mean by "work over wifi"? Supposedly how is it working without this registry entry?

What I mean is this...

Google Maps has never worked for me over WiFi. It only worked with GPRS, when you have a cell signal. With this reg entry now it works over WiFi but the My Location does not work yet. You can set the map for your area by searching or moving it to your area and use Google Maps as you would to search for things or directions. Map load time and everything else is much faster. I am looking for the driver in the ROM, if there is one that allows Google Maps My Location feature work over WiFi too.
Last edited by At0mAng; 8th September 2009 at 09:05 AM.
8th September 2009, 09:04 AM   |  #5  
OP Account currently disabled
Flag Gotham
Thanks Meter: 0
 
2,428 posts
Join Date:Joined: Oct 2007
More
Quote:
Originally Posted by owziee

HUH!? I'm using the official Google Maps and it has always worked fine over wifi! No fix needed.

From a clean install of official test Wm6.5 ROM on my friends T-Mobile Touch Pro2 Google Maps does not work over WiFi. I have never recalled it working in the past when I have tried it. Maybe you have different version because you are in a different country than me but as far as I recall, on my ROM and official ROM it does not work over WiFi but with registry fix it does.

Turn off your radio and see if google maps works. I just did another hard reset to test and after reset it does not work over wif but with registry tweak it does.
Last edited by At0mAng; 8th September 2009 at 09:17 AM.
8th September 2009, 09:21 AM   |  #6  
OP Account currently disabled
Flag Gotham
Thanks Meter: 0
 
2,428 posts
Join Date:Joined: Oct 2007
More
Images
Can anyone in or out of the United States confirms this works or does not?


On left Google Maps with radio disabled, no wifi patch and trying to search.

On right Google Maps with radio disabled, wifi patch enabled and search results.
Last edited by At0mAng; 8th September 2009 at 09:23 AM.
8th September 2009, 08:43 PM   |  #7  
bodgeman's Avatar
Member
Thanks Meter: 0
 
41 posts
Join Date:Joined: Nov 2007
google maps works (fully with "my location") for me with wifi without any fix. I use "nodata" to disable all other connections and I use my home and work wifi with no problems! Is there a problem with your wifi - perhaps blocking this app?? (I'm no expert)
8th September 2009, 08:45 PM   |  #8  
owziee's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 13
 
932 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
More
Quote:
Originally Posted by bodgeman

I use "nodata" to disable all other connections and I use my home and work wifi with no problems!

Same here... Still working fine over wifi.
8th September 2009, 11:36 PM   |  #9  
andrew-in-woking's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 22
 
1,038 posts
Join Date:Joined: Jan 2006
More
Thumbs up Works!
Hi all

This mod works on HTC Touch Pro2 unbranded stock WM6.1 Europe English ROM 1.19.401.1 and radio 3.46.25.30.

Cheers

andrew-in-woking

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes