Sony Updates AOSP Sources to Android 5.0.1

Just a few days ago, Sony did an utterly fantastic job by pushing out numerous device trees for … more

Stop Your Screen From Turning Off with KeepItOn

We all know the feeling of reading a news article orrather longdocument, when our screen … more

The XDA LG QPair Developer Challenge Voting Has Begun!

It seems like it was just yesterday that weannounced that we had paired up with LGto … more

Major Update for the Sony Smartwatch 2 Brings DND and More

With the wearables landscape now dominated by Android Wear and Pebble, its … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Help me test this tweak for the touchscreen. (updated - 2)

OP adolfotregosa

17th November 2009, 12:26 PM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 60
 
373 posts
Join Date:Joined: Apr 2005
Has many of you noticed, the touchscreen is way too sensitive and while typing / using the device, the touchscreen does not react correctly / works alone.

I think i found a way to at least make it a little better.

Install the cab and reboot.

Please tell me what you think.

Thank you.

EDIT: V2 of the tweak. It is my best. Can't find better results.

http://rapidshare.com/files/30889673...hScreen_v2.cab

or

http://www.4shared.com/file/15540983...Screen_v2.html

in case you don't like it ..

http://rapidshare.com/files/30827317...n_original.cab


Edit 2 - It seams that some ppl ( http://pocketnow.com/tweaks-hacks/hd...-too-sensitive ) like to judge without knowing what the problem is all about, so, two videos are really better than my english..

The problem in not about the display being to sensitive, is about it being precise or not and about ghost key-press ..

Just download the file bellow to understand what this is all about first...

http://rapidshare.com/files/307595308/touch_screen.zip
Last edited by adolfotregosa; 19th November 2009 at 09:59 PM.
17th November 2009, 12:54 PM   |  #2  
Member
Flag Texas
Thanks Meter: 20
 
37 posts
Join Date:Joined: Jun 2007
More
I am trying it now. The screen has been making me nuts. I have had mine for four days now. I read books using mobipocket and it will start changing pages by itself. It will also register random screen presses when using core player. And don't get me started on typing.....Hope this helps.
17th November 2009, 01:05 PM   |  #3  
Member
Flag Texas
Thanks Meter: 20
 
37 posts
Join Date:Joined: Jun 2007
More
Quote:
Originally Posted by yessirrom

I am trying it now. The screen has been making me nuts. I have had mine for four days now. I read books using mobipocket and it will start changing pages by itself. It will also register random screen presses when using core player. And don't get me started on typing.....Hope this helps.

I do notice an immediate improvement. I will keep you posted, but the initial couple of tests feel way better. THANK YOU.
17th November 2009, 01:11 PM   |  #4  
Archer's Avatar
Senior Moderator / Recognized Developer - (Un)Recognized Pole Dancer
Flag Northampton
Thanks Meter: 4,117
 
10
13,913 posts
Join Date:Joined: Jul 2008
More
I should have thought of this before installing the cab, but do you have a backup of the registry key that it alters? (Just in case I want to back-out)
17th November 2009, 01:20 PM   |  #5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 60
 
373 posts
Join Date:Joined: Apr 2005
Quote:
Originally Posted by johncmolyneux

I should have thought of this before installing the cab, but do you have a backup of the registry key that it alters? (Just in case I want to back-out)

yes i have.
17th November 2009, 01:23 PM   |  #6  
Archer's Avatar
Senior Moderator / Recognized Developer - (Un)Recognized Pole Dancer
Flag Northampton
Thanks Meter: 4,117
 
10
13,913 posts
Join Date:Joined: Jul 2008
More
Quote:
Originally Posted by adolfotregosa

yes i have.

Cool. I'm not finding any difference, to be honest, but I was just about getting there with typing and have never had any phantom screen presses anyway, so probably not the best judge

Would you mind posting either a cab or reg file for backing out? Not planning on doing it, but would like the option.

Cheers mate.
17th November 2009, 01:33 PM   |  #7  
OP Senior Member
Thanks Meter: 60
 
373 posts
Join Date:Joined: Apr 2005
Quote:
Originally Posted by johncmolyneux

Cool. I'm not finding any difference, to be honest, but I was just about getting there with typing and have never had any phantom screen presses anyway, so probably not the best judge

Would you mind posting either a cab or reg file for backing out? Not planning on doing it, but would like the option.

Cheers mate.

http://rapidshare.com/files/30827317...n_original.cab
17th November 2009, 01:36 PM   |  #8  
Archer's Avatar
Senior Moderator / Recognized Developer - (Un)Recognized Pole Dancer
Flag Northampton
Thanks Meter: 4,117
 
10
13,913 posts
Join Date:Joined: Jul 2008
More
Cheers big ears
17th November 2009, 01:49 PM   |  #9  
Senior Member
Thanks Meter: 0
 
587 posts
Join Date:Joined: Feb 2007
first try...seems to be much improved!!..will keep an eye and see if it really is better or just my imaginaton and wishful thinking
17th November 2009, 01:54 PM   |  #10  
htc-hd2's Avatar
Senior Member
Flag Almere
Thanks Meter: 32
 
288 posts
Join Date:Joined: Oct 2009
For me it's 100% better!
I can now type the alphabet in one go without any error's!

Way to go!!!!!
Last edited by htc-hd2; 17th November 2009 at 03:18 PM.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes